1st Abu Dhabi WBT, Abu Dhabi, UAE
2/12 - 6/12
http://www.abf-online.org/results/1stabudhabi.htm
Placering: 12:e

Kval start 1-3:
Första gången i Abu Dhabi, faktiskt första gången i UEA för min del, hallen är den samma som man spelade VM i 1999 och där VM ska spelas 2014 (för men) och 2015 (för damerna). En god natts sömn, solsken, 27 grader och så kryddade man det med 3 block över 720!! Det kunde ju börjat sämre:-)
I denna tävling kvalar man i 3 seriers block, 3 serier på samma banpar och de oljar om efter 3 block. Profilen är 39 fot och helt klart åt det vänligare hållet, det svänger en hel del och spelet har börjat runt 3:e pil för min del. Då man spelar alla 3 serierna på samma banpar är det av stor vikt att just det banparet man får är ok, jag hade helt klart det rätta flytet men den biten idag. Bollvalet för denna resa är en annan sak som än så länge ser ut att gått åt rätt håll för mig, jag tvekade lite om jag skulle ta med mig den nya IQ Tour Fusion till denna resa, efter 9 serier med den idag är jag nöjd med beslutet!!
Jag började med 723 trots en skit serie i 2:a (189), närsta pass var riktigt bra, 771 med 2 gånger 268 i serie 2&3. Bestämnde mig för att spela ett pass till då det kändes ok och det visade sig vara klokt, 736 trots en idiot miss på 10:an imot slutetangry Med spärr där hade jag varit 2:a, nu är jag 4.a och topp 7 får 2 bye. Vad ska man säga, det gäller helt klart att kryssa mycket men fortfarande måste man spärra för att nå toppen!! 
Har inte riktigt bestämt hur det blir med mer spel, det lutar åt en dag ledigt och så något/några mer försök på Onsdag innan det är final dags på Torsdag/Fredag.

Kval start 4-5:
Valde att spela 2 pass till dagen innan finalspelet börjar, 179 i första serien var ju inte precis vad som behövdes och det gjorde att det bara blev testande av det passet. Nästa pass blev bättre, trots att jag lyckades missa 8:an i ruta 2 efter att ha lämnat den på ett kanon slag. Men när jag lite senare lyckades slå 16 raka kryss var det roligarewink. Inte lika kul med ett 5 hål i sista rutan i serie 2, men en ok chans inför sista serien ändå. Med 10:an kvar ett par gånger mellan kryssen hade jag chans inför sista rutan, en chans som jag lyckades ta och det blev 739 (IQ Tour Fusion igen) totalt vilket tog mig upp till 6:e plats och det betyder max (två) bye i finalen!!

Final, topp 20:
inte direkt den dagen jag hoppats på, när vi började spelet denna morgon kändes det som banorna var lite tajtare, bollen ville inte riktigt svänga till så mycket på slutet som den gjorde innan. Så klart försökte jag anpassa mig men lyckades inte så bra, under kvalet hade jag knappt 10:an kvar på några ok slag, nu var det 10:an kvar hela tiden (kändes så i alla fall). Det mest irriterande var att den boll jag spelat med hela tiden kändes nära nu också, tillrcäkligt nära för att jag hoppasdes den skulle börja strika när som helst. Men hela tiden dök 10:an upp efter en dubbel eller ibland varannat slag. Såklart kom det något skit slag också när jag försökte göra något åt mitt sätt att släppa bollen. Efter 180 i första såg det rätt mörkt ut men jag gnetade på och testade igenom hela väskan, men det största problemet var att jag inte klarade att repetera den typ av slag som behövdes för att strika. Det gällde att spela bollen lite tajtare (släppa den mer bakom) och hålla ok fart i slaget. Efter första serien blev det 4:a ganska lika serier (alla runt 220), precis lagom då man fått upp hoppet lite stog det en kägla kvarfrown. Och precis lagom till passet nästan var slut började min boll se bra, 279 i sista serien tog mig upp till en 12:e plats, men en bra avslutning kändes endast so en ganska klen tröst. 1344 blev det och för att få spela stegfinal krävdes det 1387, dagens Larsen var helt klart Thomas som leder inför stegen på hela 1546.

Nu packar vi väskan och drar vidare till Doha ikväll, nya tag i Qatar Open.

 

 

Martin Larsen
2013-12-04

« Tillbaka