PBA Cheetah Championship, Las Vegas, USA
25/10 - 25/10
http://www.pba.com

Kval:
Jaha, då var vi igång med årets WSOB! Cheetah profilen först ut, då vet alla att det gäller att strajka!! Det gjorde jag också till en början. jag velade lite på träningen men valde att börja med Marvel S. Frågan var hur mycket skulle jag spelade ut den i det torra och hur mycket kan man skruva utan att marginalerna försvinner? Min oro var i alla fall obefogad, den rullade kanon och jag kom iväg som en raket! 268 i första och behövde knappt flytta någonting, inte heller i serie 2 där det blev 256! Kanon start och hade det inte varit för en spärrmiss i 3:e seriens sista ruta så hade den serien också varit bra, inte för att 223 är skit illa men på det här är det bara ok.
Nu behövde jag börja flytta lite längre in i banan, jag började vid ribba 9 och var vid 13 när jag i 4:e serien började med 9 raka kryss!! Tyvärr hade jag redan rest om käglorna 2 gånger när de kom ner som skit i sista rutan (man får bara göra re-rack 2 gånger per serie) så det var bara att slå och 10:an stog tyvärr kvar. Mer än tyvärr kan man tycka när jag inte heller lyckades spärra den:-( Tugnt att ge bort 2 sista rutor men 1014 efter 4:a serier var ju bra ändå. Jag väntade på att banan skulle tvinga mig att byta boll men trots att jag fick flytta 6 ribbor med fötterna till serie 5 kunde jag fortfarande spela med Marvel S, började denna serien med 8:a strike några av dem var lite turliga och det såg ut som att bollen började bli för klen. Därför testade vi Optimus i frislaget och den såg grym ut, 268!! Tyvärr skulle det visa sig vara ett dåligt val och ibland blir jakten på höga siffror en fälla, det känns som jag hamnade i den. Skulle kanske fortsatt men både jag och storm killarna tyckte att det var läge att byta, nästa banan svängde ännu mer och jag fick enorma problem, Optimus tvingade mig för långt in, gick till Hy-Road Solid och lite senare Marvel Pearl. Problemet var att varje gång jag bytade slog jag ett kanon slag som strajkade och sedan när det blev lite sämre sket det sig ordentligt, 164 med mycket strul och ytterligare en spärrmiss. Så klart sjönk jag som en sten i listan och visste att jag måste slå en bra serie för att ha chans, men från att ha jättekoll och spela kanon i 5 serier till att vara väldigt osäker gick på bara några rutor, obehagligt och svårt att beskriva. Nu blev det i alla fall en annan Marvel S som rullade på slutet och den såg bättre ut och jag fick till en lite turlig 4 raka i mitten av serien, men sedan slog jag för dåliga slag och kunde bara inte hitta känslan för hur jag skulle attackera bollen. Slog i alla fall ett bra slag i sista rutan, tyvärr lämnade jag 9:an kvar och så missade jag igen!! Fattar inte vad som händer, 3 enkelmiss och en annan miss som jag bara måste spärra för att hänga med här. Hade ett liknade pass förra året, måste verkligen ta en funderare på vad jag gör. 
Så klart väldigt besviken på den avslutningen, man känner sig rätt värdelös. Totalt blev 1658 (236 i snitt) och en 15:onde plats i vår start, troligtvis kommer det vara 10-20 pinnar för lite och det är bara 2 av de 4:a missen jag hade:-)
Väldigt besviken som sagt, men i alla fall en ok start för resten av veckan. 
Marty (1684, 10:a) och Jeppe (1672, 11:a) var bäst av svenskarna idag och de har en bra chans att klara topp 24:a. För övrigt började Mattias "Marty" Olsson med 298 idag och hade hela 844 (IQ Tour) efter 3 serier, grattis gubben, bra lirat! 
Dick Allen leder efter vår squad på 1769.

Precis som jag befarade så var det några pinnar för lite, 6 närmare bestämt. Tufft fö skallen, nu gäller det att ladda om!!

 

Martin Larsen
2014-10-25

« Tillbaka