PBA Chameleon Championship, Las Vegas, USA
27/10 - 27/10
http://www.pba.com

Kval:
Usch, kände mig inte alls bra i morse när klockan ringde 05:30. Jag har något skit i kroppen som inte vill försvinna och på morgonen är det som värst. Tyvärr visade det sig också i första serien, vänster banan var tajtare och jag lyckades inte hitta rätt lösning men och andra sidan slog jag heller inga kanon slag på den banan. 183 var inte den starten man hoppats på, men det banparet vi skulle flytta till på andra sidan såg bra ut och det var det också. Min Hyper Cell rullade kanon och trots ett sket slag i sista rutan blev det 268!
Nästa serien var nära att bli riktigt bra också men fick inte riktigt loss käglorna, 224 och funderingarna på bollbyte började. 4:e serien skulle visa sig vara en nyckel serie, den kunde mycket väl blivit 160 men så blev det inte. Min boll svängde för tidigt och när jag flyttade vänster orkade den inte svänga tillbaka, efter en spärr och 2 hål bytte jag till Optimus men den svängde för sent och jag kom undan med 2 spärrar för jag lyckades spärra ett stort 5 hål! Nästa boll blev den nya Crux och så flyttade jag lite till och verkligen försökte rulla bollen framåt, det är något som vi inte brukar göra ofta när spelet närmare sig 5:e pil men nu funkade det fint och jag lyckades rädda serien till 212!! Det kändes väldigt viktigt med tanke på den starten och när den bollen sedan rullade kanon på nästa banpar började jag känna att det skulle finnas en chans för att klara cuten idag. 257 och 144 över pari efter 5 serier.
Då var det dags för nästa problem, flyttade från höga till låga delen av hallen och det banparet var mycket tajtare. Bollen ville inte alls läsa banan så bra som den gjorde på andra sidan, trots det så blev det spel men den hela serien ändå. Visste inte riktigt vad jag skulle ta annars men testade Marvel Pearl i frislaget. 191 var inte vad jag behövde i detta läget nu var jag återigen i samma situation som de andra dagarna, i stort behov en bra serie!!
Skapligt att börja med 5 raka kryss då, men kägel uppställning på vänsterbanan var allt annat än bra. Jag tryckte om 2 gånger sedan är det bara att spela på vad som än kommer ner, när de kom ner som skit och jag lämnade 7-10 på en tunn träff brann det lite i huvudet på Larsen!! Inte vad jag behövde och såklart skulle jag se till att nästa slag på den banan inte blev tunn och så drog jag ut den i det torra och den över reagerade, mitt på och ett stort hål till.
Nu kändes det väldigt tungt men jag lyckades ändå på något sätt avsluta serien med 4:a strike och slå 234, 169 över pari och det skulle visa sig räcka till en 11:e plats i vår start och så klättrar jag lite i den totala listan!
Räcker det till topp 24:a??? Vi får väl se men chansen är rätt stor, normalt brukar det gå lite fler vidare från första starten och jag hoppas det gäller idag också!!

Final:
Visst räckte det, med ganska god marginal om man tittar på vilken plats jag hamnade på i kvalet (16:onde) men inte så många käglor. 1557 (Daniel Fransson) blev sista man in i topp 24:a, så klart kul för Daniel att få spela sitt livs första topp 24:a i WSOB, dessto tyngre för Robban som var första man utanför cuten på 1548.
Normalt sett brukar banorna spelas tajtare på kvällen, svänger tidigare och mindre drag på slutet. Det gör att marginalerna blir mindre och det blir svårare att strajka. Så blev det helt klart idag också, jag började rätt dåligt och precis som i morse blev det en serie runt 180. Men sedan blev det lite bättre, då spelade jag med en Hyper Cell som är lite starkare borrad än den jag använde i kvalet. 236, 233 och 216 var siffror som tog mig upp en del i listan, men tyvärr var det här jag skulle tagit vara på läget lite mer. Bollen rullade bra och jag fick ett par tur strajkar men jag slog också några rätt dåliga slag och hade jag bara bowlat riktigt bra dessa serier hade jag haft kontakt med täten ordentligt! Nu var jag tvungen att få till en höjdar serie och tyvärr var det aldrig riktigt nära, banorna blev riktigt luriga, vissa banpar värre än andra. Många av världens bästa spelare hade stora bekymmer att ens träffa fickan än mer att slå strajk. Till exempel gjorde Tommy Jones 75 under pari och Wes Mallott 35 under. Jag lyckades gneta mig till 1473 och klättrade upp till en slutgiltlig 12:e plats, kan inte påstå att jag var värd mer än det så jag får vara nöjd. 
De flesta spelade väldigt djupt in i banan på slutet, förutom de vänsterhänta och Stuart, han spelade längre höger och rakare och hade chans att ta en av 4:a platserna på slutet. Tyvärr lyckades han inte och inte heller Dom som hade chansen inför sista rutan. En kompis som hade haft stora chanser att spela sin första TV final var Mattias Olsson om inte 160 seriern dykt upp i 5:e. Mattias har spelat väldigt bra och slutade på 9:one plats bara 22 pinnar från 4:e platsen.
Dj Archer höll undan och blev 1:a seedad, Ronnie Russell, Sean Rash och JR Raymond var de andra som göra om en Chameleon titeln!

För övrigt tog jag mig upp till en 22:a plats i totalen så nu gäller det att spela bra i morgon på Scorpion så jag får vara med och jaga PBA World Championhip titeln!

 

Martin Larsen
2014-10-28

« Tillbaka