VM 2014, Abu Dhabi, UAE
4/12 - 14/12
http://www.adwtbc.com/en/

Uppladdning och träning:
Imorgon smäller det, då är det dags för singel distansen i 2014 års VM. Den kommer spelas på Tokyo profilen som är 43 fot lång och jag skulle klassa den som medium till tuff i svårighets grad. Mycket kommer att hänga på hur stora delar av fältet kommer attackera den, börjar vi lite längre ut kan det bli lite högre siffror och tvärtom i fall spelarna väljer att starta längre in (tror jag i alla fall). I 2-manna spelar vi sedan på Atlanta som är 38 fot och också den åt det tuffare hållet.
Den officiella träning är som vanligt lurig att läsa av speciellt för oss denna gången då vi följde efter Korea som brukligt använde jätte matta gamla urethane klot. Jag är inte helt 100% säker på om deras spel gjorde att urethane såg oväntat bra ut för oss också men jag kommer faktiskt att checka in ett urethane klot.
Vi hade några tränings pass innan också men inte på de rätta profilerna och banorna spelas väldigt annorlunda nu, så återstår det och se hur det blir när det är game on!!
Man får checka in 4-6 kot innan första distansen och sedan får man byta ut EN under mästerskapets gång, min väska kommer innehålla följande klot från start:
Marvel S
Optimus
IQ Tour
Hy-Road
Pitch Black (urethane)
Polar Ice (spärrboll)
Inför 3-manna valde jag att byta ut min Optimus mot IQ Tour Nano.

Efter vår träning idag åkte hela gänget på en mycket trevlig tur till Dubai (ca 1 1/2 timmas bilresa), där hann vi med att kika lite i marinan men framför allt på världens högtsa byggnad, Burj Khalifa!! Imponerade kan man säga, helt klart något jag kan rekomendera!

För er som vill följa VM hemifrån kan jag rekommendera några olika sidor, jag hoppas resultat servicen kommer bli snabb och bra, det kommer också att finnas en del livestream och intervjuer med mera.
www.bowl.com - USBC's sida med livestream.
www.swebowl.se - Svenska Bowlingförbundets sida.
www.bowlingdigital.com - Diverse artiklar.
www.abf-online.org - Diverse artiklar.
www.adwtbc.com - VM sidan.
www.worldbowling.org - Bowlingens världsorganisation. 

Ingen singel medalj:
Efter besvikelsen med medalj miss på singel distansen blev det en sväng på Abu Dhabi's golf bana, vi kunde bara spela 10 hål innan det blev mörkt men herregud vilken fin bana. Hoppas jag får chans att spela hela någon gång, men då får det nog gå bra i ett par tävlingar igen för det var inte billigt. Hoppas i alla fall att den avkopplingen hjälper till att ladda om skallen, nu ska vi ha medalj i 2-manna!! Hoppas att stödet från mor och far som precis kommit ner ger det lilla extra som behövs!!

5:a!!
Det blev en nya 5:e plats i 2-manna och efter halva 3-maanna ligger jag 5:a i all-event, nu får det vara nog med 5:or!!
Föresten vi har hunnit med en rolig sak som gick från 0 till 240km/h på strax under 5 sekunder, Ferrari Worlds Formula Rossa är världens snabbaste berg och dalbana!! Den var så cool att vi åkte 2 gånger och herrej-vlar vilket tryck, nu ska vi ta med det trycket i resten av spelet!!

Swebowls rubrik: 5-5-6-4-3-6
Mina placering i detta VM är smått otroliga på lite olika sätt men nu är det över, dags att vila och tänker över hur det ska bli bättre. Att ge mig själv chansen verkar jag ju inte ha så stora problem med just nu, bara dags att se till att vara på för av chanserna!!
Lagets medalj värmer, precis som allt stöd hemifrån Sverige!! 

Önkar er alla en underbart trevligt Jul!!!
 

 

Martin Larsen
2014-12-16

« Tillbaka