8th San Marino Open, Serrevalla, San Marino
12/7 - 15/7
http://www.sanmarinoopen.com/
Placering: 3:e

Start 1:
Starterna som jag spelar samma dag som man reser hemifrån, speciellt tidigt (idag var det uppstigning 04:15) fortsätter att förvåna mig. Inte för att det händer att dessa starter är "sisådär" ibland mer för att det händer då och då att man får till en start som idag! Vakna 04:15, bil till flyget, flyg till Köpenhamn, flyg till Bolonga, bil till San Marino och start kl: 16:00, vad talar för att det ska gå bra???? Nästan ingenting förutom att man just inte har några större förväntingar på just denna start, det gör att man i månag fall testar många olika spel och boll alternativ eller så blir som för mig idag.
Man bara är så avslappnad och det mesta rullar bara på, jag tycker inte jag spelade i närheten av så bra som jag kan men det mesta gick min väg.
Jag kunde träffa tunt, tjockt och nästan allt välte 10 käglor! Jag gjorde stora förflyttningar och snabba bollbyten och alla var rätt. Började runt 3:e pil med Outlaw, tittade på nästa banpar och flyttade fötterna 12 stav till vänster utan att ens prova där jag spelade innan plus att jag bytade boll. Kanske fel boll då, men bytade igen efter 6 rutor och sedan var det bara att glida med!!
En helt nyborrad Hy-Road gjorde mig inte besviken, den rullade kanon och jag hade tur under tiden jag spelade bra, då blev det hela 1475!!! Det betyder leding i kvalet med 40 pinnar och en ledig dag i morgon!!
Som vi brukar säga om torsdags starterna, "går det så går det" och det gick skapligt fint

Start 2:
Då detta är en tävling som är sponsrad av Storm så fick jag möjligheten att borra 2 av de nya bollarna som kommit ut nu. Jag borrade IQ och IQ Tour Edetion innan denna starten.
Det kan vara rätt svårt att spela en start när man redan kvalat in och speciellt när man som jag redan hade max antal bye (2 st), men denna start blev verkligen inte svår. Jag spelade faktiskt bra mycket bättre nu än i första starten, visserligen blev det 10 pinnar mindre nu men spel mässigt var det en kanon start. Jag började spela med den nya IQ Tour och den rullade verkligen stabilt och skönt i banan, den kommer nog bli användbar på många olika profiler när det är nyoljat. Efter 2 serier bytadejag till den andra IQ bollen (som svänger en hel del mer) och flyttade in i banan, den fungerade också fint i 2 serier. Även ett par rutor in i 5:e och jag hade faktiskt lite chans att nå Jocke Karlsson som leder kvalet (1519). Men det blev lite strul i ett par rutor innan jag bytte boll igen och avslutade blocket med Nomad Dagger och 279.
Skönt för framtiden att ha ett sådant bra block i ryggen, bara hoppas man kan spela lika bra i morgon under finalspelet!!

Final:
Söndag kl: 15:00, jag går in i topp 16 och kommer få spela en match över 2 serier mot någon av de som klarat sig från spelet innan under dagen.

Min första match blev mot en av de bästa franska bowlarna, Yoan Alix, han hade spelat bra under dagen innan och alla dessa matcher är tuffa. Inte bara att man möter bra bowlare det är också tufft rent mentalt att spela så korta distanser och man vet att ett dåligt slag eller till och med ett bra slag med lite otur kan kosta dig matchen.
Jag fick en riktigt dålig start, 2 hål under första 3 rutorna och jag fick verkligen slita mig in i matchen. Efter att jag flyttat in några stav i mitten av serien kände jag att jag fick lite mer marginaler och började spela bättre, Yoan hittade inte samma lir och jag vann med 467 mot 415.

Det är så skönt att vinna första matchen, känns lite som man kommer in i spelet lite mer då. Nästa match blev mot en svensk spelare som hade en riktigt bra helg nere i värmen. Christian Karlsson slog ut en anna svensk i första matchen, Joakim Karlsson som vann kvalet. Vi båda började matchen ganska stelt och spelade inte direkt bra, jag fick en 7 pinnars ledning efter 217 i första serien och i andra spelade jag lite bättre men inte alls nöjd med hur jag kom fram vid linjen. Christian hade dock större problem och jag kunde vinna matchen gansa enkelt till slut, 453-391. 

I semifinalen blev det grekiskt motstånd, Stavros Parasakis har aldrig varit nära att vinna en EBT tävling innan men hans pelade som det var vardagsmat för honom. På något sätt passade underlaget honom perfekt, han spelar ganska rakt och det fanns ganska gott om friktion så det var inga problem för honom att få den lilla skruva han behöver för att slå strike. Dessutom var flög käglorna lite mer än normalt, han såg väldigt bekväm ut på banrona. Men jag gillade ju uppenbarligen också banorna, tyvärr gillade inte detta banpar mig!! Denna match var jag ganska nöjd med spel mässigt men jag kunde bara inte få till strike raderna, lämnade 7:an och 10:an ett par gånger för mycket i slutet av första serien och tappade 37 poäng. Trots det kände jag att det fanns ok chans att komma tillbaka och vinna, men 7:an och 10:an stog kvar varsin gång för mycket och trots att den andra serien var riktigt bra blev det "bara" 248 och greken spelade för stabilt. Han slog 235 och min chans att vinna min 7:e EBT titel försvann. 445-469.
En 3:e plats är ju klart bra och jag är framför allt nöjd med hur stabilt och bra jag spelade över hela helgen dessutom är jag mycket nöjd att Storm kommer med nya kanon klot. Den nya IQ Tour Edition spelade jag med hela finaldagen och den känns riktigt trevlig!! 

 

Martin Larsen
2012-07-16

« Tillbaka