VM 2014, Masters, Abu Dhabi, UAE
14/12 - 14/12
http://www.adwtbc.com/en/
Placering: 6:e

Sista dagen är nära, dags för Masters slutspel med hela 5 svenskar i topp 24:a!! Hade inte stackars Danne blivit så krassligt hade han kanske också fixat det. Å andra sidan hade Paulsson ramlat ut då för han var 24:e och sista man in (äntligen stolpe in!!). Men jag tror aldrig att Sverige har haft 5 av 6 spelare med i topp 24:a någon gång innan, ett strakt kvitto på att laget spelat bra!
Alla poängen från hela VM tas nu med och så ska vi spela 6 serier på dual lanes (en bana medium olja och en lång), efter det går 8:a spelare vidare till round robin och sedan gör topp 4:a upp om medaljerna.

Serie 1-6:
Då alla mina tidiagre pass under VM legat mellan 1350 och 1380 kändes det ju inte helt ok att jag bara fick ihop 1280 i detta passet. Bara en serie över 226 och för många mellan 190-210. Jag spelade lite för dåligt för att ta de rätta besluten. Men höll ihop spelet tillräckligt för att ta mig vidare till topp 8:a, jag blev 6:a och hade 47 pinnar ner till 9:an. Men nu hade jag hamnat lite efter topp 4:a och det var ju det som det hela handlar om. 77 pinnar är dock inte så mycket när vi sedan skulle spela 7 serier round robin (man mot man, med 20 i bonus för varje vinst).

Round Robin, 7 serier/matcher:
Även denna distans spelade på dual (38 fot på högerbanan och 43 på vänster).
Förra året fick jag känna på hur det kändes att bli överkörd av ett gäng korearna och Mr Barnes, nu var frågan om jag lärt mig något??
Jag började med att få stryck av Belmonte, hade chans men slog ett skitslag i 10:onde men sedan blev det bättre. 258 mot Fagan och vinst, och så kom mitt närmaste försök att slå 300 detta VM i serien efter. 10 raka kryss mot Tommy Jones innan 10:an stog kvar men 289 gjorde susen! Nu var jag helt klart med i racet, skulle det kunna lossna äntligen??
Pisk i serie 4:a mot en av Koreanerna, 224 mot 242. Nu började jag också få lite problem, de problemen blev bara värre och värre under resten av serierna. Jag vet inte hur många 9:o spärrar jag hade men jag vet att det var för många, framför allt var det 10:an som jag inte kunde lura. Lite för dåliga slag eller fel material?? Kan inte riktigt svara på det men fel var det för jag träffade fickan i stort sett hela tiden men kunde inte strajka och när man möter 7 av världens bästa bowlare duger inte 9:o spärr!!
Trots allt hade jag chans inför sista serien, det var verkligen tajt mellan mig, Fagan och Kang (som jag mötte). Men mina problem att strajka fortsatte och när jag försökte få loss den sista käglan blev det i stället sämre träffar, jag vet fortfarande inte vad jag skulle gjort, banrona blir så speciella när det spelas så mycket urethane. Speciellt som Korearna skruvar så mycket, till exempel så använde Kang (som senare vann finalen mot Fagan) en Pitch Black och skruvade den från 4:e pil ut till ribba 5 och tillbaka! Testa det och hör av er om ni lyckas på ett bra sätt!!
När Kang satte första strajken i ruta 10 var det över för mig, Tommy spurtade förbi mig okså så jag slutade på en 6:e plats. Delat sämsta resultatet under hela VM, bra?? Ja visst är det bra men vem bryr sig, det är ju medaljer vi vill ha!!!

På 6 distanser blev det en medalj och om jag räknat rätt missade de andra 5 med mindre än 100 pinnar totalt, gissa om det kommer kännas skönt att låta kloten ligga lite nu och fira jul med familjen istället!!!

Till sist ett stort tack till er som följer och stöttar mig, det värmer och höst rusket här hemma!!

 

Martin Larsen
2014-12-16

« Tillbaka