QubicaAMF German Open 2013 , Berlin, Tyskland
25/4 - 28/4
http://www.qubicaamf-german-open.de/
Placering: 5:e

Start 1:
Profilen som ligger i denna tävlingen är lite tuffare än normalt, framför allt svänger den lite mer och ger mindre marginal för missar innåt i banan. Problemet blir när profilen är 39 fot lång och inte tillåter spel speciellt långt ut (då svänger det för lite), detta gör att resultat nivån är ganska låg, troligtvis kommer 1290-1300 räcka till final, kanske till och med mindre än det.
Jag fick en bra start (241) med min Nomad Dagger och så långt kändes det kanon, efter 158 i nästa serie när banorna inte var i närheten av det första banparet kändes det inte lika kul!!
Jag testade Marvel Pearl några slag när jag inte fick Daggern att svänga på rätt ställe men det blev Hy-Road som rullade mest på slutet, det var ganska nära att bli ok men några slag som inte höll måttet gjorde att jag landade på 1259.
Det verkar som det skiljer en hel del mellan banorna och en kul grej som finns på tävlingens hemsida är Lane map guide, där kan man se olika lutningar på alla banor. Väldigt ofta stämmer dessa mätningar överens med hur banan känns. Tyvärr inte alltid, så det gäller att vara väldigt uppmärksam.

Start 2:
Efter att ha ändrat lite ytor på några av mina bollar började denna starten ändå väldigt likt den första. Bra serie följt av en mindre bra serie, dock var den bra lite bättre än i går och den dåliga mindre dålig, så efter 2 serier hade jag 445. Istället för Dagger blev det IQ Tour från start, såg bra ut till vi bytade bana, testade då framför allt Hy-Road och de bra slagen såg den kanon ut. Dock var det problem så fort slagen inte var riktigt bra. Trodde ändå på det tills slutet av serie 4:a, då äntligen tog jag fram min Marvel Pearl och räddade 191 i den serien. Efter det strajkade jag alla slag utom 5 de sista 2 serierna, då jag flyttade längre in och skruvade mer. Helt plötsligt fick jag strike på en del slag som inte var perfekta. 278, 243 och totalt 1371!! Kändes lite som med Triss lotterna, plötsligt händer det!! Vann starten och troligtvis en plats i topp 8 som ger 2 bye i finalen!!

Start 3:
Trots att min plats i topp 8 såg ganska säker ut valde jag att spela igen, chans för vinst av kval och och start lockade plus att jag var lite spel sugen efter att ha knallat runt på Berlins största outlet ett par timmar och dessutom öste regnet ner, så varför inte bowla lite!!!
Beslutet såg ut att vara ganska smart i början, 258 i första och halva 2:a var riktigt bra också!! Sedan lämnade jag både 7-10 och 4-9 på ok slag och det blev bara 204 men siffer nivån var fortsatt låg så jag hade bra chans att vinna starten fortfarande. Ända tills serie 5, jag hade 889 efter 4:a när jag tyvärr spelade en av mitt livs bästa 171 serier. Alla slag hade ok chans att kryssa, men väldigt få gjorde det. 7-10 två gånger och väldigt många olika 9:or, inte en dubbel!! Där tog mina chanser att vinna starten eller ta kval ledningen slut. Jag gjorde 1265 och klubbkompisen Robban Andersson vann starten på 1327. Kvalgränsen hamnade på 1296, tyvärr missade Nina Flack på sämre sista serie. 
Några av förklaringarna till de ganska låga siffrorna här nere är:
* En ganska tuff profil.
* 2 olika delar i hallen som skiljer en hel del.
* När hallen byggdes togs det laminat från 4.a olika hallar, som då är olika slitna!!
* Som man kan se på lane mapen är installationen inte helt 100%-ig heller.
* På varannat banpar står det en pelare som helt klart är i vägen under de sista serierna.
* Helt nya käglor.

Man skulle kunna säga att detta är en bowlaras dröm (det finns ju hur många saker som helst att skylla på!!) eller mardröm (inte många lika banor här och rättvist kanske det inte heller är direkt!!).

Final:
Söndag kl: 12:00, då jag klarade topp 8:a i kvalet får jag 2 bye och är klar för finaltseg 3. 16 spelare kommer spela 4:a serier och 8:a går vidare till matchspel.

Jag klarade av att ta mig till topp 8 efter att ha spelat ganska stabilt, min IQ Tour rullade runt 3:e pil hela tiden och jag gjorde 874. Det räckte till en 3:e plats och jag var 40 pinnar före cuten.
I topp 8 fick jag möta klubbkompisen Mattias Olsson i en match över 2 serier total slagning, där fick jag tyvärr stryk med 20 pinnar. Spelade ok men tyvärr slog jag 2 slag som var för dåliga och båda lämnade stora hål efter sig. Dessutom lämnade jag 7-10 på ett bra slag i första serien sista ruta, trots det hade jag chans att pressa Marty i slutet av matchen men när 10:an stog kvar i ruta 9 var det kört. Jag började faktiskt känna att jag skulle kunna vinna denna tävlingen men så blev det inte, stort grattis till Joline som vann tävlingen!!

Nu är det dags att började ladda ordentligt inför slutspelet!!

 

Martin Larsen
2013-04-28

« Tillbaka