Cash Back Tour Final, Helsingborg, Sverige
11/8 - 11/8
http://www.cashbacktour.se/
Placering: 1:a

Dagen började med att Isabella tyckte pappa skulle gå en upp sväng vid 04:10 och jag som tyckte att det var tidigt nog med 05:45 som alarmet var ställt på!! Men faktum är att det verkar vara ett bra tecken när hongör sådär, det har hänt ett par gånger och jag har ofta bowlat bra då.
Vi började i alla fall klockan 10:00 nere i Helsingborg, 24 spelare och efter 8:a serier skulle 8:a gå vidare till Round Robin spel med 30/15 i bonus och alla poäng med hela vägen.Jag började passet rätt stabilt och hade över 700 på 3 första, det kändes som jag hade kontroll på det mesta. Men de nästa 3 serierna visade något annat, 183, 201 och 157. Helt plötsligt blev det hål på allt, jag försökte allt jag kunde men det blev bara skit. Känslan var att jag inte spelade så dåligt men allt gick imot mig, rätt skönt att man kan kunde köpa en försäkring innan vi började. Den innebar att sämsta serien byts bort mot näst sämsta, därför blev 157 istället 183. Inför sista 2 låg jag runt gränsen för att gå vidare, då kändes rätt bra att turen vände!! 245, 231 blev det och det var bra mycket mer än jag förtjänade, bara att tacka och ta imot!! 1758 hade jag och blev 5:a, ungefär 100 efter Deinnis och Backe som var i topp och 70 före Mattias Olsson som var sista man att gå vidare.

Topp 8:
Under Round Robin spelet hittade jag en rätt bra känsla, jag började spela ganska rakt och när det inte fungerade längre bytta jag boll, flyttade in i banan och sänkte tempo. När alla dessa justeringar fungerade med en gång kändes det som att jag skulle vara med och slåss om segern.
Dennis som var i topp stötte på en del bekymmer när banorna inte kändes direkt lika som på morgonen och Backe hade ett par låga serier medans jag hade min sämsta på 204, när jag sedan fick till en kanon serie i 7:e (269) gick jag upp i ledning för första gången för dagen. Som alltid är det lättare att jaga än bli jagad, jaga var precis det jag gjort hela dagen men inför utjämnings serien skule det nu bli tvärtom.
Jag mot Backe och jag hade råd med att förlora med 18 poäng och ändå vinna, det blev en grymt jämn avslutning. Vi båda hade lite tur och otur men till slut så var det Lllllucky Larsen som drog längts strået!! Backe gick upp först i sista rutan och behövde strike för att tvinga mig att dubbla, han satte bollen i fickan och lämnade 9:an kvar!! Nu hade jag chans att slå strike för att vinna tävlingen. Även om slaget inte var helt perfekt lyckades bollen komma tillbaka och träffa lite tunnt i strikefickan, 10:an såg ut att stå kvar men en av de andra 9 käglorna visade sig vara min kompis då den kom tillbaka och slog ner 10:an!!!! En av de bästa känslorna som finns i detta spelet när man måste slå strike för att vinna och klarar det!!!! Yeesss!!
Bollarna för dagen var Marvel Pearl och Nomad Dagger, tack Storm och Roto Grip!!

Vi får väl se vad som händer med Cash Back Tour, tyvärr har det inte varit så många som spelat och jag kan bara hoppas att det blir en säsong till. Det borde alla bowlare göra då detta är en av de tävlingar som verkligen gynnar oss bowlare! Ju mer som spelare ju mer prispengar blir det och det enda som inte går till preispengar är ca 30kr/serier som bowlinghallen får, allt annat kommer tillbaka till bowlarna och det är väldigt få tävlingar som fungerar så (bara Göteborgs touren vad jag vet).

Till sist är det bara att tacka Isabella som väckte mig i tid, tack lilla älsklingen!!!!
 

 

Martin Larsen
2012-08-13

« Tillbaka