VM 2014, 2-manna, Abu Dhabi, UAE
8/12 - 9/12
http://www.adwtbc.com/en/
Placering: 5:e

6 serier på Atlanta (38 fot), 4:a lag vidare till final på Tisdag eftermiddag.

Start 1, Måndag kl: 09:00 (06:00 sv tid):
Inget svenskt lag.

Start 2, Måndag kl: 13:30 (10:30 sv tid):
Sverige lag 1, 2549 23:e plats :
Joachim Karlsson, 1328.
Martin Paulsson, 1221.

Start 3, Måndag kl: 18:00 (15:00 sv tid):
Sverige lag 2, 2888 5:e plats:
Daniel Fransson, 1336.
Martin Larsen, 1352.

Ett väldigt annorlunda pass för mig och Daniel. Profilen hade sett väldigt lurigt ut under de första squaderna, vår gameplan var ganska bestämt, urethane så länge det såg hållbart ut.
Första serien var helt ok, 450 och urethane bollarna såg helt ok. Vi började spelade på 3-4:a och skulle flytta till 35-36 i serie 2, det kan vara flytten som gör att vi missar medalj. Jag blev grundlurad och tappade spelet totalt på detta banparet, min boll svängde med en gång eller inte alls. Dannes såg inte så dålig ut han gjorde lite mer än 220 men mitt bottennapp på 155 efter att ha testat 3 olika bollar och fler linjer var ju allt annat än kul.
Men det blev roligare i nästa serie, efter mycket velande bestämde jag mig för att gå tillbaka till Pitch Black. En chansning som visade sig vara rätt, 276 i den serien, tyvärr fick Danne problem istället. Men i serie 4:a hade vi inte mycket problem, 515 trots att vi inte lyckades strajka på slutet. Jag spelade urethane runt 1:a pil och Daniel Disturbed mellan 3-4:e pil så tanken med att vi skulle spela 2-manna för att vi kan spela ganska lika fungerade ju sisådär:-) Det var i alla fall en sådan serie vi behövde för att få kontakt med täten och vara med i striden om medaljerna. 
Det som gjort att siffrorna inte är speciellt höga på den här profilen är de stora skillnaderna mellan banparen, det går att spela på så många olika sätt så banorna bryts ner så olika. Vi fick tyvärr känna på det igen i serie 5, där fick jag en flashback från masters spelet i VM förra året. Dannes boll bara vägrade svänga där den skulle, de flesta bra slag lämnade 2-10 kvar. Han räddade till en dubbel sista rutan efter att ha bytt tillbaka till urethane och jag satte en go vänster i ruta 11:a efter ett par strike. Det blev 388 och det kunde blivit mycket sämre, inte vad vi önskade i det läget. Men det fanns ett ljus i tunneln, banparet vi skulle avsluta på såg riktigt bra ut. Columbia spelade där och en av dem skruva lite mellan 3-4:e pil där Danne ville spela och det såg kalas bra ut.
Nu var det dags att ta ett svårt beslut igen, urethane utifrån eller gå in i banan där det såg så bra ut???
Vi visste att det skulle krävas en bra serie runt 480 så jag bestämde mig för att flytta in med IQ Tour. Danne började kalas men jag hittade inte den reaktionen som jag hoppats på. IQ'n var för klen men som tur var täckte jag och kunde sedan byta till Hy-Road, den såg lite bättre ut men jag var tvungen att slå riktigt bra slag. Danne hade vad vi brukar kalla "nöten" reaktion, han strajkade på som bara den och satte de första 8 kryssen!! Tyvärr strajkade också Korea på banparet bredvid oss och dessutom hade vi Japan framför oss. Så inför sista rutan såg det mörkt ut att nå dem men en bra avslutning så skulle vi ta 4:e platsen och ha en liten liten chans till medalj. Danne satte strajk sedan spärr och då trodde jag att jag var tvungen att strajka vilket jag också lyckades göra gånger 2, 491 blev det och 4:e platsen efter dagens 3 starter var vår. 29 pinnar efter Korea och 37 efter Japan. Bara 41 pinnar efter ledande Finland, inte så svårt att hitta dessa poängen men jag tycker vi gjorde en bra kämpa insats. Vi bjöd inte bort många poäng och tog chansen på slutet, mest troligt inte tillräckligt men man vet aldrig.

Jaha, en olycka kommer sällan ensam. Ytterligare en 5:e plats och återigen avgjordes det i sista rutan, Korea blev för starka. Vårt 3:e lag hade också chansen men blev till slut 8:a pinnar efter oss. 
Största samtals ämnet blev ett fotfel från en av koreanerna i ruta 8:a, han fick stopp och stog och hoppa efter han släppt bollen och lämnade 4-10 som sedan ändrades till fotfel. Domaren stog bakom och sa att fotfels lampan lös och det var innan bollen träffade käglorna, frågan är bara om hans hoppande gjorde att fotfels lampan triggade eller om han faktiskt var över?? Tråkigt i det läget för han spärrade givetvis den fulla uppställning och då behövde de bara täcka för att slå oss, annars hade de behövt en dubbel. Choi dubbla ändå sedan och då var det kört; piss pest och senapsgas!!!

Korea tog hem guldet, silver till Japan och delat brons till Finalnd och Korea.

Start 4, Tisdag kl 09:00 (06:00 sv tid):
Sverige lag 3, 2680 6:e plats:
Jesper Svensson, 1369.
Robert Andersson, 1311.

 

Martin Larsen
2014-12-09

« Tillbaka