Ebonite International Luxembourg Open, Luxemburg
31/1 - 3/2
http://www.luxembourg-open.lu/
Placering: 1:a

1:a kvalstart:
Det var meningen att vi skulle spela vår 1:a start kl: 17:00, men allt gick så bra med flyg, bil och väskor så vi kom till hallen mycket tidigare än vi räknat med. Så då bestämde vi oss för spela redan kl: 13:00.
Profilen här i Luxemburg är 39 fot lång och ganska vänlig, Det kommer bli en hel del höga siffror, men det finns ett par saker som gör att det inte kommer att flyga iväg till AIK siffror. Ansatserna är fläckvis mycket hala (vilket gjorde att jag fick till en ordentlig vurpa i 4.e serien, övertramp med röven:-), man byter bana varje serie och dessutom är det Twister käglor. Twister käglorna (plast käglor) kan göra att det blir högra siffror också, svårt att säga.

Starten började kanon, 16 i ruta 2!!!! Det blev bollbyte från Special Agent till Elite Gold Label och jag räddade den serien till 204. Sedan började jag spela bättre och efter 3 serier hade jag 698, då kom den härliga serien med vurpan! Fick ihop 171 efter ett bollbyte, bytte till Wrath HF. 
Fortsatte med den bollen och spelade mycket bra sista 2 serierna och gick imål på 1372, 3 pinnar före Achim Grabowski. Så efter 3 starter i tävlingen leder jag kvalet.
Imorgon blir det ett nytt försök, känns som det är möjligt att skjuta höga siffror här.

2:a kvalstart:
Dagens pass kl:13:00 började kanon, jag hade 730 efter 3 och det kändes som det skulle kunna bli en kanon score idag. 235, 226 och 269, min Elite Gold Label gjorde precis vad den skulle:-) Tyvärr fick jag problem senare när jag fick spela på båda änd banparen, bara 205 och 204. Banorna blev inte alls lika som igår, så även om jag lyckades stå på benen hela tiden idag blev det bara 1326. Men men, inte hela världen, det ser ändå ganska bra ut för att mina 1372 ska kunna hålla för topp 10 som får 2 byes. Topp 20 får en bye i finalen, så om det skulle bli så är det inte så illa heller. Håller tummarna för topp 10!!
Tror inte det blir fler kval försök, tar lite semester och laddar inför Söndag!!

Final:
Nu har man kommit hem och landat lite efter en mycket trevlig vinst, för jag antar att de flesta som läser detta redan vet att lyckades ta hem min 4:e seger på Europa Touren!!
Mitt kvalresultat, 1372 räckte till en 7:e plats och 2 bye i finalen. Det innebar att jag gick in i finalspelet när det var totalt 20 spelare kvar. Vi spelade först 5 serier, cut till 10 och de 10 tog med sig poängen från dessa 5 serier. Det gjorde ju inget för mig  för jag slog till med 1230 och var 79 poäng före 2:an, cuten blev 1058. Jag använde Elite Gold Label hela tiden.
Inför nästa 5 serier hade vi bara 10-15 minuters paus och ingen omoljning, det betydde att banorna kom att bli mycket torrare än de blivit innan under tävlingen. Men det visade sig bara vara bra för min del, jag testade min Agent direkt i 6:e serien och den var stek het!! Kändes som att jag inte kunde missa ett tag. Slog nytt personligt rekord på 7 (1755) och 8 (2000) serier, totalt 2473 på 10 serier och 1:a inför semifinalen med 175 pinnar!

I semifinalen fick jag möta en mycket formstark spelare från England, Dominic Barrett, han vann Irish Open förra veckan. Så jag visste att det skulle bli en tuff match och det kan man ju säga att det blev!
De nyoljade banorna kändes mycket tajtare än var vi spelat på innan i veckan och jag hittade inte riktigt någon bra lösning i början, stryk 1:a serien med 238-200. I 2:a serien hade jag bra chans att säkra i 8:onde rutan, men en tunn träff och ett hål gjorde att Barrett hade allt i egna händer. En strike i 10:onde och jag är ute, men han lämnade 4:an kvar och sedan bara 7 käglor!! Min chans fanns kvar, strike och sedan 9 så vinner jag. Precis det lyckades jag med, 211-210 och still alive!! Funderade mycket inför 3:e serien på om jag skulle byta boll från min Elite till Wrath HF, men bestämde mig för att fortsätta.
Bra val X X X X X X X X X XXX = 300!!!  Vilken känsla, hela hallen klappade igång den sista! Barrett knäckt, bara 173.
I finalen fick jag möta en ung lovande dansk grabb, Fredrik Öhrgaard han slog ut den mycket meriterade Österrikaren Tomas Gross i semifinalen.
Final banparet var ännu tajatre än de banor vi spelade semin på, så nu blev det bollbyte. Jag vet inte om det var banorna eller stundens alvar som gjorde att final-matchen inte blev så väl spelad som de innan? Kanske en blandning, seger siffrorna blev iallafall 203-189 och 193-179! Spelade absolut ingen roll vilka siffror det blev, bara så himla skönt att få vinna efter en dag med så grymme bra spel!!

Nu ska jag försöka skaka av mig en lättare förkyling och ladda inför nästa helg, då bär det av till Holland. Tävlingen där är lite speciell, då vi kommer spela på 2 olika oljeprofiler samtidigt. Ena banan oljas 33 fot och den andra 44 fot! Det blir en utmaning att få med sig rätt klot dit.

Till slut Stort TACk för alla goa SMS, mail och gästboks inlägg!!! 

 

Martin Larsen
2008-02-05

« Tillbaka