Qatar International Open, Doha, Qatar
17/1 - 21/1
http://www.qatarbowling.net/q7/1.htm
Placering: 5:e

 

Qatar International: Idag kl: 14:00 spelar vi 1:a passet, efter en natts ganska kall sömn. Husen här nere är inte riktigt gjorda för så kalla nätter som det är här nu (7-10grader), sedan är det ju inga dun-täcken direkt:-) Men vi ska nog överleva, resan gick iallafall bra och alla väskor kom som de skulle!!

1:a kvalstart:
Man hade ju hoppats på en bättre start än mina härliga 141 poäng jag skrapade ihop i 1:a serien! Kändes som det var omöjligt att få en täckt ruta ett tag, hade 4 tomrutor i rad från ruta 6-9. Inte kul och veta att man har 5 serier kvar då.
Men i bowling kan allt hända, 780 de nästa 3 serierna och mycket nära en 300 serie i 3:e. Lämna tyvärr 10:an i elfte rutan för 289. 
Jag började passet med min Momentum, men det visade ju sig att det var alldeles fel, jag bytte till The Break för att i serie 5-6 avsluta med Agent. Det blev 1336 till slut och en säker final plats, vem fan kunde tro det efter 1:a serien?? Tror att jag ligger 6:a just nu, men det blir nya försök imorgon, topp 8 och topp 16 får bye i finalen.
Profieln som ligger är 42 fot lång och ganska mycket olja, ändå torkar det upp väldigt fort. Jag försökte attackera banan som vi brukar göra på lång olja, alltså ganska långt in och mjukt.

2:a kvalstart:
Mycket bättre start idag, 175!!!!!! Ändå hade jag sämre efter 2 än igår, 363 och spelade som en skit:-) Försökte ändå att hitta tillbaka till en ok tajming och det lyckades jag med. Avslutade med 100 över sista 4, då spelade jag med Agent. Blir nog en start till imorgon, då är planen att spela rakare ibröjan för att förhoppningsvis inte få så många tomrutor. Det är mycket känsliga banor speciellt på nyoljat och det är väldigt få spelare som spelat bra i 6 serier. Nästan alla har någon period då de har problem. Jag gick imål på 1275 vilket inte är skit illa om man ser hur låga scorer några av topp bowlarna presterar. 
Just nu ligger jag på en 9:onde plats på 1336, ett resultat som normalt inte brukar räcka för final. Som sagt det blir nog ett försök till imorgon, då det ser ut att räcka med 1360 för att få 2 bye (topp8).

3:e kvalstart:
Har precis avslutat den 3:e starten och den började men en himla massa tur och 253! Nu var det väl ändå läge att slå sig in i topp 8, men icke då. Det blev problem senare istället och jag hamnade på 1335, 1 pinne sämre än 1:a försöket. Har precis bestämt mig för att göra ett sista försök, tyckte jag spelade ok idag. Bollarna som rullade nu var The Break i 4 serier och sedan Agent. Bollarna känns ok, bara hoppas på lite tur med banorna!
Håll tummarna där hemma nu, det behövs för att få ner pinnarna här nere!

4:e kvalstart:
Nu är kvalandet över, det blev inte bättre än vad jag gjorde i 1:a försöket. Tyvärr räckte det inte till topp 16, utan det blir till att försöka ta sig hela den långa vägen till toppen. Jag gjorde 1290 denna gången och som jag skrivit innan verkar det precis hopplöst att få till bra siffror i 6 serier. Hela tiden är det ett banpar som strular, håller tummarna för att slippa 7-8 imorgon. Det är nämligen mer än en gång det kört ihop sig där. 
Finalen börjar imorgon kl: 13:00 (lokal tid), 20 spelare ska spela 4 serier om 8 platser. Sedan spelar 16 spelare 4 serier från scratch om 8 platser, så efter imorgon är det 16 spelare kvar till måndag.
Nu ska vi titta på när grabbarna som inte kvalat in ska spela desperadon, 1 serie om 2 platser.
Cuten för topp 30 blev 1306 och för topp 16 blev 1344.

Final:
1:a final passet avklarat, 8 gick vidare och jag blev 7:a!!! Riktigt gott att fixa den 1:a cuten, banorna blev hel skumma idag. Trodde jag skulle fixa det lätt efter att äntligen börjat bra med 247, men icke. Alla de 3 andra serierna räddade jag i sista 2 rutorna. Totalt 831 och cuten blev 821. Vi spelade bara en per bana och det gjorde att det aldrig blev torrt som det blivit innan. Istället blev det randigt och väldigt känsligt, vi får se hur det blir under nästa pass. Då kommer de som var 9-16 i kvalet in och vi 8 som klarade 1:a finalpasset. 4 nya serier och 8 går vidare. 
Bollarna som rullade nu var the Break och Agent.
2:a final passet: Inför det andra passet funderade jag lite på hur jag skulle attakera banan, banorna blir nämligen tajtare och tajtare för varje pass nu. Och min Break vill svänga lite för mycket om jag spelar rakt och lite för lite om jag öppnar linjen. Så jag bestämde mig att testa Agent mycket tajtare än jag spelat innan, bara försöka dra den till fickan och hoppas på så lite skit som möjligt. Jag visste att om banorna är likadana igen så kommer det inte behövas några höga siffror för att ta sig vidare. Denna gången hade jag helt rätt, ett riktigt lyckat drag. Gjorde 831 och klarade cuten som blev 812. På 36 försök idag var det ingen som gjorde över 900!!!
Imorgon väntar nästa pass, 16 spelare kvar som ska spela 4 serier igen. Topp 8 går vidare till matchspel, spelet börjar kl 13:00 (11:00 sv. tid).
3:e final passet: Still alive!!!! Denna gången kämpade jag ihop 849 och cuten blev 836 (Jason B). Idag var det mycket mer drag i banorna, svängde säkert 3-4 stav mer än igår. Jag började ganska trögt men fick ihop några strike mot slutet på 1:a serien för 214, 2-3 serien spelade jag bra och allt såg lugnt ut. Även första halvan av sista serien var bra men sedan försvann den linjen jag lirat. Fick börja chansa lite och gick längre in för att försöka dra bollen tajtare till fickan. Gick fint, dubbel i ruta 9-10 för att vara säker!! Skapligt gött!!! Agent hela vägen.
Nu väntar matchspel över 2 serier och jag ska möta Mubarak från Qatar, en väldigt duktigt vänster lirare som vunnit denna tävlingen förut. Ska se till att han inte gör det igen!!
4:e final passet: Fan vad det här suger ibland, förlust med 2 pinnar!! Ska försöka att använda så lite fula ord som möjligt, men just nu ligger det nära till hands med alla fula ord jag kan!
Svårt att beskriva vilken match det var, både jag och Mubarak spelade kanon, men den här gången var det inte jag som hade turen på min sida. I första serien missa jag kiosken (2-4-5-8) i 9:onde rutan och sedan dubbel i 10:onde för 230 och ledning med 5 pinnar. 2:a seriern började jag med en trippel och sedan strike hålet (4-9), Mubarak började med spärr sedan 4 strike och en spärr. Efter det strikade vi båda 2 fram till 9:onde rutan, där missade jag in och lämnade 3-6. Då var det någon i den trevliga arabiska publiken som skrek ut YES!!!! Jag blev aningen irreterad, nej mer förbannad och visade det ganska tydligt! Nu kunde Mubarak stänga med en strike till, han lämnade dock 7:an och spärrade den. Då hade jag chansen igen, trippel skulle betyda vinst med 1 pinne. Försökte göra allt jag kunde för att få ner pulsen och min ilska mot idioten i publiken, satte dit den 1:a striken, även den 2:a satt klockrent!! Nu var det ganska många tankar flygande omkring i skallen, försökte verkligen allt jag kunde för att ta det lungt. Tyvärr ville jag lite för mycket, lämnade 2-4-10, stryk med 2 poäng (471-473)! Svårt att förklara hur bitter man blir, men alla som bolwar fattar nog!
Imorgon är det nog bättre, men just vill man bara slå om det där sista slaget!
Men men 5:a är absolut inte illa, bara att jobba vidare mot nästa tävling.
Nu vill man bara hem så man slipper se dessa Stjärngossar!

 

Martin Larsen
2008-01-21

« Tillbaka