Bowltech Aalborg Int. 2012, Ålborg, Danmark
24/5 - 27/5
http://www.bai2012.dk/
Placering: 2:a

Start 1:
Det är inte ofta jag bara spelar en start i EBT tävlingar, men så blir det denna helgen! Faktiskt så var det likadant förra året här i Ålborg, kanske kan det bero på att tävlingen spelas nu i maj och tankarna på lite bowling ledigt börjar ta över?!?!?!

Profilen är 38 fot lång och ganska lurig ibörjan, jag valde att förska spela ganska rakt vid 2:a pil med min Prodigy och trots ett par skitslag kom jag undan med 202 i den serien. Precis innan första serien velade jag lite mellan Prodigy och Nomad, i serie 2 testade jag Nomad mellan 2-3:e pil och den rullade kanon fint, 246 med en bra avslutning! 
Samtidgt som det började strula lite i serie 3 såg jag att Mathias Årup kryssade på rätt friskt med Hy-Road mellan 3-4:e pil och jag valde att testa samma taktik, ett bra val! Det blev 2 serie till runt 240 och jag får verkligen skylla mig själv att serie 5 bara blev 214, den borde också varit runt 240 med en lite vassare avslutning. Kanske den dåliga avslutningen fick mig att tagga till lite extra i sista serien?? Den blev i alla fall riktigt lyckad, 10:an kvar i ruta 3 och 11:a resten kryss för 268 och det betydde 1413 totalt!!
Bara Fredrik Tjernes har slagit mer och mina förhoppningar på en plats i topp 10 (som ger 2 bye i finalen) ser bra ut! 

Jag velade ändå ett tag om jag skulle spela igen men så blev det inte istället blir det härlig familje tid, vi bor på "bad hotellet" i Fredrikshamn (Isabella verkar gilla det skarpt!!) och under Lördagen blir det nog ett Skagen besök också! Hoppas det är rätt uppladding inför Söndagen!

Final:
Som jag hoppades fick jag en topp en topp tio placering i kvalet, blev faktiskt tvåa och där med 2 bye i finalen.
När jag kom in var det 20 spelare kvar och vi spelade 5 serier, av dessa gick 10 vidare och tog med sig poängen, Då kändes det rätt ok att smaksa in 1226 och ha en ledning på 46 pinnar, dessutom fick jag flytat (satte en vänster i 7:e) in en 300:a serie mitt framför näsan på farbror Jansson (nu är jag bara en efter gubben:-)!!
Jag började detta passet med Nomad och fick ihop 222 vilket kändes helt ok, i nästa gjorde 225 med Hy-Road och kände att jag hade klart läge för mer. Så blev det också, 249, 300 innan det började strula i 5:e serien, gjorde dagens boll byte och satte 6 kryss från ruta 6 med Nomad Dagger för 232!

Nästa pass var också över 5 serier, poängen med och ingen stegfinal, bäst över 10 serier vinner! Då var det ju skapligt att börja med 211, 290!! Mycket bättre läge att vinna en tävling får man inte, 3 serier kvar och 100 ner till 2:an! Nu vet jag inte om banorna var lite annorlunda eller om det bara var jag som inte lyckades hålla tankarna i styr, sista 3 blev i alla fall inte bra. 205, 209 i serie 3 och 4:a, samtidigt körde Thomas Larsen på ganska hårt. Jag hade till slut 37 pinnar kvar inför sista serien och det visade sig tyvärr vara 5 för lite. Känns så klart tungt när jag så sent som i ruta 8:a hade chans att i stort sett stänga med kryss, men tyvärr hade jag inte många bra slag på den banan. Kan inte skylla på mycket när jag satte den mitt på 1:an och lämna 4-10 kvar, efter att Thomas strajkat ut behövde jag nu dubbel i sista rutan. 10:an stod kvar och sällan har jag varit så missnöjd med en andra plats, jag borde vunnit denna tävling (klantigt!!!).
Under delar av denna finalen spelade verkligen bra, synd bara att inte få kröna denna fantastiska helg (underbart att sola och bada med mina goa tjejer!!) med en seger.

 

Martin Larsen
2012-05-27

« Tillbaka