PBA Scorpion Championship, Las Vegas, USA
29/10 - 29/10
http://www.pba.com
Placering: 10:e

Kval, 7 serier (Scorpion 47 fot):
47 fot kan kännas ganska långt, bollen svänger inte mycket under första serierna, men å andra sidan finns det en hel del häng. Jag fick en kanon start med 244, spelade då väldigt tajt mellan 3-4 pil med min Disturbed. Efter 9 rutor i nästa serie hade testat en hel del utan att få en enda strike, tackvare en vänster strike i 10:onde lyckades jag dubbla och tack och lov har jag börjat spärra igen så det blev 199. Men den serien kunde varit riktigt illa, bytte i alal fall till Marvel S samtidigt som jag flyttade mer vänster och försökte rullade den löst. 266 satt ju som en keps!! Fortsatte med samma boll ända till sista serien och hade helt ok läge på de flesta banparen, kände också att jag börjat svinga riktigt bra ett tag där. 182 över inför sista serien och en 200:a serie till var väl som skulle beövas. Inte så kul då att höra all skit som hänt på 3-4:a där jag skulle avsluta, men med några goda råd från Jim Callahan och Del Ballard löste det sig ändå. Bytte till Marvel Pearl, flyttade mer vänster och lofta den lite. Då slapp jag den väligt tidiga sväng som var prolblemet där, bollen svängde i stort sett aldrig så 10:an stog kvar ett antal gånger men jag lyckades i alla fall få till en trippel (ruta 7-9) och hålla resten rent för 218!! Enromt nöjd med den serien och överlag sett hela passet, ser ut att få spela final i kväll igen och dessutom klar för topp 24 i sammandraget (PBA World Championship)!! Vad är det som händer?? Riktigt kul!!

Topp 24:
Det närmar sig, men ändå saknas det där lilla extra för att jag ska fixa TV final. Detta passet börjarde jag bra men jag lyckas inte riktigt få hop alla pusselbitar. Hög fokus, rätt boll, rätt linje och rätt fart, under 3 serier var det hela tiden något inte stämde och man har råd att skjta 180-190 3 serier i rad i detta gänget. När min Marvel Pearl började strajka lite mer i 6:e serien hade jag läge på en höjdare, men 10:an stog kvar 3 gånger i mellan kryssen och det blev "bara" 238. Sista serien behövde bli riktigt hög om det skulle gå, men när jag lämnade 7-10 och sean 4-9 efter att ha börjat med dubbel var det rullgardin nersad. Lyckades kom tillbaka och slog 230 i den serien ändå, totalt 94:a över detta passet och det tog mig till en 10:onde plats. Tråkigt att inte få till det ordentligt, men en mycket bra dag ändå.
Nu väntar PBA World Championship imorgon och jag måste säga att jag hoppas denna natts sömn kommer göra susen för min kropp, 7+7+14+14 serier de sista 4:a dagarna börjar sätta sina spår och imorgon är det 16 nya!! Nu gäller det att bita ihop ordentligt!!

 

Martin Larsen
2013-10-29

« Tillbaka