Gbg-tour, Final 2012, Kungsbacka, Sverige
6/6 - 6/6
http://www.gbgtour.se/dynamic/start.asp
Placering: 1:a

Final steg 1:
Efter en helt underbar vecka nere i Marbella med mina goa klubbkompisar, sol och golf måste jag erkänna att det kändes lite segt att snöra på sig bowling skorna. Träningen dagen innan kändes också allt annat än bra så jag skruvade nog ner förväntningarna på denna dag lite.
Första passet började dock bättre än väntat och jag hade hela 501 efter 2 serier, sedan kom beviset på att jag inte var full tränad, 168 i serie 3 med några dåliga slag och felaktiga beslut. Tack och lov hittatde jag tillbaka och sköt 270 i serie 4:a, avslutade med 245, 226 för 1410 totalt och bara klubbkompisen Malten klarade av mera. Det krävdes 1263 för att få spelade vidare ibland de 16.

Topp 16:
4:a nya serier och poängen från de första 6 serierna hängde på, inte fel med tanke på att jag låg 2.a. Precis som på morgonen började jag med Outlaw och hade exakt 222 i båda dessa serier, tyvärr var det en likhet till, jag hann med en serie på 168 i detta passet också. Inte alls bra med tanke på att de första 2 fick hoppa över final steg 3, men det löste sig fint ändå tackvare en kanon avslutning på 250, 265 lyckades jag knipa andra platsen!! 52 pinnar efter Malten och 19 pinnar före Fredrik Westerberg. Nästan alla strike slogs med Hy-Road!!

Topp 8:
Tackvare min fina spurt fick jag nu stå över detta steget där det spelades 2 stycken "karuseller" (alla spelar 1 serie och sämsta åker ut) med 3 spelare i vaje, de 2 vinnarna gick vidare till topp 4:a.

Topp 4: 
Michael Ahlqvist, Anton Stenbeck, Fredrik Westerberg och jag spelade topp 4.a karusellen och först att lämna blev Malten efter att ha haft lite problem på högerbanan. Själv hade jag inte mycket problem, 251 och sedan klippte jag till med 262 i nästa då fick Anton kliva av.
Final med Fredrik som hade 21 pinnar i hcp, jag förskte verkligen att hålla hög fokus och få till en bra start. Precis så blev det. srike, spärr och 4:a raka kryss! Fredrik hade lite problem och jag skulle kunnat döda macthen i ruta 7-8, men sitället bjöd jag in honom med att ställa 2-10 två gånger i rad. Som tur var tog han inte till vara på inbjudan utan jag kunde vinna ganska komfortabelt till slut, 213 mot 159. 
Alltid skönt med seger, trodde verkligen inte detta efter den taskiga känslan jag hade dagen innan, men inte mindre lycklig för det!!!
Första gången jag är Göteborgs tours mästare!!

 

Martin Larsen
2012-06-06

« Tillbaka