PBA Viper Championship , Las Vegas, USA
26/10 - 26/10
http://www.pba.com

Kval:
Idag spelade vi andra starten och efter första såg det ut som att det skulle krävas uppåt 170 över, lite högre än väntat men siffrorna blev tyvärr inte så höga i vår start. Det krävdes 151 över till slut och det var nog Barnes nöjd med för han var siste man in och avslutade med 177.
Själv hade jag en seg dag, började lite stelt och hittade inte riktigt bra sammarbete mellan sving och fötter. Trots det lyckades jag på något sätt, trots att banorna också var tuffa ha 444 efter 2. Vet inte riktigt hur det gick till men min Zero Gravity gav mig lite marginaler. När jag sedan kände att jag spelade lite bättre i 3:e serien så blev så klart bara 188 då istället, ingen koll på om bollen skulle svänga eller inte och så passade jag på att missa 2-8:a också (för övrigt dagens enda miss, framsteg där i alla fall!!). 
Efter lite klot byten åkte Optimus fram och den såg rätt bra ut, nu hade spelet flyttats lite längre in och man var tvungen att spela bollen en hel del utåt. 236 i den serien och nu började jag verkligen känna att jag var på G. Känslan fortsatte i 5:e serien men tyvärr slog jag 2 riktigt dåliga slag och ett av dem blev hål och så lämnade jag 10:an i sista rutan så det blev bara 211. 80 över inför sista 2 och då var det Hy-Roadens tur, vänster om 5:e pil nu och den såg bra ut. Hade 4:a kryss att jobba på när jag lämnade 7-10 på ett bra slag i ruta 7, dubbel i ruta 8-9 men tyvärr 10:an kvar igen i sista rutan. 224 kändes inte rättvist men spelade ju ändå ok, banparet jag skulle till såg bra ut och hoppet för en hög serie fanns där. Dock försvann det ganska fort när jag lämnade 7-10 igen i första rutan och sedan 2-10 direkt efter det, bytte boll igen och lämnade 2-10 igen, 27 i ruta 3!! Tungt men måste ändå försöka för total slagningen, Optimus såg bättre ut och jag var på väg att rädda serien när jag slog ett skit slag som så klart lämnade ett nytt stort hål och 180 var ett faktum. 1483 idag, lika besviken idag som igår fast på ett helt annat sätt. Tyckte jag hade en del otur mot slutet samtidigt som jag har högre krav på mig själv, jag kan bättre och det dags att visa det nu!! En 72:a plats är inget att skryta med och jag ramlade ner till 43:e plats i sammandraget.

För övriga svenskar var det ganska likt, alla var mellan 63 och 121 över, hoppas de längre profilerna gillar oss bättre eller kanske att vi gillar dem bättre!
Lagkompisen från Weber Cup, Dominic Barrett gjorde vad jag hoppast på att göra, efter att ha varit 20-30 bakom mig stora delar av passet avslutade han med 300 och spelade sedan till sig en av de 4:e platserna i TV finalen! Mika och Ronnie Russell tog 2:a och 4:e platsen medan ganska okända Connor Pickford är första seedad.

 

Martin Larsen
2014-10-26

« Tillbaka