Kuwait International Open, Kuwait City
13/3 - 17/3
http://www.abf-online.org/results/10thkuwait.htm
Placering: 6:e

Kval, serie 1-5:
Det ligger ungefär samma profil i år som förra året, 35 fot och man får nog anse denna profil som en tuba profil. Det skjuts väldigt höga siffror, bäst första dagen var Yousif från Bahrain (han som jag besegarade i Saudi när jag vann) med sina 1329!!
Jag var inte helt ute och cyklade heller, 1193 blev det till slut. Spelet började vid 1:a pil med Natural och i början av fjärde bytade jag till Prodigy då var jag inne vid 2:a pil och spelade ut mot rännan men det fanns också en hel del häng så de 500 jag gjorde sista 2 kändes bara ok.
Men överlag var det en bra start på tävlingen och det är mycket kvar innan det ska avgöras på Lördag.

Kval, serie 6-10:
Efter att ha gått och väntat hela dagen på att spela igen hade jag högre förhoppningar än de 1117 som det blev. Till skillnad från igår valde jag att testa Natural Pearl från start och när ytan på den började bli polerad bytade jag till Natural, so far so good. 475 första 2, tyvärr blev det problem efter detta. Urethanet slutade se bra ut och jag lyckades inte hitta rätt i övergången mellan urethane och reactivt. Det kändes som det var mycket mer nersplad olja idag så jag kunde inte bara rulla av bollen utan att ta i den. Det kunde jag igår, men nu var jag tvungen att ta i bollen lite mer för att den skulle svänga tillräckligt. Det blev mycket mer 10:an kvar och tyvärr ett par tomrutor också.
Jag lyckades till slut att rädda blocket med 256 i sista, då rullade min Disturbed som jag skicka hit direkt efter att jag vann i Saudi i december.
Nu ligger jag på 15:onde plats med mina 310 över pari, 68 pinnar efter 6:e plasten som ger max antal bye i finalen. Efter de sista 5 serierna går totalt 34 vidare, topp 6 får 3 bye, topp 14 2 bye och topp 22 1 bye. Det skulle vara bra med ett 1200 pass imorgon!!

Kval, serie 11-15:
Som jag skrev igår hoppades jag på ett 1200 pass och den önskan gick i uppfyllelse med råge, med sämsta serien på 235 blev det 1272!! Då skulle man kunna tro att de 582 pinnarna över pari skulle göra att jag med all säkerhet skulle klara topp 6, men så är inte fallet. Jag har ok chans men när det återstår 2 starter finns det fortfarande ett par killar som kan peta ner mig, håller tummarna för topp 6 då behöver jag inte spela imorgon.
Det var några saker som gjorde att jag slog mycket mer käglor idag, jag tog fram 500 abralonen och såg till att rappa på Naturalen ordentligt!! Eftersom problemen kommit när jag ska byta boll innan så struntade jag i det denna starten, spelade samma boll hela vägen och behövde bara flytta på fötterna i sista serien! Jag ska också nämna att turen helt klart var på min sida, enda oturen var att jag hamnade 2 pinnar efter en tjej från Singapore i totalen.
Riktigt gött att få till en höjdar score och nu blir det lite väntan så får vi se om det blir max bye (3) eller "bara" 2, isåfall blir det spel i morgon kväll.

Final:
3 bye blev det ingen lyckades gå förbi mig, slutade 5.a i kvalet och fick en ledig dag!! Finalen börjar kl: 10:00 Söndag (lokal tid + 2h) och då är vi 15 spelare kvar, alla spelar 4:a serier sedan 8 serier (7+1 utjämnings serie) modifierat Round Robin. Då spelar man 3 spelare per banpar med 20-10-0 i bonus, är du bäst på banparet får du alltså 20 pinnar i bonus och 2:a 10. Efter totalt 12 serier går de 5 bästa till stegen.

Jaha, en bättre start på dagen kunde man ju fått. Antar att när man är ute och spelar så många tävlingar så råkar man förr eller senare ut för sjukdomar, jag vaknade kl: 05:00 i morse och kände att något var knas med magen. Kunde inte sova så mycket mer efter det och frukost var absolut inte att tänka på. Packade ihop prylarna och följde med till hallen i alla fall, i hopp om bättring. Fick några piller som skulle hjälpa fort och kanske var det de som räddade mig, hade vi börjat 10 min tidigare hade jag inte spelat. Nu fick jag fram grejorna i sista sekund och slog 4-5 slag på värmningen, utan att fixa till ytan på bollen eller tejpa fingrarna. All fokus gick åt till att inte spy, den första serien är nog den värsta jag spelat. 
Turligt nog är ju profilen så lätt att man nästan kan blunda och träffa fickan, i alla fall kunde man nästan kräka och träffa fickan. Värre var det att spärra, missade 2 enkel käglor de första 2 serierna och hade 462. Nu började magen kännas lite stabilare, inte i närheten av att äta eller dricka mer än väldigt lite med det kändes inte som jag skulle behöva ha koll på var papperskorgarna stod längre. Men det kändes ju fortfarande som att jag inte skulle vara något större hot i jakten på stegen, 279 i 4:e serien ändrade kanske det lite.
När alla andra gick och åt lunch tog jag mig till affären och köpte lite juice, vatten och Red Bull. Det tog mig 30 min och en serie att få ner 20cl juice så det var ju inte direkt läge för några större utsvävningar, men på något sätt lyckades jag hålla spelet uppe. Enda riktiga djup dykningen kom i slutet på serie 2 och början på serie 3, då tog jag ett fel beslut när jag gick från Natural Pearl till vanliga Naturalen, det kanske jag gjort om jag varit frisk också men det tog mig över en serie att fatta hur fel det var. Prodigy rullade resten av passet och den rullade kanon. De sista 5 serierna hade chans att blir riktigt höga allihopa, men olika anledningar så blev det inte så bra som det såg ut i början av serierna. Någora enkel käglor kvar på bra träffar och en 7-10:a kostade en hel del, men det dröjde ändå till ruta 9-10 i utjämnings serien innan det som kostade mig stegfinal platsen hände. Det stog mellan mig, Sandra och Russell när jag lämnade 3-6-10 i ruta 9:o och klippte av bara 3:an. När vi gick in i ruta 10 var det då så jämnt det bara kan vara men jag hade någon pinne ner till de båda. Jag gick upp först och visste att dubbel så skulle chansen vara väldigt god, tyvärr lämnade 10:an kvar, spärrade den och kryssade sista. Då behövde Sandra täcka vilken gjorde på samma sätt som jag och Russell behövde 19 käglor. När han satte första striken var det ju i stort sett klart, men han lämnade 3-6-9-10 i nästa slag och behövde då 3 käglor för att bli lika med mg och gå vidare på bättre sista serie. Det belv en klockren spärr och jag missade stegen med 1 pinne till Russell och 6 till Sandra (som gjorde en kanon tävling och också vann dam klassen, grattis!!).
Mycket ska man vara med om, detta var inte den roligaste dagen i min karriär och tyvärr är den inte slut ännu. I natt väntar flygresan hem, hoppas magen skärper till sig så inte jag behöver ockupera ett dass i 7 timmar.
 

 

Martin Larsen
2013-03-17

« Tillbaka