WTBA International Open, Henderson, USA
28/1 - 5/2
http://wtbaopen.com/

Denna tävling spelas som många av våra tävlingar på Europa Touren, 6 serier kval med re-entry och totalt 48 (44 + 4 desperado) spelare vidare. Topp 8:a får 2 bye i finalen och topp 16 en bye. Tävlingen spelas på WTBA profilen Atlanta (38 fot) i samma hall (Sunset Station) som USBC Masters och The International Mini. För övrigt samma hall som VM ska spelas i 2013. 
Tyvärr har WTBA problem med hemsidan, den uppdateras inte alls just nu. De jobbar på det, men än så länge är det bättre att kolla www.bowlingdigital.com för uppdateringar och resultat.

Kvalstart 1:
Efter att ha vilat kroppen från bowling under helgen valde jag att testa lyckan idag (Måndag). Kan väl inte påstå att det kändes som ett kanon drag under inledningen av detta passet, kroppen kändes lite seg och jag slog ett par mindre bra slag. 397 de första 2 serierna och då var jag 60-70 efter ett par av spelarna i denna starten.
Jag började spela med Outlaw mellan 2-3:e pil, men fick flytta in till närmare 4:e pil efter första serien då vi följde efter spelare som mellan 3-4:e pil. Som sagt lite flyttande och ingen jättebra känsla i början, men det skulle bli bättre. Från serie 3 och framåt behövde jag inte flytta mycket alls inte heller byta boll, min Outlaw rullade kanon och jag spelade väldigt bra. Resultatet blev 4:a serier mellan 242 och 247!! 1379 totalt och bäst i starten, det innebär att jag är garanterad en plats i finalen!

Det finns en all-event tävling för alla de 3 tävlingar som spelas i denna hallen, de 10 första serierna i USBC Masters, det bästa 6 seriers blocket i WTBA Open och det bästa 4:a series blocket i Mini räknas in i denna tävling så troligtvis kommer jag spela någon mer start senare i veckan. Men väldigt skönt att kvala in med en gång så behöver man inte gå och oroa sig för det resten av veckan! Just nu ligger jag 6:a och Mika leder kvalet på 1448.

Kvalstart 2:
Hhhm det blev inte direkt någon bye på 1018, japp jag spelade 6 serier!! Efter att jag inte hade någon chans efter 2 serie blev detta en testa klot start, banorna var helt klart annorlunda nu. Ingen klarade av att kvala in i denna starten så det var kanske inte rätt start att försöka jaga byw i!?!? Kunde helt klart utesluta ett gäng bollar i alla fall och det kanske behövs borras en ny innan finalen på Söndag. Det blir i alla fall inga fler försök, hoppas på en lång Söndag istället!!

Cuten blev 1370 och värt att nämna är att 37 spelare som är exempt på PBA touren denna säsongen kvalade in bland de 48! Men till och med stor stjärnor som Norm Duke kan missa kvala in i tävlingar som denna!!
 

Final:
Starten på denna finalen var helt ok, i alla fall om man tittar på mina siffror, jag hade 472 efter 2 serier. Men jag kan inte påstå att jag spelade så bra, 2 vänster strike hjälpte till en del. Verkligen kom också ifatt mig när jag kämpade till mig 206 i tredje och sedan fick betala för att jag inte spelade så bra plus den tur jag haft innan. 169 i 4:e och med en gång indragen i streck striden, nu krävdes en bra avslutning och jag hade inte direkt någon bra känsla i kroppen. Jag svingade inte bra och släppte bollen olika hela tiden, då är det också svårt att veta vilken boll man ska använda. 
På något sätt fick jag i alla fall ordning på spelet lite mer och gjorde 234 i 5:e serien när jag bytte från att ha använt Outlaw och Hy-Road till Marvel Pearl. Efter den serien var jag precis innanför cuten till topp 16, grejen var bara den att jag skulle flytta från låga delen till höga och skillnaden hade varit ganska stor innan i veckan. Det var den nu också och jag trodde att jag gissade rätt med min förflyttning, tyvärr fick jag bara inte loss 10:an (lämnade den 3 av 4:a slag). Tog då en chansning och gick tillbaka till Hy-Road, ett vinnande drag! Satte 4:a kryss och lämande sedan 10:an kvar igen. Men 216 räckte då en hel del spelare hade stora problem i sista serien. Jag slog 1297 och cuten blev 1283, med 32 så bra spelare säger det en del om hur lurig Atlanta profilen är.

I andra omgången var vi 24 spelare och bara 8 gick vidare,  det krävdes då 1321 och jag var tyvärr inte nära denna gången. 235 i första serien var ju bra, men 2 serier runt 180 har man inte råd med i detta gänget. Speciellt inte när jag inte klarar av att skjuta högre än 220 efter det. Det blev bara 1261, tyvärr tappade jag lite fokus här och, missade en del spärrar som jag inte borde gjort men hade nog ändå haft svårt att komma till 1321. Jag slutade 16:onde i detta passet och det betyder att jag blev 24:a i hela tävlingen. Ytterligare en tävling som hamnar i facket ok men inte mer.

I sista passet spelade 16 spelare 6 nya serier och topp 3 gick vidare och ska spela final i Frankrike under Brunswick Eurochallenge, de 3 blev Liz Johnsson, Chris Barnes (efter att han avslutat med 300!!!) och Walter Ray Williams.

Det var de sista serie innan hemresan, längtar efter som bara den efter att komma hem efter nästan 3 veckor här borta!! Ska bli så gott att träffa mina tjejer, synd bara att jag ska åka igen snart.


 

 

Martin Larsen
2012-02-05

« Tillbaka