EBT Masters 2012, München, Tyskland
30/4 - 1/5
http://www.dreambowlpalaceopen.de/
Placering: 1:a

Start 1-6 och 7-12:
Idag har vi spelat de första två av tre 6 seriers block som alla 16 ska spela innan fältet halveras.
I år är det första året denna tävling bara spelas på en profil, det är Kegel´s Turnpike som ligger. 41 fot och 2,4 i ratio, en profil som kan ställa till en del bekymmer och alla spelar olika men som tydligen kunde bli fullt möjlog att lura om alla spelar den likt. Det var vad som hände idag, första passet var vi överallt, allt från ribba 6 till 20 från start och passet vanns av Mika på 1399. Då spurtatde han in över 1000 sista 4:a. Själv spurtade jag också dock inte lika hårt, men fick ändå ihop 1347 tackvare 2 höjdar serier (4:a och 5). Jag började spela med Outlaw men gjorde alla mina siffror med Dagger.
I andra passet hade i stort sett alla insett att man borde spela lite längre höger i banan, när alla gjorde det gick siffer nivån upp enormt.
1399 som Mika vann första passet på hade varit 4:a nu och 16:onde resultatet höjdes från 1200 till 1273, det finns ju några anledningar till ökningen men den absolut största är att i stort sett alla spelare spelade banan likt ibörjan. 
För min del var detta passet ett nära perfekt 6 seriers pass, både tekniskt och strategiskt. Jag började spela runt ribba 8:a med min Prodigy, gjorde 269 men byttade ändå till Marvel Pearl med en gång i serie 2 för att de som spelat där innan slutade lite längre in i banan än oss och jag trodde inte min Prodigy skulle orka välta alla 10 från ribba 12-13, skapligt drag för det blev 267 nu med Marvel Pearl. Gjorde sedan 2 serier runt 225, några dåliga slag och mot slutet lämnade jag 10:an ett par gånger innan jag bytte till Dagger och återigen hade jag ett kanon läge. 267, 256 för att gå imål på 1509 och vinna starten!! Dessutom ta ledningen från Mika med 4 pinnar.
Kul att spela så bra, med så många duktiga spelare och alla är bakom mig!! Låt oss hoppas det är likadant efter imorgon!

Serie 13-18:
Detta morgon psset började lite gnetigt, jag släppte inte bollen alla lika bra som sista passet igår och den raka linjen utifrån kändes inte lika lät att träffa. Det blev många 9:or och många spärrar, hade bara en tomruta detta passet och det var 7-10 på en ok fick träff. Men när banorna torkade upp lite och jag kunde börja använda min Nomad Dagger blev ordning på torpet!
Bra spärrspel och en riktigt bra avslutning gjorde att jag trots allt kom upp till 1400 och behöll min ledning i tävlingen!!
Man kan säga att jag gillar banorna mot slutet, av de 18 serier vi spelade hade precis 250 i snitt under de sista 3 i varje pass!!

Topp 8, Round Robin serie 19-25:
Återigen började det lite gnetigt på nyoljat, känner att jag skulle viljat haft en annan boll. Men detta är ju inte PBA-touren så man kan ju inte borra en ny till varje pass. Istället fick spärrbollen jobba och som tur var hade också många andra som hade lite problem. Jag vann inte en serie förän i 4:e när jag mötte Gery Verbruggen, den vinsten var viktig precis nästa series vinst mot Malaysias Syafiq var ännu viktigare. Jag satte ut för att nå 268 och Syafiq hade 248, han var dessutom 2:a just då. Kanske den segern kändes för bra och att allt var klart nu, med 2 serier kvar ledde jag nämligen med 150 pinnar över Mika.
Men i Round Robin kan allt hända och MIka är Mika, den gubben vet man aldrig var man har! I näst sista matchen mot Kalle började det strula lite och jag missade dessutom en enkelkägla. Samtidigt började Mika strajka och då försökte jag allt jag kunde att få till några kryss. Men när man vill lite för mycket är det lätt att få en kvar, 204 och torsk mot Kalle, Mika gjorde 258 och vann.
Nu var det bara en match kvar och den var såklart mot Mika!! Jag kunde fortfarande få stryk med 24 och ändå vinna!! Kan låta mycket men när jag lämnade 2-10 första 2 slagen på högerbanan och MIka kryssade började det kännas lite jobbigt!!
Klart att man blir stressad och när jag väl hittade fickan lämnade jag först 10:an och sedan 9:an kvar. Men en dubbel i ruta 8-9 satt verkligen gött det gjorde att jag hade avgörandet i egna händer efter att Mika satte strajk och sedan 4-9 i ruta 11.
En ruta kvar av 25 serier och jag var sist kvar, strajk och vinsten är hemma, 9 spärr och sedan strajk vinst med 1 pinne.
Gissa om man villa att 10:an skulle ramla på första försöket?? Men det gjorde den inte, spärren satt dock klockrent och sedan var det försk nummer 2.........slaget kändes ännu bättre och 10:an fick en knuff av 6:an, men ville inte ramla nu heller.

Lätt besviken blev det nu till att tagga om för roll-off, ruta 9-10 och jag fick välja ordning. Såklart ville jag inte spela sista rutan på den banan som 10:an stog kvar på hela tiden, så Mika fick börja. Han kryssade (så klart), min tur, äntligen fick jag ner alla på höger banan och lyckades sätta en till på vänster banan. Tyvärr blev sista slaget för mycket vilja och jag träffade högt, med lite tur blev det 9:o spärr.
Mika behövde alltså dubbel för vinst och den gubben missar inte ett sådant läge så ofta, men till min lycka visade han sin mänskliga sida denna dag och lämnade 7:an på lite tunn träff. Segern e min!!!!!
Det hade känts väldigt tungt att bjuda bort denna tävling efter att ha en så stor ledning. Mycket lättad och glad kunde jag packa ihop väskorna och sätta mig på flyget för att träffa mina tjejer och göra mig i ordning inför helgens äventyr!!
 
 

 

 

Martin Larsen
2012-05-02

« Tillbaka