PBA Wolf Open, Shawnee, USA
19/5 - 24/5
http://www.pba.com
Placering: 4:e

Kval och Topp 18:
Läs under Summer Swing rubriken för att läsa om vägen till topp 5.

Förberedelser inför stegfinalen:
Kvalet har spelats i (för att vara i USA) ganska liten hall med 24:a Brunswick banor, stegfinalen ska spelas i hotellets (som är 15 min ifrån hallen) eventcenter på 2 uppbyggda AMF banor!
Den enda träningen vi kommer få är imorgon (fredag) och då är vi alla 5 på de 2 banrona och endast 30 min! Oljeprofilen och maskinen är den samma men de ska använda den blåa oljan som använts de sista TV finalerna, det kan alltså bli ganska stora skillander ifrån de banorna vi kvalade på. Jag skulle tro att det kommer svänga lite mer på TV banorna, får se om fler kommer använda urethane då eller inte??
På träningen visade det sig det helt klart svängde mer på TV banorna, det svängde så mycket att min spärrboll såg riktigt bra ut.

Stegfinal/TV show:
Sean Rash fick en ok start på denna finalen, han började nämligen med att slå 300 mot Chris Loschetter i första matchen!
Sedan var det min tur, klart man var spänd och har gått och väntat på detta ett par dagar nu men det kändes ganska bra. Pitch Black bollen såg ok ut så jag valde att börja med den, även om plats bollen också var nära. Ångrade mig inte efter att ha startat med spärr och sedan 4:a kryss! Tyvärr slog jag ett skit slag i ruta 6 och lämnade 4-6-7, men ändå ledning med nästan 20 pinnar efter halva serien. Rash satte ett par strike men när det var min tur att avsluta serien hade jag chans att stänga ute honom med 2 strike i ruta 9 och 10. Satte första på högerbanan och en till skulle innebära vinst!! När jag släppte den bollen kändes jag att jag kanske fick lite mycket fingrar på den men trodde den skulle ha en chans, det var väldigt nära att den höll också med 4:an stog kvar. Spärrade men slog tyvärr ett skit slag i sista och fick bara ner 7, nu behövde Sean dubbel och sedan 7 för att slå mig med 1. Första slaget missade han ut lite men bollen kom tillbaka och träffade fickan men 10:an stog kvar, tyvärr kom det sedan inte bara en messenger utan 2 och den andra träffade 10:an som ramlade:-( Han lyckades sedan också ta vara på det flytet och satte 2 kryss till vilket innebar att jag fick stryk (221 mot 225).
Verkligen segt och tråkigt, speciellt när jag gav mig själv en så bra chans att stänga ute honom, men det är inte alltid helt lätt att slå de perfekta slagen i den lägena.
Klart besviken idag, men det går nog över snart, speciellt när jag får krama om mina älsklingar på Måndag!!

Sean gick sedan hela vägen och vann PBA Wolf Open.

 

Martin Larsen
2014-05-24

« Tillbaka