9th San Marino Open, Serrevalla, San Marino
11/7 - 14/7
http://www.sanmarinoopen.com/
Placering: 1:a

Första starten blir lite försenad...
då min mage och jag inte riktigt kom överens under onsdags eftermiddagen blev det tyvärr inget spel för mig. Troligitvis något lite konstigt i maten eller så, förhoppningsvis försvinner det över natten. En som var i bättre form idag var Mr Andersson, han visade att det var fullt möjligt att kryssa en del på denna veckas 41 fots profil, han tog ledningen i kvalet på 1430!
Efter Asti tävlingen åkte vi inte hem utan i stort sett hela landslaget (tyvärr ej Paulsson, men han kommer ner under torsdagen) var kvar och under 2 dagar har vi haft lite semester och hunnit med ett besök på Damilanos vingårs och provat lite fina viner. Dag två besökte vi Maranello som är en liten stad utanför Bologna och där tillverkar de helt ok bilar. De flesta är röda och har några fler hästkrafter än våra Pandor (våra hyrbilar är Fiat Panda och de 23 hästkrafter tror jag:-)
Ferrari museumet var helt klart sevärt!!
 

Start 1:
Magen var bättre och spelet var ok, jag började lite svajigt men när banorna lugnade ner sig hittade jag ett bra spel med Hy-Road. Utan att riktigt få till någon kanon serie landade jag på 1374 och det kommer räcka till final men inte någon bye (2 för topp 8 och 1 bye för topp 16).
210 i första med Defiant Soul ganska rakt mellan 2-3 pil, men trots att det är 41 fot så svänger det väldigt mycket här och jag valde att testa IQ Tour Pearl. Den rullade bra under 2:a serien och jag trodde nog att jag skulle kunna stå kvar med den ett tag men så blev det inte. Den var för kännslig i serie 3 och då blev det Hy-Road resten av passet, runt 4:e pil och ganska mycket skruv.
Helt ok start men det kändes ännu bättre att magen verkar vara på väg mot det normala, ett bra slag är ju en god känsla men det går ju upp imot att kunna släppa en fis utan att vara rädd!!! 

Start 2:
Fredags starten är nu avklarad och det blev en ökning!! Med 5 pinnar, suck.... Denna starten valde jag att började mellan 3-4 pil och med Hy-Road Pearl. Det kändes som banorna hade lite mer häng idag, kanske regnet igår och luft fuktigheten gjorde sitt. Hade i alla fall en bra "look" och hade det inte varit för något enstaka skit slag hade jag nog varit nära 1000 efter 4:a. Nu hade jag "bara" 943, men ändå en känsla av att det skulle kunna bli riktigt bra. Tyvärr grusade sig de planerna på 1-2, 198 är inte ett resultat som är speciellt bra här nere. När jag bytta till Lights Out i sista serien började jag kryssa igen och hade chans att skjuta 1400 inför sista rutan, tyvärr stog 7:an kvar på en bra träff och det bra en ökning till 1379. Ok, spel utan att riktigt få loss det. Det är värt ett försök till imorgon.

Start 3:
Det blev inte mycket skillnad på resultatet i denna start heller, några pinnar sämre (1351). Men banorna kändes lite annorlunda och om de är likadana i morgon så kanske detta passet ändå var nyttigt. Jag testade min Marvel S på slutet och den rullade riktigt bra, inte riktigt vad som rullat bra innan.
Tyvärr inga bye i denna tävling, det blir till att köra den långa vägen i morgon!!

Finalsteg 1:
32 spelare och efter 4:a serier gick 16 vidare till steg 2. Det var ganska många olika sätt att kvala in till denna finalen, det medförde att startfältet i detta final steget inte var speciellt starkt. Man skulle kunna säga att jag var min största fiende för att missa denna cuten, men jag lyckades hålla nerverna under kontroll och mina 925 räckte mer än väl för att gå vidare.

Finalsteg 2:
Nu blev fältet betydligt starkare och dessutom gick bara 8:a av 24 vidare. Men jag spelade fortsatt stabilt och efter ett par serier hade jag läget under hyfsad kontroll. Om man tittar på mina siffror ser det ut som jag hade full kontroll men så var det inte. Bland annat hade jag en 240 serie med 9 kryss och en ruta med 4:a och så missade jag alla, men min boll (nya Hy-Road Pearl) strajkade mycket så det var ingen fara. 943 blev det och det krävdes bara 869 för att gå vidare.

Finalsteg 3:
Nu skulle vi varit 16 spelare kvar, men då en av killarna från USA kvalat in i topp 8:a utan att kunna ändra sitt flyg som gick samma dag så blev det bara 15. 
Nu började allvaret på riktigt, 4:a nya serier och bara 4:a spelare vidare till steg finalen! 
Efter att jag haft min sämsta serie för dagen på 215 var jag ju inte direkt nöjd med 185 i första serien, faktiskt ganska ordentligt sur!! Ingen dröm start när man behöver göra en bra bit över 900 för att gå vidare!! Men kanske var det den gnistan som gjorde att jag verkligen vakande till, men ännu viktigare var att jag hittade ett kanon läge på nästa banpar och gjorde 276!! Tillbaka i matchen helt klart och när jag trots ett stort 6 hål i mitten av nästa serie lyckades slå 247 så var det jag och 4:a spelare till som hade bra chans att göra Petteri Salonen och Osku Palermaa sällskap i stegfinalen.
Jag spelade bra sista serien men lämnade ett par enkelkäglor kvar och samtidigt slog fransmannen Joan Alix 277 i sista serien, han var klar innan mig och jag visste att min chans var att sätta 2 kryss i sista rutan för att klara mig. Man får chansen ganska ofta, men det är inte alltid man tar den, denna gången kunde jag njuta av att klara av det och ta 4:e platsen md mina 956, 11:a pinnar före Joan och 13 efter Barrett som tog 3:e platsen de båda finnarna.

Stegen:
Match 1 mot Dom Barrett, 250 - 215.
Matchen började riktigt bra, Dominic satte 6 kryss innan han drog på sig ett 5 hål och jag började med 7 kryss! I stort sett behövde jag bara hålla tätt etfer det, men när jag också lämnade ett 5 hål i ruta 9:o blev det spännade igen. Dom avlsuta först och när han inte kryssade i sista rutan kunde jag andas ut och gå upp och svsluta matchen utan att behöva ha någon press.

Match 2 mot Osku Palermaa, 213 - 199.
Denna matchen tog jag komandot över ganska tidigt, men efter jag lämnat 7-10 i mitten av serien och Osku samtdigt började kryssa så blev det väldigt jämnt. Banorna hade nu börjat bli ganska torra och lite ojämna, Osku såg ut att lida mer av detta än jag och han fick inte riktigt loss käglorna. När han inte lyckades dubbla i sistan rutan behövde jag "bara" täcka för att vinna, alltid skönt att sätta dit en strike då!!

Finalen mot Petteri Salonen, 235 - 207.
Trots att Petteri lyckades få till en trippel i början av serien så kände jag att jag hade bättre läge i banan än honom, främst för att jag hade en Hy-Road Pearl och han spelade med en Brunswick boll som inte alls såg lika bra ut så långt in i banan (vi spelade nu vänster om 5:e pil). Jag började kryssa i ruta 3 och när Luckylarsen visade sig i hallen i ruta 5 då kändes det riktigt bra. Jag träffade mitt på 1:an i 5:e rutan och borde fått minst 2 käglor kvar, men inte idag, det blev en riktigt flyt strike och så kryddade jag det med en messenger i ruta 6!! Petteri lyckades inte komma tillbaka efter det och jag kunde upp i ruta 10 och njuta av att redan ha vunnit!!
Min sjunde EBT titel och gissa om det kändes skönt inför US Open och VM!!!


 

 

Martin Larsen
2013-07-16

« Tillbaka