Kuwait Open 2012, Kuwait City
15/3 - 19/3
http://www.abf-online.org/index.html
Placering: 5:e

Kval, serie 1-5:
Under flera år har det legat profiler runt 40 fot (typ Athen) här nere, men i år är det mycket annorlunda. 35 fot och det var väldigt många som valde att spela med urethane klot, så även jag till en början. Första 2 serier spelade jag Natural och hade jag bara spelat lite bättre hade det säkert varit kanon. 40 över med många nior och i stort sett varje nia kändes som en nia. Jag kände mig stel och lite seg, det var sent på kvällen och första starten vet inte om jag kan hitta något annat skylla på?!
I 3:e serien blev det mer problem, min Natural börja svänga för tidigt och jag blev osäker på om jag skulle byta, många andra såg så bra ut med den typen av klot. Jag bytte i alla fall till Prodigy och räddade serien till 200, det visade sig vara rätt för i serie 4:a blev det 279 utan att jag spelade speciellt bra. Efter den serien hade jag mycket större förhoppningar än 195 som det blev i sista serien. Det är så många som spelar urethane så det blir väldigt mycket olja nerspelat och om man inte släpper bollen rätt då är det lätt hänt att den inte "läser" på rätt ställe utan tappar enregi på slutet och 10:an blir kvar. Det var i alla fall det som hände mig.
117 över och en 24 plats efter första dagen var ju inte vad jag hoppats på, men det var heller ingen katastrof start. 10 serier kvar innan finalspelet börjar, det finns dock väldigt många "bye" att spela om så jag hoppas på bättre spel imorgon!

Kval, serie 6-10:
Tack och lov blev det som jag hoppats, bättre spel idag. Innan starten satt vi på Starbucks och snackade om att jag och Årup inte spelat så bra ihop, efter att han slagit 1310 och jag 1203 får vi nog säga att det inte stämmer längre!
Årup spelade kanon bra och hade det där lilla extra man ska ha för att kunna göra en sådan dröm score, för min del hade jag det i några serier. Jag började med Natural igen och klämde till med 279 i första sedan kunde jag bara inte slå en dubbel i nästa serie, 198 helt täckt kändes rätt segt och serie 3 började precis likadant. Efter 5 rutor valde jag att byta boll till Prodigy och kunde då avsluta den serien med 6 kryss. Lite små konstigt men alla de 6 strajken var tunna, träffar som helt klart hade lämnat en kägla med urethane klotet. 234 i den serien kändes helt klart som en pay back från serie 2.
Precis som igår hade jag sedan en väldigt bra reaktion i serie 4:a, chans för en ny 279:a men det blev 269! Nu skulle jag "bara" avsluta bättre än igår och det var nära en riktigt bra avslutning men tyvärr lyckades jag bara hålla rent i 4:a serie och 9 rutor för i sista rutan slog jag ett riktigt skit slag och det resulterade i dagesn enda tomruta, lite surt men ändå ett bra resultat.
En helt klart bättre känsla i kroppen idag, kanske det var de 45 goa minuterna i solen vid poolen som gjorde det?? 
Skulle gissa att jag runt 14:onde plats efter dag 2, topp 6 är målet för att nå maximalt antal bye till finalen, men topp 14 är också ok.

Kval, serie 11-15:
För dåligt!! Tyvärr var dagens spel precis det, kanske var banorna lite tajtare idag på morgonen men framför allt spelar jag inte bra nog.
Det är något litet fel som jag inte hittar, jag kommer inte fram till linjen på rätt sätt och kan inte släppa bollen som jag vill. Profilen är tillräckligt lätt för att jag ska träffa fickan ändå, men det räcker inte till för att strajka ofta nog.
Om jag bara fått till slutserien hade jag kunnat rädda dagen men istället blev det kvalets sämsta serie, 189 och totalt 113 över för dagen.
Det betyder 433 över totalt istället för chans till 3 bye i finalen får man nu hoppas på 1. Får hålla tummarna för det och sedan blir den långa eller den jättelånga vägen under finalspelet.

Final, steg 2:
Skönt, det blev i alla fall en bye och finalen spelas i block om 6 serier där halva fältet går vidare (8 av 16 i varje pass).
I detta passet var det faktiskt 9 som gick vidare och det var väldigt nära att klubbkompisen Årup tog vara på den extra platsen men tyvärr slutade det hela mycket surt för honom då han missade med 5 pinnar.
För min del kändes det länge som Allah eller vem det nu är som bestämmer här nere, hade bestämt sig för att jag inte skulle få spela vidare. Efter en bra start med 239 började det j-vlas ordentligt, nästa serie innehöll 2 tunga 9:or. Den första var efter en strike och då knacka 6:an till 10:an så den var nere, men ställde sig upp igen mellan 9:an och 10:an (suck)! Efter det dubblade jag och sedan var det dags för 5:an att snurra ett par varv innan maskinen trycke ner den (suck igen!). 209 kändes egt men 202 i nästa serie kändes ännu värre efter att jag lämnat 7-10 2 gånger varav den ena i sista rutan. Man kan säga att Mr Larsen var lätt upprörd och fick lägga mycket energi på att inte brinna av, istället blev ett par gnälliga ramsor och det var vad som behövdes. Bäst när det gnäller som det heter!
Serie 4:a spelade jag på mitt favorit banpar 13-14, trots jag började med ett rännslag blev det 249. När jag sedan lyckades lura 15-16 på 237 pinnar var jag precis runt cut gränsen. Bara en bra serie behövdes och den skulle spelas på bana 1-2 som inte varit i spel på hela veckan, intressant?! Skulle det vara bra eller dåligt??? Helt klart ett bra banpar, jag hade lite marginaler och spelade riktigt bra. Grymt nöjd med 11:a av 12 slag, 279 i det läget satt som en keps!! 1414 var hela 70 mer än vad som krävdes, kändes väldigt gott att visa för mig själv att jag kunde slå högt!

Final, steg 3:
I detta fältet fanns det gott om spelare (16) som visste hur man skulle spela dessa banor och det skulle visa sig att man var tvungen att strajka väldigt mycket för att ta en av de 8:a platserna.
Balnd annat slog Sean Rash 1614, vilket är väldigt högt, men om man då lägger till att han hade 4:a eller 5:a första slag i rännan kan ni ju själva förstå hur mycket han kryssade!! En serie hade han 230 med bara strike och spärrar efter rännslag (3 stycken), lite konstigt kan man kanske tycka men spelet då påminde lite om spelet på VM 2003. Skicka bollen mot rännan och bara den håller sig kvar blir det strike.
Själv började jag med Natrual som vanligt och spelade helt klart bra men lyckades inte sätta dit kryssen i slutrutorna, det blev ändå 3 stabila serier mellan 236 och 247. Då var jag 8:a på 720!! Men sedan kom hjärnsläppet för dagen, 10:an kvar ett par gånger, då spelade jag med Nomad Dagger som jag avslutade så bra med i förra finalpasset. Men tyvärr gjorde jag inte vad jag gjorde hela tävlingen innan, spärra!!!!! 2 miss på 10:an och ett riktigt sket slag i ruta 10 resulterade i 202, på dessa banor är det dyrt att göra låga 200. Jag tappade min topp 8:a plats och var 27 pinnar utanför cuten. Dessutom väldigt irriterad och arg på mig själv, som tur var kunde jag vända det till den tändning jag behövde. Dags för bana 3-4:a och om det är något banpar som stuckit ut och varit lägre siffror på denna veckan är det just 3-4:a, men inte nu!!! Fick precis med mig 10:an ett par gånger i början, men sedan satt de riktigt bra, de 12 kryssen kom i skapligt rätt läge!! Min 30:onde 300-ing och den var väldigt välkommen, började sedan nästa serie med 7 raka innan 10:an stog kvar. Men ytterligare en 279 på bana 1-2, 579 sista 2 tog mig till 1501 och en andra plats!! Det krävdes hela 1410 för att gå vidare, tur att min Dagger vet hur man välter käglor!!

Final, steg 5:
Måndag kl: 10:00 lokal tid.
15 spelar kvar, alla spelar först 4:a serier. Sedan är det modifierat matchspel, 3 spelar per banpar möter varanda över en serie. 20 i bonus till bäste man, 10 till 2:an och 0 till 3:e gubben. 7 sådana matcher och en utjämnings serie innan 5 går vidare till stegfinalen.

Jag tog mig igenom de första 4:a serierna på ett stabilt sätt, 3 serier urethane och en serie med Nomad Dagger. Alla serier mellan 253 och 222, 950 totalt och en 6:e plats inför matchspelet.

I matchspelet fick jag en medium start, inga tomrutor och ändå bara 440 första 2. En vinst och en förlust, med de siffrorna tappade jag lite mark och var inte ens i topp 8:a. Sedan började jag spela rätt bra, tyvärr bara fram till ruta 10. När siffor nivån är så hög som här gäller det ofta att vara på ruta 9 och 10, det var något som jag inte gjorde i serie 3 till 7. Alla dessa serier var mellan 232 och 256, de ser ju bra ut på pappret men faktum är att bara en av dessa serier innehåller strike i ruta 10 för min del. Det är för dåligt, så många chanser att skjuta serier runt 270 och inte lyckas någon gång. Jag var rätt förgrymmad då, men inför utjämnings serien var jag inne i topp 5 med ca 20 pinnar före Barrett och Rash, med tanke på alla dessa dåliga sista rutor borde jag varit klar för stegen då!!! 
Men så var det inte, jag hade dock lite flyt inför sista serien att jag fick spela den på samma banpar som jag precis spelat och hade ganska bra koll på. Kanske till och med kanon koll på, för i utjämnings serien mot Wu Siu Hong och Sean Rash klippte jag till med min andra 300-ing i denna tävlingen!! Den första kom i ett bra läge och jag kan inte påstå att denna kom i så mycket sämre läge, grymt skönt att sätta dit dem i det läget! När allt var klart slutade jag på en 4:e plats bara 20 pinnar ifrån 2:a platsen, så många ställen jag kan hitta dessa käglor men så är det när man bowlat hela dagen. Att klara stegen men en 300-ing på slutet var ändå mycket tillfredställande!

Stegfinal:
Jag ställdes nu mot Ronnie Russel som spelat väldigt bra på nyoljade banor och stegfinalen spelades på 9-10 där jag (och många andra) haft lite problem innan, det banparet var lite tajtare (svängde lite mindre). 
Straten blev väl inte så kul, strike i första rutan sedan 10:an kvar 4:a gånger i rad, suck!!!! Men, Ronnie gav mig en chans då han slog i rännan i ruta 5. Då dubblade jag och matchen var helt jämn inna jag lämande 10:an igen och han bara strajkade. Jag avslutade matchen med 4:a kryss för att tvinga honom att spärra sista rutan vilkan han inte behövde då han kryssade ut. 226 mot Ronnie 250 och så var det roliga slut. 12 helt ok slag räckte tyvärr inte, jag lyckades inte lura käglorna, lite för feg kanske. Men lätt att vara efterklok, en bra tävling dock, 5:a i detta fältet är inet illa.
Osku som vann förra tävlingen i Bahrain lyckade sedan slå Ronnie då han tömde sista rutan ( ens erie för sent) och en såda chans missar inte Osku som sedan soppade banan med Wu Siu och topp seedade Tom Smalwood. Stort grattis till Osku som nu vunnit 2 tävlingar i rad, imponerande!!

Nu är det äntligen dags att åka hem till tjejerna!!!

 

 

 

Martin Larsen
2012-03-19

« Tillbaka