Potatismaran 2015, Alingsås, Sverige
28/12 - 28/12
http://www.potatismaran.se/dynamic/squadplayers.asp?tournament=622&squad=10769

2 veckors spel ledighet efter VM var nu över, dags att dra igång och bli redo för AIK och Ballmaster. Som träning valde jag att spela Potatismaran i Alingsås, en tävling som jag brukar försöka spela just med inriktning på uppladdning inför kommande tävlingar. 
Profilen för i år var Räven (38 fot) och den kändes ganska vänlig hela tiden, det finns dock andra svårigheter. När man går runt de 8:a banorna i Allingsås märker man ganska snart att det skiljer ordentligt mellan dem och så är det gamla vanliga strulet att få loss twister käglorna när man flyttar in i banan. Det känns hur lätta som helst när man kan spela utanför 3:e pil men i en 12 seriers tävlng går det sällan hela tiden. 
Den starten jag spelade innehöll inte så många elitspelare och banan höll då ganska bra, jag kunde spela runt 2:a pil i 5 serier och hade då över 1200. Min Zero Gravity rullade de första serierna och sedan IQ Tour, men när jag tvingades in testade jag Hy-Road och den såg ut att vara nära men jag behövde slå för bra slag för att strajka. Tävlings högsta resultat innan vår start var 2800 och ska man snitta ca 235 behövs det lite hjälp av rätt klot och till slut hittade jag det. IQ Tour Nano och lite mjuk skruv löste problemet jag avslutade 248, 258, 229 och 235 för att ta över ledningen med 35 pinnars marginal! 2835 (inkl 10 pinnars försäkring då min sämsta serie var på 203 och näst sämsta på 213), det är ett bra resultat men tyvärr tror jag inte mycket på att det kommer hålla. Det brukar krävas lite mer för att vinna denna tävligen och det kommer det säkert att göras nu med, men leder man så finns det ju i alla fall en chans!

Det var i alla fall ett bra pass och bättre spel än väntat, nu får jag vänta tills den 11/1 för att se hur långt det räcker.

 

Martin Larsen
2014-12-30

« Tillbaka