World Series Of Bowling, Las Vegas, USA
24/10 - 2/11
http://www.pba.com

Förberedelser:
Nu är det ett dygn sedan vi landade i Las Vegas och än så länge har vi hunnit med att borra lite klot, träna ett par timmar och kvällen avslutades med en middag med Storm!
Vi har också fått veta att proflierna kommer vara lika långa som förra året, Cheetah 35 fot, Viper 39 fot, Chameleon 43 fot och Scorpion 47 fot.
En detalj som vi kommer höra om många gånger gäller Robban. För 3 år sedan var Robert här och då hade han ABS skorna, ABS var inte produkt registrerade så han fick snabbt under officiella träning fixa ett par nya skor. I år trodde vi han hade allt klart, men inte! Jag hade glömt att Brunswick inte registrerat sina skor så just nu är det bara Dexters och Storms skor som är ok här! Så klart hade Robban Brunswickcrying. Så imorgon 30 minuter innan träningen får han återigen försöka skaffa nya skor på kortvarsel.
Hoppas det löser sig inna offiiella träningen imorgon.

Officiella träning:
En sak är säker träna på 5 olika profiler, 64 banor (32 på varje sida) och ca 30 klot att välja mellan gör inte alltid att man känner sig säker på sin sak!
Ska man leta efter en hyfsat säker reaktion, ska man leta efter stället/bollen som man kan missa lite och ändå träffa fickan eller ska man leta efter bästa reaktionen i kägelhögen?? Det är några av de tankar som flyger runt i huvudet när man försöker föbereda sig inför en WSOB vecka!
Det hjälper ju helt klart till att ha kompsiar, landslags coacher och våra ballreps från Storm som hjälper till men morgon dagen får utvisa om vi hittat rätt eller ej.
Imorgon börjar vi spela på Cheetah profilen, den profilen med normalt sett absolut högsta siffer nivån. Troligtvis samma i år men jag tyckte den kändes lite tuffare idag än på vår första träning, väldigt mycket friktion på yttersta ribborna och mycket olja i miten. Vi får se om det kommer göra det hela lätt eller svårt.

Jag och resten av grabbarna i landslaget spelar A squad, det betyder kl: 08:00 imorgon och på måndag, 14:00 söndag och tisdag. Varje dag är det 7 serier och 24:a av 240 går vidare till kvällspasset där tar man med poängen och spelar 7 serier till och sedan går 4:a vidare till TV-finalen.

Vill ni följa WSOB rekomenderar jag Xtra Frame (online stream), gå in på pba.com och skaffa Xtra Frame! För en billig peng kan ni följa oss svenskar och resten av världens bästa bowlare!

 
 

 

Martin Larsen
2014-10-24

« Tillbaka