EM, Wien
2/7 - 9/7
http://www.emc2007.eu

2-Manna:
Inte illa att börja EM med ett Silver, även om det känns surt att förlora finalen. Robban och jag börja ok på kortolja (jag 1388, Robban 1244), låg 4:a efter det passet. Sedan växlade vi upp på långoljan, nytt Europarekord!!! Robban spelade grymt bra, 1471 och jag hade 1347! 1:a inför finalen och fick möta Danmark i semin på långolja, där dödade vi matchen med en gång 454-378. I finalen mot Österrike fick vi tyvärr ge oss, de hade ganska mycket tur i första halvan av final serien och tyvärr orkade inte Robban upp i sin grymma standard han var i under hela dagen innan, 445-492. SILVER bra start, ligger 2:a i all-event, nu ska vi köra på i 3-manna. Jag, Ljung och Robban.

3-Manna:
Första 3 seriena av 3-manna blev mycket gnetiga, efter ett dumt klot val i första serien landade jag på 178. Sedan vakna jag till liv och fick ihop 639, lika mycket fick Peter Ljung medan Robban drog ihop 660. Detta betyder att vi ligger på 138 över par och har 47 pinnar upp till 2:a platsen. Det gäller ju bara att vara topp 4. Imorgon är det lång-olja som gäller då ska vi klättra!

Andra passet visade sig inte bli mycket bättre än de första, utan istället sämre. Vi började kanon för att sedan flytta till ett banpar där Tjeckien och Ungern spelat innan, där hittade vi absolut inget lir alls och spelade bort våra chanser till medalj. Vi kämpade oss imål som 10:onde lag och jag gjorde 622. Ligger fortfarande ok till i Allevent men behöver skärpa till spelet till 5-manna, som ska bli Sveriges distans!!

5-Manna:
Äntligen har den roligaste distansen på EM börjat, 5-manna har vi goda vibbar ifrån tidigare mästerskap. Vi ligger 2:a efter förtsa dagen på kortoljan, bara Norge som är före. Alla 5 spelare mellan 607 och 680, själv hade jag 660. Tyvärr har jag inte fått spelet att stämma till 100% ännu, får hoppas att jag kan ta fram det till långoljan. Ligger just nu 8:a i allevent bara 20-30 pinnar ifrån medalj. Nu ska vi gräva fram guldet!!

Sista delen i 5-manna spelet, 3 serier på långolja. Sa ju att vi har goda vibbar av 5-manna, första serien på andra passet blev precis så bra vi hoppats på 1164p och då gjorde det inget att vi inte riktigt fick till det i de andra serierna. Långoljan visade sig på riktigt lurig efter ett tag, spelet hamnade långt in vid 6:e pil men vi höll ihop det väldigt bra. Äntligen fick jag spelet att stämma ordentligt, 711 på dagens spel betyder att jag med att par poäng klättrade från 8:onde plats upp till SILVER i All-event!!!
Vi landade på 2:a plats i 5-manna kvalet och fick möte Grekland i semifinal, där vi valde att spela på långolja. Efter mycket om och men så gick vi segrande ur den matchen, som kanske inte var den mest välspelade 984-952. Norge lyckades slå Finland i den 2:a semin.
Final dags mot Norge alltså, efter en del diskutioner valde vi att spela på kortolja mot Norge. Detta val visade sig inte vara så dumt 1049-971, en mycket nervig och rolig match med en hel del svenskar i publiken, som jublade och skrek! Jätte-tack för det fina stödet!!
Efter många års väntan så kom äntligen det efterlängtade EM-GULDET!!!!
Grymt bra jobbat av hela laget, en extra stjärna i kanten till debutanten Dennis Eklund och inte minst ledningen, Coach Tomas Leandersson, Sten-Åke Nilsson och Sture Pettersson!!
GULD  GULD  GULD  GULD  GULD  GULD  GULD  GULD  GULD 

MASTERS:
Ibland hjälper det inte att bowla på topp, styrk av Engelsmannen Mike Quarry med 2-0. Förtsa serien lämnade jag 9:ans kägla kvar i 11:e rutan för att få 268, men Mike dundrande in 278 som han sedan följde upp med 265, bara att buga och packa ihop mina grejer:-(
Inget som tog någon längre tid att komma över då jag är jätte nöjd med mitt EM 2007, SILVER x2 och ett GULD som kronan på verket!!!

Nu riktar vi in siktet på VM 2008!!!

 

Martin Larsen
2007-07-10

« Tillbaka