Hammer Bronzen Schietspoel Tournament, Tilburg, Holland
7/2 - 10/2
http://www.schietspoel.nl/int/
Placering: 3:e

1:a kvalstart:
Efter 19!!!!! i ruta 3 i 1:a serien får man vara ganska nöjd med 1335!
Det är en siffra som kommer att räcka för att gå till final, så det känns riktigt gott. Men jag kommer att spela fler gånger, här finns det chans att slå högt. Även om vi spelar på 2 olika profiler som kan låta ganska tufft, så finns det bra möjligheter att få till en 1400 slagning. 
Jag spelade med min gamla svarta Stomp på kort-oljan och Special Agent på lång-oljan.

2:a kvalstart:
Vissa gånger man står på banan önskar man var någon annanstans. Började sådär spel mässig men 234 ändå, sedan spelade bättre och fick ihop 159. Ibland är det bara omöjligt att få loss käglorna, funkade ok på långoljan men inte på kort. Lämnade 7-10 och lite annat skräp. Känns ändå som det är möjligt att få till en hög score, så det blir ett försök till imorgon kl: 13:00. Bollar som gäller är ändå Special Agent och Black Stomp, fick ihop 1263.

3:e kvalstart:
Skam den som ger sig!!
Inför dagens spel gjorde jag en liten ändring, inte av bollar och inte av teknik utan av sula på skon! Vet inte varför jag inte gjort det innan men bättre sent än aldrig. Jag bytte till en trögare (mindre glid) sula vilket gjorde att kunde stå stadigare och slå bättre slag.
Började dock skit med 196, då hade jag problem på kort-oljan. Men sedan funkade den gamla svarta Stompen som den skulle!! Sista 5 serierna mellan 236-257, och 1428 totalt. Ligger på 4:e plats när det är en start kvar och stenklar för en bye (topp 20) i finalen. Måste ändå nämna att jag lyckades slänga 2 bollar i rännan även idag, dock inte i samma ruta som i torsdags! Idag kom de efter strike och jag lyckades spärra båda, så ingen större skada.
Nu är det dags ladda batterierna inför finalen som börjar kl: 12:00, för oss i topp 20. 

Final:
Så nära att vinna back-to-back på Europa Touren vet jag inte om man kommer att vara igen, men man kan ju alltid hoppas!
Dagen började med att jag ringde och väckte Mikael Kanold kl: 11:10, tyckte det var dags för honom att gå upp då (finalen började kl:12:00 och det var 15 min till hallen från hotellet).
Final formatet var lite annorlunda i denna tävling, vi spelade 4 spelare per banpar och hela tiden 2 serier. Efter dessa åkte 2 bort, sedan fortsatte det så tills det var 4 spelare kvar.

Första passet klarade jag mig vidare ganska enklet efter en mycket bra 1:a serie (255), landade på 450 och hade 20 poäng marginal till 3:a Tony Fransson (han klarde sig som en lucky loser).

Andra passet var lite tuffare, jag och Robban spelade på samma banpar och vi halkade efter i 1:a serien. Jag 215 och Robban 204, de andra hade 229 och 241. Men sedan visade Världsmästarparet våran rätta sida, jag 266 och Robban 268. Det räckte för att vi skulle ta oss vidare bägge två! Nu var det bara topp 16 kvar och 7 av dessa är svenksar!

Tredje passet blev rätt fräckt, jag började med 229 efter bra spel med bara 9:or och strike. Var 12 efter han som ledde och 11 före Bernt som var 3:a, så det var mycket lägligt för 300 nr:19 att dyka upp!! Jag måste dock tillägga att det var den absolut sämsta 12:e striken jag slagit dess 19 gånger, det var på kort-oljan och min arm var tyvärr lika kort! Mitt på 1:an och 3-6 stog kvar, fasen vet hur det gick till men kägla kom och knuffade ner båda två!! LLLLucky Larsen

Fjärde passet (8 kvar) dominerade jag, ja ibland måste man skryta lite!! 279-266 talar sitt eget språk, lätt vidare och det som var extra kul var att den andra som gick vidare från mitt banpar var klubbkompisen Tore Torgersen (485). 

Final passet, nu var vi bara 4 kvar. Jag, Tore, Mikael Kanold (skulle aldrig väckt honom) och PBA-proffset Brain Voss. Nu skulle ingen åka ur, utan det gällde att vara bäst på dessa 2 serier. Bästa man vinner och sämsta blir 4:a.
Tore gick ut mycket hårt med 10 raka strike för 287, Kanold spela bra och gjorde 248 och Voss var ute och seglade 166. Själv började jag bra med dubbel sedan två 9 spärrar och därefter dubbel igen, så långt var jag ju jättebra med. Men på den här nivån gäller det att inte göra några större misstag, tyvärr gjorde jag det största man kan tänka sig. Efter dubbel nr 2 slog jag i rännan och även om jag spärrade kändes det som jag kastade bort mina chanser att vinna tävlingen här. Det var inte första rännslaget i tävlingen, det var ganska vanligt på kortoljan då man lirade ut bollen farligt nära rännan för bästa chans att strika. Jag fick iallafall 208 och var långt efter Tore och Micke.
I andra serien fick jag aldrig riktigt någon kontakt med tät grabbarna utan fick bara se till att hålla undan för Brain och det var inte så svårt, han gick imål på 366 och jag 411.
Vem vann då?? Vem tror ni, JAG SKULLE INTE HA VÄCKT HONOM Stort grattis Kanold, ser fram emot en riktigt go middag som betalning för det wake-up call:et!!

3:a i årets andra major är ändå ett kanon resultat, jag spelade mycket bra. Tyvärr bara lite på fel ställe, men så är det. Nästa Tour stop blir i Barcelona om tre veckor och där har jag en titel från förra året att försvara!!!
 


 

 

Martin Larsen
2008-02-11

« Tillbaka