Europa Mästerskapen, 3-manna, Wien, Österrike
21/8 - 22/8
http://www.ecvienna.eu/
Placering: 3:e

Serie 1-3, medium:
Tisdag kl:09:00 (Lag 1) Bolleby, Dempa och Larsen, kl:16:30 (Lag 2) Paulsson, Kalle och Robban.

Normalt sett har jag gått in i 3-manna spelet med en ganska skön känsla och en medalj i väskan, det har inte gått så bra speciellt ofta. Men idag gick jag in med huvudet mellan bena efter att 2-manna spelet gått käpprätt åt helvete, det var tidigt och jag hade ont i huvudet. Inte mycket talade för att det skulle gå bra, men en sak är säker och det är i detta spelet vet man aldrig vad som är en bra eller dålig uppladdning!! Det skulle nämligen visa sig att denna "dåliga" uppladdning resulterade i ett bra resultat.
Alla 3 spelade riktigt stabilt och vi hade endast 5 tomrutor (inga spärrmiss!) på hela passet. Kim spelade ganska rakt runt 2 pil hela tiden medans jag och Dennis började hårt och rakt mellan 2-3 i en serie, sedan gjorde vi ett ordentligt skutt till vänster. Jag spelade serie 2 runt ribba 23-25 och slutade 3:e serien vid 28!
602, 692, 667 och totalt 161 över pari, ledning med 50 efter första starten. Vilket vi är väldigt nöjda med.
För min del var det IQ Tour och Fire Road som rullade idag , nu är bara stora frågan vad ska ska göra med bollarna för att få till en bättre reaktion på långoljan imorgon.
På EM är det ganska ovanligt att man får spela efter (flytta efter) ett bra lag, men denna gången flyttar vi efter England och idag tror jag det var ganska bra. På långoljan är risken att spelet kommer flyttas väldigt långt in i banan väldigt fort, får hoppas att det också är bra.

Serie 4-6, lång:
Vilken seg start vi fick på detta passet, Kim fick uppleva mardrömmen. Allt blev skit, stackarn hade 48 i ruta 5 och då var det tur att Dempa började med 4:a kryss. Under resten av första ryckte Kim upp sig ordentligt, tyvärr hade han samma flyt med käglorna som jag. Kims sista 5 rutor och alla mina hade chans att strajka, men vi fick inte en enda dubbel!!!! Jag gjorde 186 med alla slag hyfsat i fickan, en 4-9:a, 3 strike och resten 9 spärr, rätt lätt att bli frustrerad. 540 blev det i första serien och allt extra vi hade kämpat oss till på medium profilen var borta. Men med kniven på strupen ryckte vi upp oss ordentligt, 660 i serie 2 med riktigt stabilt spel! Själv lämnade jag en 4-9:a till och det kämpiga långolje spelet bara fortsatte i sista serien, men som tur var spela Dempa och Kim riktigt bra så vi kunde vinna kvalet med 47 poäng före England och hela 128 ner till Danmark som tog 4:e plasten.
Finland blev 3:a och vårt Lag 2 missade tyvärr finalspelet efter att ha haft ett mindre lyckat pass på långoljan.

Semifinal:
Vi valde att spela Danmark på medium profilen, mest för att om vi vann den matchen skulle vi helt klart välja medium mot England eller Finland. Men ingen av profilerna är lätta och det finns inget klockrent spel på någon av dem.
Starten blev i alla fall fördel Danmark helt klart, både Dennis och Kim tömnde 2 rutor och vi hamnade ganska mycket efter. Det vi gör i mellan delen av serien är grymt bra, alla tre hittade in och vi kryssade på som attan. Kim hitta liret, Dempa bytte boll och drog iväg ett gäng kanon slag och jag spelade ganska stabilt och fick någon flytare. Inför ruta nio var vi ca 20 pinnar före, då sätter jag 9:an kvar på en boll som träffar lite högt och missar den!!!!!!! Så får man bara inte göra, kunde inte riktigt släppa besvikelsen från att inte slagit ett bättre slag och går upp och bränner den!!!!! Nybörjar stil.
Danskarna tog vara på den inbjudan och 2 av dem dubbla sista rutan, det gjorde varken Kim eller Dennis och när jag var sist kvar gällde det att dubbla, tyvärr hängde dagens dåliga carry kvar, 9:an kvar igen och och rullgardin ner!!!!! Tomas Larsen träffade mitt på 1:an men kom undan med en 8:a som han kunde spärra.
417 mot Danmarks 429, Danmark har helt klart maginalerna på sin sida. Det visade sig återigen i finalen när de vann med ett par pinnar tack vare också inte lyckades kryssa i 10:onde rutan.

Medalj är ju ändå bra säger folk, tyvärr ser jag inte något direkt kul eller bra med denna brons medalj. Ännu en gång som laget som vinner kvalet får brons, det suger!!!!
 

 

Martin Larsen
2012-08-23

« Tillbaka