PBA World Chamionships, Las Vegas, USA
29/10 - 30/10
http://www.pba.com
Placering: 14:e

Round Robin, serie 1-8:
Det som var så kul igår känns så tungt idag!! Jag började med 7-10 på ok slag och tyvärr var det bara starten på allt elände. Allt som kunde bli hål blev det och jag har inte lämnat så många enkel käglor kvar på ok slag på hela veckan som nu. Något var långt ifrån bra, banorna kändes omöjliga! 
Det är klart jag var trött efter igår men detta var för dåligt, jag ligger nu sist och måste verkligen ösa på nu!
Blir några nya klot och ett ordentligt försök att jobba mig in i matchen ikväll, kroppen är inte jätte sugen på 8:a nya serier men nu gäller att bita ihop!

RR, serie 9-16:
Tyckte jag bowlade rätt dåligt första passet men blev ändå några nya kulor inför detta passet. Framför allt borrade vi en Hy-Road som gjorde att jag fortfarande har en liten chans!
Detta blocket var bra för min del, jag kyckades spela mot ganska många som inte hade den bästa av dagar. Fagan var den som jag inte klarade av, han öppnade i full fart och jag hade ingen chans mot hans 276. 
Det gjorde dock inte så mycket för jag vann de resterande 7 matcherna!! Trots att jag 2 serier på 190, så är det i Round Robin det gäller att möta spelarn i rätt tid när det strular för dem. Efter mina 190 serier så var det några stycken som fick möta mig i fel läge för min Hy-Road började rulla väldigt bra och jag spelade bättre och bättre! Jag avslutade med ca 950 och då ska jag säga att det var med mersmak, flera av serierna lämnade jag en kägla kvar på bra slag i sista rutan. Men en helt ok comeback efter den bedrövliga morgonen!

RR, serie 17-24:
Med 187 pinnar upp till 5:e platsen ville jag ju se till att få en riktigt bra start och försöka få lite kontakt, tyvärr flöt det inte på åt det hållet. I första serien lämnade jag 4:an och 10:an kvar i ruta 9-10 och BJ Moore satte en riktig flytare i 9:onde för att slå mig och i match 2 lämnade jag återigen 10:an i sista rutan för att få stryk. Helt klart inte den starten jag behövde.
Det började inte lossna förän i 4:e serien när jag slog Sean, det var vändningen för sedan slog jag Pete, Ronnie och tävlings överlägsna ledare Wes Mallott! Med 950 de serierna plus 120 i bonus hade jag nu läge för att uppfylla med 2:a mål. Första målet var ju såklart stegen men det var kört nu, det andra var topp 11:a för de får en plats i DHC (tävling i Japan).
Jag behövde en bra avslutning i utjämnings serien, slå Patrik Girard med ca 25 pinnar.
Spelet hade ju känts bra så jag var laddad. Men jag blev verkligen lurad på det banparet, det var mycket större skillnad på de banorna nu än när jag var där tidigare och varken jag eller Patrick hittade rätt men han slog mig 196 mot 180:-(
Verkligen en tråkig avslutning när jag kämpat och slitigt så för att ge mig själv en chans till topp 11:a, nu blev det istället en 14:onde plats och man skulle ju kunna säga att jag spelade 24:a serier helt i onödan för jag var ju 14:onde när vi började round robin spelet:-)
Det är dock väldigt lärorikt att spela ett sådant här pass så förhoppningsvis har jag fått med mig lite erfaranhet, jag har också fått en ganska öm hand så nu gäller det vila den så den känns redo för final på Lördag!

Stegen efter 52 serier blev följande, som förövrigt inte kommer spelas förän den 11:e januari då dessa spelare ska tillbaka hit till South Point för att göra upp live på ESPN:
Wes Mallott - Roto Grip
Mike Fagan - Storm
Ronnie Russell - Motiv
Tood Book - Motiv
Stuart Williams - Roto Grip
 

 

Martin Larsen
2014-10-31

« Tillbaka