Brunswick Euro Challenge, Saint Maximin, Frankrike
13/3 - 16/3
http://www.brunswickeurochallenge.com/index2.html

Innan avresa:
Nu är det snart dags för avresa till Frankrike, ska bli enormt spännande att testa banorna där nere. Det har visat sig vara ganska kluriga banor, en hel del bra spelare har redan spelat och topp resultatet är bara 1280. Detta kommer att bli en mycket tuff tävling då det är det absolut bästa startfältet på europatouren.
Jag spelar torsdag kl: 18:00 första gången.

1:a kvalstart:
Ibland är det bara för j-vla kul att bowla Innan vi åkte hit var vi ganska oroliga var det var för banor, siffrorna har ju varit väldigt låga. Men troligtvis beror det på hur spelarna spelar, när det blir bättre spelare öppnas banan lite mer än den gjorde de första starterna.
Profilen är ganska platt (40 fot), trycker man till bollen lite för hårt eller öppnar lite för mycket kan man bara hoppas att det blir någon spärrbar uppställning kvar. Men mycket troligt är att det blir 2-10 eller 1-10.
Jag började med min Special Agent, tajt runt ribba 15. Hade ganska mycket tur att de spelarna jag flyttade efter inte spelade sönder min linje, men efter 3 serier kändes det som jag var tvungen att göra något annat. Då är det bra att ha duktiga lagkompisar runt sig, både Tore och Tomas spelade runt ribba 20 med aggresivare Storm bollar. Så jag bytte till Agent och gick in i banan, förutom några 2-10 uppställningar funkade det mycket bra.
267-238-230-255-212-246 och totala 1448 är mycket bättre än vad jag vågade drömma om innan vi startade, efter 14 av 22 starter leder jag med 50 poäng före Jason Belmonte. Inte alls säkert att det räcker för vinna kvalet, det finns många mycket duktiga bowlare här, men det viktiga är att det är stenklart för att fixa topp 16 som får en bye i finalen.

2:a kvalstart:
Eftersom jag kommer att gå direkt in i matchspelet har jag bestämt mig för att inte spela något mer. Blir vila inför finalen imorgon, matcherna kommer tyvärr att spelas i bäst av 3 serier. Det blir ju ganska chans artat, bara hoppas turen är med mig!!

Final:
Turen var defenitivt inte på min sida idag, känns som hela bäst av 3 serier formatet inte är på min sida!!
Jag fick möta Tomas Gross från Österrike, en mycket duktig bowlare med mycket rutin. 
Eftersom jag inte spelat sedan i torsdags var jag ju lite orolig för hur banorna skulle vara, de var helt ok men det var ganska stor skillnad mellan vänster och högerbanan. Så jag valde att spela med Special Agent på vänster och The Break på högerbanan. Det visade sig vara ett bra val, 236 mot 174 lätt vinst. 
I nästa serie började Tomas med 4 raka strike och jag hade dubbel, 9 spärr,  9 spärr, sedan satte han 7-10 och jag dubblade så följdes vi åt fram till sista rutan. Då hade jag allt i egna händer, strike å gå på, 2 till och 9 för att stänga och vinna! 
Sätter första och det gör han också, sedan lämnar jag 10:an på ett av de bättre slagen jag slagit när det gäller då visar Tomas sin rutin och sätter en till, 236-244! 72 över på mina första 2 serier och när man tittar sig omkring är det inte en j-vel som är nära, sånt suger!
Sista serien har jag oflyt i början och lämnar att par enkel käglor på bra träffar, tyvärr slår jag sedan 2 dåliga slag och det har man inte råd med i dessa tävlingar! Ändå dubblade jag i sista för att tvinga honom att täcka och det gjorde han, 176-185. 
Det här riktigt ruttna BÄST NÄR DET GÄLLER systemet är riktigt tråkigt för oss bowlare, men det är klart alla som tittar har ju kul!!!!!!!

Men jag är inte bitter, blev ju 17:onde!! Skit kul!!!!

Allt blev mycket roligare senare på finaldagen då klubbkompisen Peter Ljung tog hem seger trofén, stort GRATTIS, riktigt starkt jobbat!!
Ps. Fråga gärna Peter om ni får ta en titt på hans fina trofé!!


 

 

Martin Larsen
2008-03-18

« Tillbaka