Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, Barcelona, Spanien
19/7 - 22/7
http://www.fcbb.cat/t_barcelona/index.htm
Placering: 4:e

Start 1:
Tyvärr så bröt jag en svit med bra första starter nu, det var inte ens nära att bli bra. I och för sig kändes spelet ok första 2 serierna men när jag lämnat 10:an för 8:onde gången började tålamodet tryta och när jag försöka fixa till en bättre reaktion  blev det inte alls bra.
Banorna kändes verkligen luriga, det var bara Tore som listade ut hur man skulle göra. Det blev en testa klot start och jag hoppas verkligen att jag upplever banorna annorlunda under de kommande dagarna annars blir det en tung helg. Troligtvis kommer det krävas 1310-1320 för att kvala in och just nu är det ett par spelare som lyckats skjuta 1420, man tar ju med sig 50% av kval poängen till finalspelet här så det är stor fördel att kvala in högt.

Start 2 och 3:
Efter första starten hoppas jag verklige att jag skulle spela bra mycket bättre och då och också uppfatta banorna lite lättrare. I andra starten gjorde 1373 och då borde jag väl också spela myckett bättre, men jag tycker faktiskt inte det. Tekniken kändes inte speciellt bra och jag fick slita och dra i bollen för att få den att slå ner alla 10. Skönt att kvala in men ingen go känsla i kroppen. En lite ovanligt situation, jag använde ockås en för mig ganska ovanligt boll, det var Roto Grips Bandit som rullade hela blocket. Nej, föresten höll på att glömma min start. Jag började nämligen med Marvel Pearl, men efter som jag hade 12 (5-1 och 6-0!!!) i ruta 2 kändes ett byte inte så konstigt.
Start nummer 3 var tänkt att fixa min teknik och kanske kunna öka på mitt resultat, det blev katastrof! Spelae skit illa och hade verkligen dålig koll på vad fasen jag höll på med. Seg känsla inför finalen.

Final:
Tråkigt med så sen uppdatering, jag vet, ber om ursäkt!

Som jag skrev innan kände jag mig inte speciellt het inför finalen, normalt sett hade jag inte haft några andra mål än stegen (topp 3). Men nu kändes det som att en topp 24 palst så jag fick spela båda finalpassen skulle vara helt ok.
Men ganska tidigt i finalen kände jag mig bättre, svingen kändes friare och jag kunde släppa bollen mycket bättre. Under de första 4:a serierna hade jag bara en tomruta, lite tungt att den kom i sista rutan och att det var ett 4 hål. Men jag gjorde ändå 900 och var med i matchen, spelade nu nya IQ Tour och Hy-Road.
Nästa pass blev ockå helt ok, gjorde ett par bra bollbyten (IQ Tour, Marvel Pearl och Hy-Road), tog några chansningar och hade lite flyt, detta tillsammans med helt ok spel gjorde att jag till slut vara väldigt nära att ta mig till den direkt sända (Eurosport 2) stegfinalen. Jag satte en vänster strike i näst sista rutan och Ildemaro Ruiz tömde den sista vilket gav mig chansen att sätta 2 kryss i sista rutan för att få möta Barrett i semifinalen. Jag var ganska nöjd med slaget men tyvärr stog 10:an kvar och jag missade TV finalen med 13 pinnar. Tror aldrig jag varit så lite missnöjd någon gång när jag missat med så lite, över hela helgen sett var jag inte alls värld en 4:e plast men så blev det till slut! En som därimot var värdig vinnar var Osku Palermaa, stort grattis till honom!!
 

 

Martin Larsen
2012-07-25

« Tillbaka