EBT Masters 2013, Bratislava, Slovakien
30/9 - 30/9
http://www.bncopen.eu/
Placering: 2:a

Masters fältet:
Dags att försöka försvara titeln från förra året, det kommer att bli otroligt tufft då fätet består av 12 världsklass bowlare. Vi ska spela 6 + 6 serier på en 40 fots profil och efter det går 3 spelare till stegen.
Jag behöver bara slå dessa 11:a blåbären:
Dom Barret - England
Mika Koivuniemi - Finland/USA
Mike Fagan - USA
Stuart Williams - England/USA
Thomas Larsen - Danmark
Dennis Eklund - Sverige
Osku Palermaa - Finland/Sverige
Sean Rash - USA
Tommy Jones - USA
Tony Ranta - Finland
Paul Moor - England

Serie 1-6:
Jag trodde vi skulle spela på samma profil som under BNC Open, men det blev ny profil. 40 fot och de flesta trodde nog att det skulle kryssas en del efter ett par serier men den ganska nya ICE oljan ville annorlunda.
Vi alla problem, jag kunde dock ta vara på lite mylla ibörjan och tack vare den bra starten fick jag ihop 1297, bara Tony Ranta kunde straffa det med sina 1339.
Banorna blev som sagt inte lätta, syntes till exempel på Sean Rash som slog 1125. Mika fick tyvärr nack problem och bröt tävlingen.
 

Serie 7-12:
Vi hade kanske lärt oss en del men det hjälpte inte jätte mycket, banorna var fortfarande väldigt luriga och det som räddade mig var att jag lyckades hålla mina sämsta serier precis under 190. Då spelade jag väldigt tajt med Prodigy runt 2:a pil. Mot slutet kunde jag gå innanför 4:e pil med Marvel S och lyckades få till några kryss, saknade ett par för att slå Tony men lyckades hålla undan och bli 2:a.
12 serier med 11:a riktigt bra spelare och endast en serie över 268 på hela dagen, min högsta var 244 och jg fick ihop 1243 i detta passet.

I stegfinalen lyckades jag slå Stuart i första serien, tror vi hade 2 strike var och matchen slutade 192 mot 170 något. När Tony sedan slog 256 mot mig i finalen var det bara att lyfta på hatten och gratulera, jag slog inte över 256 på hela tiden jag var här!!  Tyvärr kunde jag inte försvara min titel, men får helt klart vara nöjd med andra platsen.
Nu åker jag hem och ska fira min lilla (snart) 1 åriga dotter och sedan direkt vidare till Wien.

 

Martin Larsen
2013-09-30

« Tillbaka