FH Engelholm - Team Pergamon, Ängelholm, Sverige
19/10 - 19/10
http://www.swebowl.se

Engelholm - TP, 10-10:
Ibland kan yttre omständigheter göra det väldigt svårt att bowla, idag var det bland annat regn som ställde till det! Man kan ju tro att en inne sport som bowling inte skulle ha några problem med regn men när ventilationen i hallen inte fungerar som den ska och regnet öser ner ute blev ansatserna allt annat än hala! Det var väldigt trögt och många spelare hade enorma beskymmer att bara hålla sig på benen, tyvärr klarade inte alla det heller. Jag fick i alla fall nytta av de knep jag lärde mig under VM i Las Vegas för 1 år sedan, då råkade vi ut för samma problem sista speldagen. Precis som då använde jag delar av jätte glatta sulor och klackar och på något vi hittade jag en lösning som gjorde att jag kunde slå några ok slag.
Seoul profilen var inte heller så jätte lätt, men jag tror ansats beskymmerna var största orsaken till de låga siffrorna (6247-6286), nästan 1500 mindre än vi slog mot Kulladal:-)
Vi började i alla fall bättre än hemma laget, ledning 4-1 men sedan kämpade sig Engelholmarna in i matchen mer och mer. Vi ledde med 6-4 efter 2 och 9-6 efter 3, så klart borde vi då stängt matchen men en dåligt sista serie ihop med att Engelholm slog sin absoslut högsta serie gjorde att vi var väldigt nära att få stryk med 11-9. Till slut var det mina axlar det hela hängde på, jag ahe hittat ett bra spel med Optimus och hade läge för 279 inför sista rutan och behövde de första 2 striken för att säkra banpoängen. Jag satte den första bra men det gjorde också Andreas i Engelholm, det andra salget var inte jättebra men tillräckligt och jag fick en tunn strike! 278 räddade en poäng nu, precis som i serie 2 när Tomas slog 265 och då tog den banpoängen och totalen, de 2 serien stack ut ordentligt i denna matchen och bidrog starkt till att vi kunde packa ner en pinne till i väskan. 5 av 6 poäng på denna bort svängen, inte illa.
Personligen körde jag berg och dalbana i helgen, 1034 (näst bäst), 751 (sämst!!) och 936 (bäst!!).

 

Martin Larsen
2014-10-19

« Tillbaka