VM, Masters, Henderson, USA
29/8 - 30/8
http://www.bowl.com/world2013/
Placering: 7:e

Masters slutspelet:
När mästerskapet precis tagit slut och man gått av banorna platt som en pannkaka känner man sig inte som starkast, krafter för att uppdatera hemsidan existerade helt klart inte. Därför denna något sena uppdatering hemma från soffan i Göteborg!

Poängen togs med från de 24:a serierna vi spelat under tidigare distanser i VM och så spelade vi 6 till på dual lanekondition (vänsterbanan 39 fot och höger 33). Efter totalt 30 serier gick 8:a spelare vidare och efter mycket om och men var jag nummer 5.
Detta efter 2 helt ok serier tidigt på morgonen men sedan råkade jag i ordentligt trubbel, ansatserna spökade för många och på vissa banpar var de väldigt tröga. Det ihop med 2 olika profiler som ändrades väldigt mycket och ganska olikt innan i tävlingen gjorde att jag och många med mig fick stora problem.
Efter 2 riktiga skit serier var jag nere precis runt cuten och såklart en riktigt dålig känsla lyckades jag ändå på något sätt komma tillbaka och skjuta 245 i 5:e serien vilket gav mig lite andrum och efter 214 i sista serien var jag tillbaka på 5.e platsen. En av andledningarna till att jag klarade det var att jag till slut fick klippt till 2 olika sulor som gjorde att jag kunde glida lite och hittade tillbaka till spelet.

När det senare samma dag var dags för Round Robin också detta på dual lanekondition var ju förhoppningen såklart att jag skulle spela upp till till en plats i topp 4:a. Men oj vilken läxa man fick sig. Det var 4:a korearna i topp 8:a och alla spelade med gamla urethane bollar. Efter redan 1 serie började banaorna kännas konstiga och ju längre det gick ju djupre blev vecken i pannan på Bill O´Neill, Amaletto Monacelli och mig själv. Vi tesatde allt men ingen av oss lyckades hitta någon lösning på hur vi skulle spela banorna. Det var precis som att oljan de speladener med de gamla bollarna hamna precis där vi skulle försöka få våra klot att svänga och tro mig jag säger att vi försökte det mesta utan att lösa det. Barnes var den enda som lyckades ok, han får klotet att svänga tidigt och väldigt lite det gjorde han mindre känslig för den mycket märkliga reaktionen ute på banorna. Under några stunder hitta jag ok lösningar på någon av banorna men överlag sett var jag ordentligt chanslös och slutade på en 7:e plats. Det finns jätte mycket att skriva och diskutera om detta ämnet, men som sagt efter att ha blivit överkörd så känns det som detta räcker. Det en korean som vann för Barnes och ytterligare 2 koreraner på den delade brons platsen och precis samma på damsidan. Skapligt dominas!!

 

Martin Larsen
2013-09-01

« Tillbaka