Skara Open, Skara, Sverige
12/12 - 17/12
http://skaraopen2007.happybowl.se/dynamic/start.asp
Placering: 2:a

1:a start i Skara Open:
Efter 10min värmning var jag nästan på väg av banorna, hade ett kryss och var inte nära fler. Men vi brukar ju säga att det sämsta man kan göra är att strika mycket på inspelningen, så det var bara att bita ihop. Innan vi spelade vår start var 1281 ledar score, ganska låga siffror alltså. Med tanke på det och att jag fortfarande kände av min förkylning var planen att lägga all energi på att fixa en final score i första starten, inte jaga några 240 i snitt utan hålla en hyfsat säker linje. 
Får nog erkänna att det är sällan det går riktigt som planerat, men denna gången funkade planen. Jag spelade med min Columbia Wrath High Flush hela tiden (en boll som inte har så mycket flare) och började med 4 serier runt 210 för att sedan avsluta med 2 serier i 240 klassen. 1329 i mål och 2:a efter vår start, Tony Fransson dundrade in 558 sista 2 för att få ihop 1332. Tog beslut att inte spela igen, blir till att hålla tummarna att det räcker för topp 11 som kvalar in till finalen som går Måndagen den 17/12.

2:a start i Skara Open:
Spelade själv inte denna start. Tore Torgersen gjorde dock hela 1414 och Peter "Plutten" Ljung slet sig förbi mig med 1 poäng, 1330 alltså.
Så nu ligger jag 4:a. 

 

 Final i Skara Open:
Cuten för topp 11 som gick till final blev 1310, så jag fixade finalen med 19 poängs marginal!
Man kan säga att jag kom mycket bra ut ur blocken (för att snacka sprinter språk), 277 i första serien! Skara Open är lite speciell tävling då man spelar europeiskt och det brukar vara ganska stor skillnad mellan banorna. Så det gäller verkligen att ta vara på de banor som är vänliga och försöka att inte trilla för djupt ner i skiten när man kommer på de tuffa banorna. Därför kändes det extra skönt att starta riktigt bra, jag fortsatte i bra tempo ända fram till 6:e serien. 1220 efter 5 och riktigt bra läge att rycka ifrån en bit, då kom den tuffa banan och det blev bara 184. Totalt 1404 och 2:a, 3 pinnar efter Olle Svensson som spelade stabilt och mycket bra. Nu åkte 4 av 12 bort och för oss andra väntade 4 nya serier, poängen tog vi med oss. Efter dessa totalt 10 serier skulle 4 gå vidare.
Nyoljat var tydligen min grej idag, nu började jag med 279 och min plats i topp 4 var så gott som klar. Nästa mål blev att ta 1:a platsen för att då sämst kunna bli 2:a i finalen. Det blev en tuff kamp med klubbkompisen Tore Torgersen, jag var 1 pinne före honom inför sista serien. Men då hade jag turen att ha en "bra" bana kvar och Tore en mindre bra, så efter 935 i detta passet och totalt 2339 på 10 serier stod Mr Larsen som 1:a inför final spelet!
Det är inte många gånger det händer men i denna tävling har jag endast spelat med ett klot (förutom spärrbollen) och det är Columbias Wrath High Flush, från första slaget i kvalet till sista i finalen!
Tyvärr kan man väl säga att finalen var det enda som inte riktigt gick som det var tänkt, vi var 3 av 4 i finalen från Team Pergamon och givetvis var förhoppningen att jag skulle få möta Tore T eller Peter Ljung. Men det blir inte alltid som man tänkt sig, James Gruffman satte stopp för våra planer genom att slå ut både Tore och Peter.
Inte nog med det, han fortsatte sin Pergamon kross genom att köra över mig i finalen. Jag började ok med 2 spärrar för att sedan dubbla i ruta 3-4, sedan kom problemen som jag tyvärr haft på dessa banor hela vägen (det var här jag slutade med 184 i första passet) hål i ruta 5 och då tog James chansen att rycka. Det blev till slut 185-225 efter att jag tömt sista rutan också, synd på en så bra tävling annars.
Bara att gratulera James till en kanon tävling!
Nästa och årets sista tväling blir ÖIS Open den 29/12.

 

Martin Larsen
2007-12-18

« Tillbaka