SM slutspel, Örebro, Sverige
9/5 - 11/5
http://www.swebowl.se
Placering: 1:a

Spelartruppen:
Robert Andersson - Jason Belmote - Kim Bolleby
Daniel Fransson - Johan Hellden - Martin Larsen
Jesper Larsen - Tomas Leandersson - Magnus Johnson Jr
Mattias Olsson - Osku Palermaa - Jesper Svensson

Profilerna:
Grävlingen (37 fot) - en profil som varierat väldigt mycket beroende på vilken hall vi spelat i. Partille har tillhört de lie svårare och Baltiskan och Falkenberg åt andra hållet.
Efter lite träning här i Örebro är min gissning att denna hallen hamnar lite mitt imellan, urethane eller reactivt återstår att se. Men en del höga slagningar kommer det säkert att bli om något lag väljare grävlingen.

Renen (41 fot) - denna profilen har vi inte spelat speciellt mycket men gennerellt sett är det en ganska tuff profil. Här kommer det krävas bra spel för att närma sig 900. 

Semifinal 1, TP - Stureby (Renen):
Laguppställning:
Martin - Jason
Tomas - Jeppe S
Johan - Osku
Jeppe L - Robban
Reserv: Daniel
Vi valde alltså att spela på den ganska utmanade 41 fots profilen, det visade sig fungera precis som vi hoppats. Vi lyckades med vår plan att spela smart och inte bjuda på något, inte jaga strike utan täcka rutor. Stabila bollar och inte för mycket öppningsvinkel.
Utan sitt ankare och pådrivare (Dennis Eklund, som förhoppningvis blir lycklig pappa när som helst) var Stureby ganska bleka. Vi vet helt klart att de kan sätta käppar i hjulet för oss när de kommer igång, idag kom de dock aldrig igång och samtidigt gav vi dem aldrig riktigt chansen. Vi hade en bra dag och då är det svårt att slå oss.
Den som hade den bästa dagen var Robban, riktigt kul att se honom, 756 är stora siffror på denna profilen!! Han och 4-5 till av oss använde Marvel Pearl, jag spelade Marvel S först innan Marvel Pearl och fick ihop 648.
14-1 och fjärde serien blev inte av, 5181 mot 4666.

Matchen mellan Clan och Engelholm slutade 10-10 (6435-6459), den spelades också på Renen.

Semifinal 2, Stureby - TP (Grävlingen):
Lördag kl: 09:00 och Stureby väljer profil, de ska annonsera detta 1 timma innan matchstart. Men det vore välväldigt konstigt om de inte vill testa Grävlingen i denna matchen.
Laguppställning:
Martin - Jason
Tomas - Jeppe S
Johan - Osku
Bolleby - Robban
Reserv: Daniel
Så klart blev det spel på Grävlingen i denna matchen och den verkade passa Stureby bra mycket bättre. Första serien såg ut att gå till Stureby men en bra avslutningen från oss och ett par misstag från Stockholmarna gjorde att vi kunde vinna med 3-2, 1622-1636 var inga övertygande siffror. Men det skulle komma annat, bland annat hitta Belmo in med Natural, 299 i serie 2 och det hjälpte oss till 1858. Stureby hade nog vaknat på sin vänliga sida idag för även i denna serien bjöd de bort en del poäng och vi kunde vinna med 4-1. 7-3 efter 2 serier kunde mycket väl varit 4-6. De mindre lyckade avslutningarna från våra motståndare gjorde oss starkare och givetvis tvärtom för dem, luften gick ur dem lite och vi kunde spela hem matchen redan i 3:e serien. 4-1 och 14-1 (5273-5059), det betydde att 4:e serien inte blev av och vi är klara för SM final!!
Matchbäst blev Jason med fina 777 (Natural hela vägen!), näst bäst blev en av sveriges bästa liga spelare, Stureby's Tommy Wendel på 730. Tyvärr (för vår del) lyckades just Tommy dubbla i sista rutan för att jag och Belmo skulle tappa vårt första poäng, den får jag ta på mig då jag bytade boll för sent och bara slog 199 i den serien. Totalt blev det 685 med Natutal Pearl och Marvel S.

Extra roligt att våra tjejer i Team X-Calibur fixa sin finalplats senare under dagen och nu ska möta Högland i final samtiigt som vi ska spela mot grabbarna från Nässjö, Team Clan. Det blir alltså två lag från Partille mot två lag från Nässjö.

Finalserien, TP - Clan 2 - 1 i matcher (Renen och Grävlingen):
Efter att Clan avslutat sin semifinal mot Engelholm med en mycket stark 5-0:a på Grävlingen så valde vår ledning att vi skulle möta Clan på Renen i första matchen, vi hade ju också en ganska bra match på den profilen i oss sedan fredagen. Men efter matchen önskade vi kanske att vi valt Grävlingen, Clan slog oss nämligen med 12-8. Varför kan man fråga sig? En blandning av att Clan spelade bra och att vi helt enkelt underpresterade, för många dåliga slag och för mycket enkla misstag som Clan var vassa nog att ta vara på.
Det fanns väldigt många serier som kunde gått åt olika håll, men Clan spelade bätttre och då brukar det också flyta på lite mer.

Att vi sedan skulle få spela en match till på Renen var väl kanske inte så konstigt, det hade nog vilket lag som helst valt att göra. Så efter lunchen var det dags igen och det är bara att erkänna att vi kände av stundens alvar och att de pressat oss till vårt yttersta. Starten på andra macthen var väldigt jämn, vi spelade lite bättre nu utan att få loss några riktigt höga siffror, men nu var det i alla fall vi som kunde vinna de jämna serierna och hade 6-4:a efter 2 serier.
Så här långt var det en riktigt holmgång, så jämnt hela tiden, men i finalens 7:e serie lossnade det för oss! Vi kunde avgöra denna matchen med en 5-0:a efter att ha vunnit ett par riktigt tajta bord. Sista serien spelade alltså inte, matchen slutade 11-4 med det resultatet ljuger helt klart en del, det var väldigt mycket jämnare än så.

1-1 i matcher och nu var det vår tur att välja igen och ledningen ville helt klart få igång våra vänsterhänta spelare och de hade spelat mycket bätre på den kortare profilen (Grävlingen), så nu åkte urethane kloten fram och de skulle visa sig strajka en hel del. Att Jesper Svensson slog nytt svenskt rekord på 3 serier (797) var ju ett bevis på att planen med de vänsterhänta spelarna fungerade alldeles utmärkt!! Jesper spelare ju med 2 händer och det verkade vara en vinnande stil, Osku hade nämligen 746 och Belmo 731!! Det var lite mer än oss övriga men faktum är att vi snittade 235 i laget och det var helt enkelt för mycket strike för att Clan skulle kunna orka hänga med. De stretade imot bra ett tag men sedan tror jag att deras tuffa matcher under lördagen visade att de satt sina spår, Nässjö grabbarna började helt enkelt se lite trötta ut.
Matchen slutade 13-2 och firandet kunde börja!! Extra roligt blev firandet och hemresan när vi äntligen lyckades få med oss båda gulden hem till götet (eller Partille numera!!)!! Tjejerna i X-Calibur gjorde pinnan kort för Nässjös damlag (Högland) och kunde vinna i 2 raka matcher.
SM GULD, SM GULD, SM GULD, SM GULD växlades med DUBBLA GULD, DUBBLA GULD, DUBBLA GULD!!!!

SM slutspels helgen är magisk, hoppas året går fort så snart står där igen, då ska jag göra allt jag kan för att vi spelar hem Guld nummer 10!!!

Vill passa på att ge en stor eloge till Nässjö, kul att den lilla orten där bowling gymnasiet ligger visar framfötterna!!
Till sist vill jag bara tacka alla våra härliga supportrar utan er hade denna helgen varit en vanlig bowling helg och det är allt annat än en vanlig bowling helg, nu hoppas jag bara att Svenska Bowlingförbundet förstår det också och inte lägger några kvalmatcher denna helgen nästa år!!

 

 

Martin Larsen
2014-05-12

« Tillbaka