San Marino Open, Serravalle, San Marino
17/7 - 20/7
http://www.sanmarinoopen.com

Framme i Serravalle, San Marino. Hela Team Sweden flög samma flight hit ner och de flesta ska nog spela en start idag (Torsdag), sedan har vi 2 gemensamma starter på Fredag och Lördag.
Profilen är 42 fot i år och istället för Kegel's FIRE olja används nu istället ICE, den ska vara lite mindre friktion i men det verkar fortfarande som det svänger en hel del. Denna hallen brukar bjuda på en hel del gratis skruv, förra året när jag vann använde jag Hy-Road Pearl en hel del, får se vad som rullar i år. Men såklart hade jag inte haft något emot att vinna med samma boll igen!!!

Start 1:
Mycket riktigt så var det inga störra problem att få skruv på bollen, lite större problem att slå bra slag i början. Jag valde att starta med IQ Fusion runt 3:e pil, den såg kanon ut när jag slog bra slag, tyvärr slog jag inte så många sådana i första serien. 200 var väl ändå ok, kunde varit sämre. Det fick bli fokus på att hitta ett bra sätt att komma fram till en ok slutposition och släppa bollen lite bättre, det blev också bättre under resten av passet men aldrig någon riktigt bra känsla. Då känns det helt ok med 1380 det resultatet bör helt klart räcka till final, speciellt då det är några extra platser (från onsdag-torsdag) till final från spelare som precis missar kvalet.
Jag spelade som sagt lite bättre men ett par slag per serie var inte bra, som tur var rullade Hy-Road riktigt bra de sista 4:a serierna. När den rullar bra brukar det kunna bli ok serier även när spelet inte känns 100%. På slutet närmade sig spelet 5:e pil och det kan nog bli ännu längre vänster om det blir en start med många bra spelare.
Denna starten innehöll ca 10 riktigt bra spelare och det var Team Sweden folket som visade vägen, stjärna i kanten till Paulsson som faktiskt aldrig kvalat in här förut, han visade att sin nyborrade IQ Tour fungerade rätt bra. Ledning i kvalet på 1467, kanske träningen ihop med Johan Ekström hjälpt lite också!! Marcus Jansson stack också ut hakan och visade vad han kan, 300 i serie 2 med Marvel S och 1439 totalt!!

Start 2:
En något udda start, de första 3 seriernas första 5 rutor innehöll alla en 4 raka med strike, då skulle man kunna tro att jag i alla fall hade 700. Inte riktigt, 620 blev efter att jag spelat skit illa och avslutat serierna i sämsta stil. Bland annat slog jag i rännan efter 4:a strike i 2:a serien, då ska ni veta att jag siktade på ribba 19 och försökte vända bollen runt 7!! Medium!!!!
Strul med ansatser och allmänt dålig teknik, medförde dålig fokus mm. Alla serier mellan 200 och 225, 1280 totalt och det enda denna start gav mig var lite ont i knäet (väldigt tröga ansatser) och chans att testa lite olika klot. Känns nog ändå som att IQ Fusion och Hy-Road rullar bäst.
Nytt försök till bättre spel och jaga bye imorgon, för övrigt riktigt bra spel av många i Team Sweden igen!

Start 3:
Trodde nog att jag hade det idag, började med 224, 278 och 237 innan det började strula. Lite olika anledningar för detta, några slag som var för dåliga men hade nog ändå fått svårt att skjuta högt över 1400. Efter ett par serier började jag följa efter Stuart och Jocke Karlsson, de spelade väldigt långt in i banan vilket gjorde att mina marginaler försvann. Barrett hade samma problem som jag och många med oss, denna starten blev väldigt mycket torrare än de andra då väldigt många valde att starta innanför 4:e pil. 
Tyckte ändå att jag spelade lite bättre idag, inget vinnar lir men kan jag jobba vidare på detta spelet i morgon kan det ändå bli ok. Det blev bara ca 1320 idag, så 1380 blev min högsta score och det räckte inte till några bye. Får bli denna långa vägen i morgon!!

Final:
Det blev en lång och svettig dag, inte jätte ofta jag svettas speciellt mycket på banorna men det var väldigt varmt i hallen!!
De första 4:a serierna när 32 skulle bli 16 var inga större problem trots att jag inte kände mig direkt komfortabel med mitt spel, jag gjorde 897 och det krävdes bara 838.

Nästa pass blev betydligt tuffare, nu var vi 24:a spelare och bara 10 vidare efter 4:a serier. Inte blev det lättare när jag började med 178 efter att ha tagit helt fel beslut på banan 13-14, jag tyckte ändå själva tekniken kändes bättre nu än i första passet. Det var kanske därför jag kunde hitta spelet ganska snabbt efter ban bytet, bana 17-18 kändes bra mycket snällare för min del och min IQ Fusion började kryssa en hel del. 254 gjorde att jag hade kontakt igen, när jag sedan bytte till låga delen av hallen och kände att det fanns ok läge där också så visste jag att jag skulle ha chans att fixa denna cuten också. Men att det skulle krävas över 925 det trodde jag inte, speciellt inte då jag var 10:a efter 3 serier på 667! Att cuten går upp 58 pinnar på en serie det tillhör inte vanligheterna, vet inte ens om det hänt innan!! Det var Barrett och jag som var 10:a och 11:a inför sista och när vi båda började med 8:a raka kryss (måste erkänna att käglorna var på min sida denna seriern!!) så blev det helt otroligt Magnus Johnsson Jr som missade trots att han gjorde 919, väldigt surt för Magnus.
Det var alltså 10 spelare som slog mellan 998 och 925!

Sista steget innan topp 4:a innehöll 18 spelare och vi spelade nu 6 serier, nu började det lukta lite surt om Mr Larsen med flera och tyvärr blev det nog så att värmen tog ut sin rätt lite för min del.
Jag hade bra chanser att skjuta höga serier många gånger men lyckades inte ta vara på dem, ok start med 670 första 3 men borde helt klart varit mer. För att inte tala om 4:e serien när jag började med dubbel, nio spärr och så en trippel, att då landa på 199 är lite knäckande (och för dåligt). Efter det lyckades jag inte riktigt rycka upp mig igen, spelet var också väldigt djup in i banan nu. Sista 2 serierna var de flesta mellan 5:e-6:e pil och då krävs det lite mer av kroppen och knoppen för att slå bra slag. Det var ett par grabbar som klarade det riktigt bra, men överlägset bäst var Joakim Karlsson (1465). Det var verkligen kul och se hur han tog för sig och sköt käglor, det var också kul och se Markus Jansson som kämpade till sig 4:e platsen efter en bra sista serie! Han tog chansen då Thomas Larsen lämnade 7-10 i sista rutan och Tommy Jones lämnat 8-10 lite tidigare!! Att Dom Barrett och Stuart Williams skulle vara med där uppe var väl kanske inte lika överaskande. Dom fick ju stryk av mig i Madrid för 2 veckor sedan, nu tog han revansch och vann sin första San Marino Open.
Jag slutade 11:a efter mina 1274, det krävdes faktiskt inte så mycket som jag trodde innan, Markus 1367 var en mer än Thomas Larsen som blev 5:a.

Nu väntar en skön vecka semester i Turkiet men mina fina tjejer sedan blir det träning inför världstour tävlingen i Bangkok.

 

Martin Larsen
2014-07-21

« Tillbaka