Brunswick Euro Challenge, St. Maximin, Frankrike
22/3 - 25/3
http://www.brunswickeurochallenge.com/

Kvalstart 1:
Efter att inte ha spelat något sedan Kuwait och den 35 fots profilen kändes denna 40 fots profilen ganska snabb. Det kändes verkligen som bollen rullade i nedförs backe, men det gick över ganska snabbt. Banan bröts ner väldigt fort plus att skallen vänjer sig, problemet var bara att jag strajkade på rätt bra ibörjan och när sedan banan blev lite lättare strulade det till sig. Jag fick inte loss kägla 10, mina bollar bara stannade till och orkade inte slå sloss 10:an. Jag testade igenom de flesta bollarna och mot slutet såg min Dagger ganska bra ut, 228 i serie 5 och med en höjdare i sista skulle jag ha chans att nå de 1360 som verkar krävas. Men det blev istället dagens sämsta serie med och jag slutade på 1299. 
Förutom att jag spelade väldigt bra första 2 serierna (Outlaw) vad det nog för dåligt spel och lite fel sätt att attakera banan som var anledningen till att jag inte kryssade tillräckligt mycket.

Kvalstart 2:
Idag när jag vaknade kände jag mig verkligen inte pigg, dålig i halsen och väldigt seg. Var och köpte lite piller och gnällde av mig lite sedan snörade jag på mig skorna! 
Starten var ok, kroppen kändes inte så som jag befarade, banrona kändes dock lite segare istället. Det var inte samma glid/kick, mitt delen av banan svängde lite mer så jag valde att starta med Hy-Road istället. Det var ett bra val, den funakde fint och jag behövde aldrig byta boll under hela passet och det brukar betyda att man gör ok resultat. Så var det nu också, trots att jag gav bort 40 pinnar i första seriens sista ruta och hamnade på 219 slutade jag till slut på 1426!!
Störtsa problemet i starten var på bana 27/28 är jag inte alls hade någon bra reaktion, 208 med en riktigt flyt strike och spärr på både 2-10 och 1-2-4-10. Men min avslutning var dessto roliagre, 245, 279 och 239!!! Efter starten igår men framför allt alla starter förra året (där jag missade final) kändes detta verkligen skönt!! Just nu ligger jag 11:a och topp 12 för en bye i Söndagens final. Det känns dock som att jag skulle haft lite mer för att fixa det, men man vet ju aldrig.
Nu hoppas jag bara att halsen och näsan blir bättre.

Final steg 1:
Tyvärr räckte inte mina 1426 till topp 12, blev 13:onde och fick gå upp tidigt. Väldigt tidigt!! Klockan skulle flyttas fram en timme vilket jag gjorde plus att telefon-fan fixade en timma till så det blev väldigt tidig uppstigning .
Men det verkade vara ok för jag spelade riktigt bra, 1425 med 191 i första serien. Sämsta serien på 234 efter det och jag klarade cuten lätt, det krävdes 1337 för att nå topp 16 av de 52 som spelade. Jag hade kanon läge med min Hy-Road och allt kändes grymt bra.

Final steg 2:
Dags för 6 nya serier, denna gången med en spelare per bana och bara 8:a gick vidare av 24. Tyvärr gjorde jag ett misstag när jag valde att börja spela med Hy-Road som funkade så bra innan, banorna var ganska mycket tajtare nu och innan jag fattade att Outlaw var bollen som rullade bäst hade jag spelat 1,5 serier. Då var det inkluderat 4:a stycken 2-10 hål, 180 i första serien och så räddade jag 210 i andra. Sedan var jag på väg tillbaka och spelade riktigt bra ett tag, i 4:e serien började med 9 kryss men tyvärr dök 2-8-10 upp i sista rutan. Jag trodde den bollen hade en god chans men tydligen var det nog lite hårt, det var också det som var problemet för många slag i detta blocket. Jag hade alldeles för många slag som träffade tunt och lämnade olika 2-10 uppställningar. Ändå hade jag chans inför sista serien, men det funakde inte alls i den serien. Ena banan svängde tidigt och den andra var flack, jag ställde hål på hål och gick imål på 1288 och en 16:onde plats. 
Lite tråkigt då jag kände mig ganska het ett tag, men det gick över.
Tommy Jones ledde på lite över 1400 och Dennis Eklund blev sista man in på 1354.
 

 

Martin Larsen
2012-03-25

« Tillbaka