AIK International Tournament 2015, Stockholm, Sverige
3/1 - 6/1
http://aiktournament.se/dynamic/start.asp

Start 1:
Precis som många andra år börjar det med AIK tävlingen, en tävling som har mycket historia och en hall som har ännu mer. Svårt att inte gilla det men samtidigt inte svårt att hitta anledningar att inte gilla, fattar ni??? Kanske inte så lätt, men så är det med denna hallen också!!

I alla fall bjuder Bowl-o-rama alltid på utmaningar och det som ibland känns självklart är inte alls så självklart här. 
Jag testade några olika bollar på träning och valde till slut IQ Nano, den såg inte kanon ut men rullade stabilt. 223 i första serien på låga sidan (bana 1-14) men spelade sedan för dåigt och hade bara 634 när det var dags för sid byte, normalt sett brukar jag gilla den höga-sidan lite bättre och det såg helt klart ut så idag också. Över 500 i serie 4-5 med IQ Fusion och nu skulle jag helt plötsligt "bara" behöve en ok serie runt 220 för att ha goda chanser att nå topp 30. Lyckades dock inte med det, slog några mindre bra slag och borde kanske bytt boll men mest av allt var det för dåliga slag och det inte ens 200 i sisat och 1338 totalt. Den siffran kommer med stor sannolikhet inte räcka för en plats ibland de 30.

Start 2:
Då jag har lite andra åtagande uppbokade i morgon och inte vet hur många starter jag kommer kunna spela valde jag att spela en start idag. Nu hade jag tänkt att verkligen testa kanten som borde kunna vara ok med denna profilen i denna hallen, men det fungerade inte alls. Jag lämnade många hål och fortsatte göra det när jag flyttade in lite. Första 2 serierna hade jag 6 stycken 2-10 hål och 2 gånger stog 7-10 kvar, nu spärrade jag 2 av hålen och lyckades sätta några kryss i mellan för att "bara" vara 4 pinnar under pari efter 2 serier. Så klart en vädigt seg start så här på kvälls kvisten efter en bilresa och 6 serier innan på dagen!
Men det skulla komma annat, lyckades hitta bättre och bättre spel och från serie 3  och framåt var det IQ Fusion som rullade. 218 i 4:e serien och sedan bytte vi sida till den låga som jag normalt sett inte brukar strajka så mycket på, ikväll var det inte normalt!!! Den sidan svängde lite mindre och jag flyttade rätt med en gång och sedan kunde jag göra små justeringar och behålla Fusion i handen. Riktigt nöjd med hur jag slutförde detta blocket, det kunde blivit väldigt lite men jag bet ihop och spelade riktigt bra på slutet, så klart lte flyt också, men det brukar komma är man spelar bättre och när jag var klar stog det 1379 i listan och en 9:onde plats totalt, det ska bara räcka för topp 30!! 760 sista 3  och på den sidan, gött snack!!

Det blir nog en start till för jag måste hitta en bättre lösning  de första 2 seriena annars blir det svårt att vinna på Tisdag och det är därför jag är här!!

Start 3:
Det blev ytterligare en start med fokus på att hitta en bättre lösning i början och var ganska nöjd med min lösning. Tog lite yta (2000 abralon) på min gamla Nomad och den såg ok ut mellan 2-3 pil.
Överlag var det ett ganska bra spel och hade jag bara haft lite mer skärpa i slutrutorna borde det blivit slut score över 1400 men det blev "bara" 1376.
Mina 1379 räckte med 18 pinnars marginal, nu laddar vi för final!!

Final:
Nu är jag redan i Finland och varför har jag inte skrivit något förän nu??? 
Finalen i AIK tävlingen är väldigt krävande, start kl: 08:00 på morgonen och hela 20 serier som inte är klara förän kl: 18-19 på kvällen. Direkt efter det väntar en ganska lång bilresa hem till Göteborg, i säng vid 2-tiden på natten och sedan endast en dag hemma med mina små goa tjejer inna det var dags för avresa till nästa tävling.  Då förstår ni nog att det inte var så prioriterat att skriva något!?!

För min del blev det som jag hoppats på, på ett sätt, en lång dag på banorna, jag klarade mig vidare som 10:onde man i första steget när 24:a gick vidare och sedan som 7:a i steg 2 när 10 spelare gick vidare. So far so good, inget extremt bra spel men stabilt och chans till förbättring. 10 serier spelade och lika mycket kvar och dessutom med 20 poängs bonus i varje match, alla möjligheter till att klättra i listan och kanske kunna vinna?!
Som sagt en lång dag som jag hoppats, tyvärr inte alls det slutet jag hoppats på. Jag började ok men åkte på några sega förluster i mitten av passet innan jag tappade helt kontroll över banorna, något som inte drabbade Jepser Svensson han började i vassaste stil och fortsatte spela bra och inte ge någon annan chansen. Utan problem vann han sin andra raka titel i AIK tournament. Jag hittade aldrig tillbaka, gick så långt att jag valde att spela spärrbollen längs kanten sista 2 serierna och då lyckades jag i alla fall knapra ihop siffror en bit över 200 och sluta på en 8:onde plats. 
En liten förklaring till att banorna blev svåra är att 2 av spelarna valde spela urethane bollar och den profil som varit ganska trevlig och inte alls speciellt svår blev verkligen inte så efter några serier i Round Robin spelet, mer nerspelad olja och svårare att bollen att gå igenom käglorna på ett sätt som gör det lätt att strajka. Istället blev det mycket 2-10 eller 10:an kvar på slag som strajkat innan.
Största problemt var kanske ändå att jag inte spelade på topp, för att slå Jeppe en dag som denna hade det krävts mycket bättre spel.

 

 

Martin Larsen
2015-01-08

« Tillbaka