BCN Open, Bratislava, Slovakien
6/9 - 9/9
http://www.bncopen.eu/
Placering: 5:e

Start 1:
Trots att vi åkte lite tidigare än normal (Onsdag kväll istället för Torsdag morgon) blev första starten senare än normalt, våra väskor kom inte fram förän Torsdag eftermiddag. Fördelen med det var att vi då kunnat titta lite på starter innan och det hjälpte nog mig lite. Att det sedan är samma profil som förra året här (39 fot, Winding Road) hjälpte ju också till när det gäller vilken gameplan som skulle användas.
Jag visste att det svänger en del men att det bästa sättet att spela i början är ganska rakt. Det blev Outlaw rakt över 2:a pil i 1 1/2 serie och sedan Fire Road ungefär samma linje i nästa 1 1/2 serie innan det var dags att hoppa in till mellan 3-4 pil och avsluta med Nomad Dagger, spelade helt ok större delen av passet och det resulterade i kval ledning på 1379! Det kommer ju säkert att räcka till en plats i topp 16 och då får man 2 bye i finalen på Söndag, gött snack änna!!
Lite orolig när väskorna inte kommer, men den oron var obefogad och starten blev ju trevlig, nu kan man njuta lite av 25 grader här nere i soliga Bratislava!!

Inför finalen:
Det blev inga fler kval starter, laddar med vila inför finalen där jag kommer in då vi är 32 spelare kvar. 3 serier och 16 vidare till ytterligare 3 serier innan topp 8:a spelar matchspel 1:an mot 8:an över 2 serier totalt slagning.

Final, topp 32:
Började detta passet helt ok, 243 i första och trots att jag inte spelat sedan Torsdag kändes det som att samma typ av spel och boll fungerade bra (Outlaw runt 2:a pil). I andra serien var jag tvungen att börja flytta in lite och såg ut att klara det bra tills jag slog några riktigta skit slag mot slutet. Klarade mig ändå undan med 201, 44 över efter två och cuten såg ut att hamna runt pari, men man tog poängen med sig till nästa steg så det gällde att se till att få med sig bra med poäng. Då var jag inte så tuff i ruta 4:a efter att ha lämnat 3 olika hål på 4:a rutor, som tur var spärrade jag 2-10 och hittade ett bättre spel med min Dagger och kunde rädda 190. Totalt blev det 634 och jag var då 5:a så man förstår att banorna inte var speciellt lätta. Robban klarade sig som 16:onde på 601.

Final, topp 16:
Nyoljade banor igen och en spelare par bana gjorde att jag kunde spela ungefär samma spel hela detta blocket. Enda skillnaden var att jag använde Outlaw i 2 serier och Dagger i sista. 3 serier över 200 och totalt blev det 48 över och plus de 34 innan blev 1282 och 4:e plats. 1238 blev cuten för topp 8:a.

Final, topp 8:
Dags för matchspel, total slagning över 2 serier och jag fick möta en tysk som spelat helt ok (Bodo Konieczny). Tyvärr spelade han inte ok nu, han spelade riktigt jävla bra. 2 gånger 237 med mersmak och detta var på bana 15-16 som jag inte spelat på under veckan. 474 är riktigt bra på dessa banorna, men jag borde kunnat gett honom en bättre match om jag bara haft lite bättre koll på detta banparet. Bana 16 svängde väldigt mycket mer och jag hittade inte rätt lösning förrän det var alldeles för sent, då spelade jag 3 ribbor längre in med en snällare boll. Inte mycket att orda om, blev utspelad och det är sådant som händer.
En helt ok tävling ändå, nu blir det till att palla sig hem och hålla sig där. Jag och Diana väntar barn nummer två i månads skiftet!! Under tiden blir det träning och en del liga matcher!!
 

 

 

Martin Larsen
2012-09-09

« Tillbaka