VI Catalonia Open, Barcelona, Spanien
28/2 - 2/3
http://www.tbowling.cat/catalonia_open/index.htm


1:a kvalstart:
Igår spelade jag den första starten och den började inte bra. Profilen som ligger här heter Winding Road, 39 fot lång och en av profilerna från Kegels Sport Series. Den har visat sig vara ganska lurig, spelet börjar runt ribba 13-15 men då det är ganska hög friktion flyttas spelet in i banan ganska snabbt. Banorna blir väldigt olika beroende på hur och var spelarna väljer att spela och vi flyttar efter varje serie så jag tror inte cuten kommer att bli mycket mer än 1270-1280.
Jag började iallafall med min Elite Gold Label, tror inte bollen är så dum men jag spelade inte bra. 183 i första, sedan bytte jag till Momentum i en serie innan det var dags för Agent (på slutet var jag inne vid ribba 25). Spelade ganska stabilt sista serierna och gick imål på 1294, fick inte riktigt loss käglorna (det är helt nya Brunswick Max). Men som sagt jag tror det kommer att hålla för final, men jag kommer att spela idag igen kl: 16:00. Hoppas på lite bättre spel så kanske jag kan vara med och utmana Tore och Robban i täten!!

2:a kvalstart:
Just spelat färdigt start nummer 2 och det blev tyvärr ingen ökning. Bara 1282 efter en mycket gnetig start, tyckte jag bowlade bättre idag men fick inga höga serier. Banpar 11-12 är som det varit innan också. SKIT!!! Givetvis fick jag spela sista serien där, 191! Har inte bestämt mig ännu, men jag tror det blir en start till imorgon. Denna starten blev det ännu torrare, 6:e pil på slutet! Special Agent och vanlig Agent rullade denna starten.
Nu blir en go bit mat istället!!!!!

3:e kvalstart:
Jabbadaba doooo!!! Nu small det, började denna start med 280!! Tror jag knackade 4:an 4 eller 5 gånger, gott snack!! Jag spelade första 3 seriena med Special Agent och skillnaden var att jag kunde spela längre till höger denna start. Började ribba 12 och avslutatde med Agent som längst in vid 23. Lyckades även lura bana 11 och 12 denna start, men sedan satte bana 14 krokben på mig. Jag lämnade nämligen 5-10 på fick-träff i sista serien och sedan 4-9 i sista rutan, fick ändå ihop 1395 och ligger just nu 3:a efter klubbkompisarna Tore och Robban.
Imorgon spelar vi först 4 serier och då tar man med sig hälften av kval poängen, så det är mycket bra att ligga högt upp efter kvalet!  Ser mycket bra ut för Team Pergamon!
Nu är det vila som gäller!! 

Final:
Ja nu sitter man här med byxorna nere och de 3 bästa spelar fortfarande. Ska jag vara ärlig kände jag aldrig att jag spelade tillräckligt bra för att ta mig till stegen.
I det första 4 series blocket började jag på bana 11-12 som jag haft problem på innan, löste det kanon bra 220. Trodde dock inte att det skulle bli den bästa serien i det passet, men så blev det. Bara 819 då och jag halkade ner till till 15:onde plats, verkarde lite som att banorna blev svårare under vårat pass än under passet på morgonen (25-48).
2:a passet gick mycket bättre, tyvärr gick det mycket bättre för många mer än mig. Jag lyckades få ihop 900 trots 190 på bana 1-2, men jag klättrade bara 4 platser. Så jag slutade alltså som nummer 11, ganska ok då jag inte kände att jag lirade mycket bättre än så. Det man kan säga är att banlottningen hade stor betydelse för vilka som gick till stegen idag, vissa banpar var ganska lätta medan vissa var nästan omöjliga. Pasi Uotila, Jari Ratia och Remy Ong vidare till stegen, tyvärr missade Tore precis.
Idag använde jag Special Agent och Agent i första blocket, sedan vet jag inte riktigt vad som hände med banorna efter omoljningen, då funkade helt plötsligt min Momentum. Den lirarde jag hela sista blocket med.

Hem och träna nu, om 2 veckor är det dags för Brunswick Euro Challenge i Frankrike! Det blir en riktigt utmaning, normalt brukar jag nog ranka Ballmaster som den tuffaste tävlingen på touren, men i år tror jag bara den är 2:a. Det är väldigt många anmälda, inklusive ca 10 proffs.

 

Martin Larsen
2008-03-04

« Tillbaka