Europa Mästerskapen, 5-manna, Wien, Österrike
23/8 - 24/8
http://www.ecvienna.eu/
Placering: 3:e

Laget:
Lite lustigt nog är det Robban som inte kommer spela i laget under detta passet (han ligger 6:a i All-Event), anledningen är att han själv inte tycker att han har någon vettig lösning på medium profilen efter ett tag. Det kommer troligtvis bli spel över vänster rännan och där har Mr Andersson inte kännts sig het. Robban kommer rikta in sig på att göra ett ok pass för sina chanser i All-Event och så kommer han garanterat spela det andra passet i laget på långoljan.

Serie 1-3, medium:
Ett stabilt pass med en enda ordentligt svaka och det var en halv serie från Eklund, han kom tillbaka och hela laget kämpade till sig en helt ok 3:e plats. Så kan man sammafatta detta 4 1/2 timma långa 3 seriers pass. Folk på läktaren står och dricker kall pilsner och gnäller att det är varm, då kan ni tänka er hur det är att bowla. Det är absolut de sämsta förutsättningarna jag upplevt under ett mästerskap som spelare.
Vi började i alla fall spela medium som innan runt 2:a pil och höll oss där hela första serien, 1086 med alla 5 över pari. I serie 2 spelade vi med England som började kanon, vi var lite efter men när serien var slut var vi ändå 40 pinnar före och 1031 kändes helt ok. Speciellt då Dennis hade en väldigt tuff start på denna serien, men stark som han är räddade han upp spelet och kom tillbaka starkt i 3:e. Då spelade jag och Dennis långt in i banan medans Kalle och Paulsson valde att stå på hårdare och rakare mer till höger. Det blev 1030 även i serie 3 och jag måste nog säga att vi ska vara ganska tacksamma för två gånger 1030, inte för vi var de enda med några flyt strajkar men vi hade ett par goa lycko kryss i bra lägen.
För övrigt kan jag med säkerhet säga att detta EM har överlägset flest vänster strike, det är så många träffar vänster sida om 1:an att man ibland tror folk siktar där.
Finland leder ganska stort, Norge är ca 30 före oss och 4:e platsen har Tyskland just nu. England är 5:a, medans dubbla guld medaljörerna Danmark ligger en bra bit efter.

Serie 4-6, lång:
Ett väldigt svettigt pass på väldigt svåra banor i ett väldigt segt tempo, men med ett gott slut! Så upplevde jag detta passet.
Vi strulade en hel del, men många hade problem så trots 2 serier under pari hade vi bra chanser inför sista. Men gnetet och motflyten såg ut att hålla i sig till vi gjorde dagens vändning de sista 3 rutorna, från att se ut som ytterligare en serie under pari kämpade vi oss upp till 60 över och tog 4:e platsen!! En riktigt stark kämpa insats från hela gänget, Robban visade vägen och smaska in 690 som visade sig vara bara 10-15 pinnar för lite i hans jakt på all-event medalj. Själv lyckades jag hålla ihop spelet rätt bra och fixade till 645 och det tog mig upp till en 16:onde plats i all-event.
Finland vann kvalet lätt och blev våra motståndare i semin.

Semifinal:
I semin mot Finland kom vi aldrig in i spelet som lag, jag och Robban hittade ett ok spel med tyvärr strulade det för de andra gubbsen (Kim spelade inte). Vi var egentligen aldrig riktigt nära dem men på något sätt fick vi chansen till slut ändå, detta efter att både Dennis, Kalle och Robban satt kryss i sista rutan och Osku missade 10:an i 9:onde rutan. Så när det var min tur att gå upp i 10:onde behövde vi 2 kryss, tyvärr var det fel gubbe denna veckan. Träffade tunt och lämnade 2:an kvar för att få stryk med ca 10-15 pinnar. Tråkigt när vi får chansen, men överlag sett var det alldels för dåligt för att vara en semifinal.

Ett brons till.jiipppppii!!!!!!!
 

 

Martin Larsen
2012-08-25

« Tillbaka