PBA Ricart Ford Open, Columbus, USA
17/2 - 19/2
http://www.pba.com/
Placering: 10:e

Träning:
Precis avklarat träningen inför denna tävling som spelas på en 45 fots profil, trodde nog den skulle kännas både svårare och snabbare. Men om banrona kommer hålla sig som idag kommer det nog bli en del höga siffror. Det kändes som mitdelen av banan skruvade en hel del och jag skulle nog gärna vilja börja spela banan runt ribba 12, frågan är bara om det är fler som tycker som jag eller om många kommer börja spela längre in? Vi får se imorgon, bollarna som kändes bäst var Marvel Pearl, Hy-Road och Crossroad. De matta bollarna kände för sega.

Kval:
Lördag kl: 09:00 (lokaltid, -6 timmar från Svensk tid). Efter 9 serier får bara 24 spelare äran att spela vidare, totalt blir det nog ca 100 spelare som kommer kvala.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om starten på denna tävlingen? Men någonting i stil med uruselt, kasst, bedrövligt borde passa rätt bra!! Jag kom riktigt dåligt in i spelet denna morgon, bollarna svängde för tidigt eller inte alls, jag missade spärrar och var riktigt illa ute. Ärligt talat såg jag bara en lång tråkig, tung dag framför mig. 351 första 2 serierna med lite spärrmiss och annan skit och jag hade absolut ingen bra känsla i kroppen, men efter lite snack med Chris Schlemmer (Storms klot gubbe) och ett nytt banpar som kanske var lite snällare så blev det natt svarta lite ljusare då jag bytte boll till en Bandit och gjorde 246 i 3:e serien. Jag började svinga bollen lite bättre och fick då en helt annan reaktion i banan och lyckades trycka dit en repris på 246 i 4:e serien. Nu var jag helt plötsligt med i matchen igen, fick dock lite problem i nästa serie där jag inte lyckades strajka någon gång på vänster banan men ändå blev det 207 tackvare helt täckt och dubbel sista rutan. Då kom nästa räddare i nöden, Jason Belmote såg mig spela ett par slag och vi pratade lite om vad han såg, får tacka honom för efter det spelade jag bättre och bättre. Bytte också boll i den vevan, spelade resten av passet med Crossroad.
Han tyckte att jag hade olika fart i fötterna så mitt fokus låg nu på att hålla uppe farten i fötterna och då blev det också lättare att få igenom bollen genom iläggen som nu började bli rätt torra (närmare 6:e pil), bort sett från mitt näst sista banpar. Det var lite snällare och jag lyckades ta vara på det fullt ut med en god blanding av bra slag och lite mylla. 269 i serie 8:a satt som en keps!! Avslutade sedan ok med 225 och gick imål på 212 över pari, plats nummer 6 i vår start och 13 totalt (cuten blev 150 över)!!!! Vem trodde det efter 2 serier?? Absolut inte jag, men dessto nöjdare och gladare är jag nu!!!

Final:
Söndag kl: 09:00 lokal tid. Man tar med sig poängen och möter hälften av fältet i matchspel med 30 pinnar i bonus för vunnen serie. Där efter går 4:a vdare till stegen.

Match 1-6, i detta blocket spelade jag väldigt stabilt. Jag sköt 1401 med min sämsta serie på 215, tyvärr var mina motståndare i många fall lite vassare än jag. Bara 2 av 6 vinster och det räcker inte om man ska försöka närma sig toppen. Jag gjorde alltså 201 över plus 60 pinnar i bonus och gick från 13:onde plats till 11:e!!
Mitt största problem i detta passet var att jag inte välte 10:an tillräckligt ofta, jag tror jag missade fickan 4-5 gånger på 6 serier men lite fel tempo eller boll för att få loss käglorna tillräckligt ofta. Jag använde en nyborrad Outlaw och en Marvel Pearl.

Match 7-12, blev tyvärr inte mycket bättre än det första vad det gäller att vinna macther och skrapa åt mig bonus pinnar. Återigen bara 2 vinster och denna gången hade jag 1352 innan de 60 pinnarna i bonus, det hjälpte mig en plats upp i listan. Fast jag var ändå ganska nära 4:e platsen ett tag, efter att ha börjat passet med 224, 259, 225 och vunnit 2 av dessa matcher var jag bara ca 50 pinnar efter. Men tyvärr slutade min Marvel Pearl att rulla bra då och jag hittade inget bra alternativ, när jag fick börja justera fart och rotationer blev det tyvärr inte tillräckligt bra spel för att strajka nog. 197, 201 i serie 4:a och 5 gjorde att jag sjönk som en sten i listan. När jag till sista hittade en av mina Hy-Roads och gjorde 244 i 12:e matchen hjälpte det inte ändå för Loschetter gjorde 255. Jag hamande på en 10:onde plats inför sista serien.

Position round, match/serie 13: sista serien för dagen blev mot Jason Couch, som för övrigt precis blivit invald i Hall of Fame! Jag hade tyvärr inte jätte mycket att spela för men lyckades i alla fall avsluta passet ok och slog Couch för att behålla min 10:onde plats.
Totalt sett är jag ganska nöjd med den placeringen, jag började tävling uruselt men efter det spelade jag ganska bra. Kanske några slag och något bollbyte ifrån topp 4:a. Men en 10:onde plats i detta gänget är inte helt odugligt. En ok uppvärming inför US Open, den tuffaste tävlingen som finns!!!
Imorgon Måndag flyger jag, Malten, Osku och Belmo till New York och kör sedan ner till New Jersey. Incheckning på nytt hotell och träning står på schemat!

 

Martin Larsen
2012-02-19

« Tillbaka