The International Mini, Henderson, USA
28/1 - 5/2
http://www.theinternationalmini.com/home.cfm

För i tiden hette denna tävlingen Mini-eliminator och jag har spelat den ett antal gånger för X antal år sedan. Kvalade då in ett par gånger men gick aldrig jätte långt i finalen. Hoppas det blir annorlunda nu när tävlingen heter The International Mini! Men bara att kvala in i denna tävling är svårt, det finns 3 klasser som man kvalar och spelar final i. Till sista spelar de 3 klassvinnarna slutfinal mot varandra, vilket innebär att vi spelar i Guld divisionen kan bara få med en spelar till topp 3. Alltså kan man vara den näst bästa bowlaren i tävlingen och "bara" bli 4:a, ingen tävling som vi "guld-spelare" gillar. Landlags spelare, PBA exempt eller spelare som vunnit 10 000$ på en tävling de sista 5 åren tillhör Guld divisionen.
När man kvalar går 1 spelare vidare om det 1-12 som spelar, 2 om det är 13-21, 3 om det är 22-30 osv. detta gäller per dag.
Kvalet är 4:a serier på Athen och de oljar bara inför första starten (3 per dag).

Kvalstart 1:
Jag gjorde mitt försök att kvala in idag (Tisdag), siffrorna är höga och jag spelade andra starten och då visste att det skulle krävas minst 957. Inte så kul att starta med ett stort hål då, men på 21 rutor efter det hålet lämnade 10:an 3 gånger och kryssade resten!! 238, 279 och sedan en dubbel, tyvärr lite trubbel efter det dock. Några mindre bra slag och en 7-10:a på ett slag som jag borde rest om käglorna innan. Lätt irriterad över 211 i den serien. Avslutade bra med 258 för att nå 985 och inför sista rutan visste jag att dubbel 9 skulle ta mig till en andra plats för Lucas Legnani som slog 1011, väldigt skönt att fixa det och att det var just 13 spelar idag så jag klarade cuten med 1 pinne!! Jag kommer att spela ett par gånger till för man kan bara spela till sig bye till finalen genom att spela re-entry.
Måste väl säga att LuckyLarsen var skapligt iblandad i att jag fixade detta kval, det var nämligen Dan MacLelland som gjorde 984 och han lämande 4-9 i sista rutan och missa bägge, innan dess hade han lyckats trampa över 2 gånger!!! Men då ska man väl heller inte klara sig?!?!?
Använde Storms nya klot Crossroad och är klar för final, gott snack!!

Re-entry 1-2:
Jag spelade 2 re-entrys i Onsdags, varför 2?? För jag köpt ett paket med starter som inkluderar 4:a re-entrys och man kan bara spela till sig bye´s i finalen genom att vara topp 8 av alla re-entrys som spelas av de spelare som redan kvalat in.
Just nu leder jag den listan på mina 941 jag slog i min första re-entry, tyvärr sumpade jag en riktigt bra chans att slå redigt högt. 500 första 2 serier och sedan började jag både 3:e och 4:e med 5 raka strike och lyckades alltså inte göra mer än 40 över på de 2 serierna! Så de 941 kändes inte så bra, men jag har fortfarande 2 försök på mig under Fredag eller Lördag för att försöka förbättra det resultatet, men det gäller bara att hålla sig i topp 8.

Re-entry 3:
Lyckades inte förbättra mina 941, slog 854 men tyckte jag spelade helt ok. Fast Mika spelade lite bättre, han tömde första rutan sedan satte 23 raska kryss!! 578 är ju en bra start, han lyckades dock inte ta sig till 1000 ändå. Just nu ligger jag 3:e i listan på de som jagar bye, en dag kvar men nu finns det en del som kommer jaga mig. Kommer själv försöka en sista gång. 

Re-entry 4:
Gjorde ett sista försök att öka på min slagning i all-event tävlingen och bättra på mina chanser att gå vidare till spelet om alla "bye´s". Det gick inte så illa, tyvärr fick jag 4:an kvar i sista rutan för att missa chanen att öka min total slagning med 970 blev det och stenklar för en topp 8:a plats och chansen till 4:a bye i finalen. Jag spelade Victory Road solid hela blocket och reaktionen med den bollen känns riktigt bra.

The bye tournament:
Topp 8:a re-entry slagningarna i varje klass är garanterade en bye, i denna tävlingen spelade vi 1 serie utslagning om 1-4:a bye. Jag mötte en Ebonite staff spelare som heter Steven Smith i första matchen, efter vi båda börjat med 3 kryss fick han lite problem. Något lite mindre bra slag och 10:an kvar ett par gånger hade han inte råd med. Jag började med bingo och spärrade sedan 3-10 och en dubbel direkt efter det, när Steven inte strajkade i ruta 8:a såg det rätt bra ut. Jag gjorde 257 och vann med ca 40 pinnar.
2 bye klart! I nästa match ställdes jag mot Sean Rash som precis slagit ut Mika, självklart en tuff match men Sean fick aldrig riktigt igång strike spelet och jag började med 6 kryss. Trots det hade Rash chansen när jag missade 7:e rutan och han dubblade, men ett skit slag och 4-6 kvar gjorde det hela lite lättare för mig!!
Nu var det bara en match kvar och den var mot Dan MacLelland som slagit ut Barrett och Tommy Jones innan.
Båda två började lite knackigt med hittade strike spelet efter halva serien. Jag skulle avsluta och behövde strakja i ruta 9 och 10 för att pressa Dan. Riktigt nöjd med slaget i 9:onde rutan men tyvärr lämnade jag 10:an kvar och förlorade till slut matchen med 215 mot 225. Lite synd men 3 bye är inte fel! 

Final:
Jag går alltså in i 3:e rundan, och hela tiden gäller det att spela en serie och slå hälften av spelarna i din klass. När det är en kvar i varje klass (Guld, Silver, Brons) spelar de 3 final!!

Det blev en kort final, en serie, 209 och inte ens nära att nå nästa omgång. Vi var 5 spelare och bara 2 gick vidare, Ildemaro Ruiz och Mika var en klass för sig. Jag, Barnes och Fagan var inte nära att nå de 257 som krävdes för att gå vidare. Jag gjorde 209 och kände inte att jag hade någon marginal att skjuta siffror i 250 klassen.

Varken Mika eller Ildemaro kunde sedan rubba Dan "the man" MacLelland (som hade 4:a bye) i omgången innan finalen, Dan kunde sedan också kvittera ut seger checken när han besegrade de andra två klass segrarna.

 

Martin Larsen
2012-02-05

« Tillbaka