Roth/Holman PBA Doubles Championship, Milwaukee, USA
26/1 - 30/1
http://www.pba.com

Denna dubbel tävling spelas tillsammans med singel tävlingen The Players Championship, vi kommer spela ett 8:a seriers block under Tisdagen och ett 4:a seriers block på Onsdag morgon. Efter de 12 serierna kommer 12 av 38:a lag gå vidare till matchspelet. Vi spelar hela tiden på den 46 fot långa ark Roth profilen, hallen vi spelar i har träansatser och AMF laminat, friktionen är väldig hög och utanför ribba 10 svänger det väldigt mycket.
Spelet kommer antingen vara ganska hårt nära den torra kanten runt ribba 8-9 eller spel inne i banan med lite mindre fart.
Vi spelare har fått välja våra spel partners själva och det finns ett par "super" lag som tex Barnes/Jones, Belmo/O'Niell, Mika/Rash, Fagan/Weber, Wes/Duke och såklart många fler bra lag. Jag kommer spela ihop men en sedan länge bra kompis från Colombia, Andres Gomez.

Följ gärna spelet på PBA's Xtra Frame!

Serie 1-8:
Oj oj oj, vilka siffror det blev! Tyvärr inte från mig och än mindre från min dubbel partner, Andres fick endast 32 över pari och tror han var 4:a från slutet. Banorna var väldigt lätta på ett konstigt sätt, det är så torrt till höger om 2:a pil och ganska snabbt flyttades spelet djupt in i banan. 
Jag fick en sisådär start men när min Marvel Pearl började strajka i andra serien kändes det bättre, det gick dock över väldigt snabbt och jag fick problem att hitta rätt tempo och känsla i hur mycket jag skulle skruva. Tittade man sig omkring så fanns det allt, väldigt duktiga bowlare (Pete, Norm, Bill, Stu) hade enorma problem men många hade också galet mycket strike. En del spelade rakt runt 2:a pil och en del skurvade mycket. Antar att jag var för mycket mitt i mellan. Efter att ha slagit 178 i 4:e serien och vara på god väg att göra det igen i 5:e bestämde jag mig för att testa min spärrboll, räddade då den serien till 191 och spelade sedan resten av passet med den.
Då tror ni kanske att jag spelade långt ut och rakt, nej då, runt 2:a pil och ut till 5! Förutom sista serien när jag fick flytta 5-3 innåt, med spärrbollen!!! Helt skadat mycket friktion, gjorde i alla fall 700 sista 3 och totalt blev det 142 över. 
Fagan spelade med plast bollen från start och precis som Walter Ray Jr slog han en 300:a serie med just plast!! Fattar faktiskt inte varför vi ska spela på detta, måsta vara 6-1 i ratio, ibland undrar man om det verkligen är PBA eller hur de tänker. Men det är bara att gilla läget och försöka lösa det bättre, våran chans i dubbeln är borta och för min egen del måste det kryssas mycket under 4:a serier i morgon annars är det några långa sega dagar fram över.

Av 85 spelare var det endast en som inte klarade pari idag (han hade en under) och av alla 38 lag är det bara ett lag som hade sämre än oss och vi hade 174 över, halv tufft.

Serie 9-12:
Dag 2 var väldigt mycket bättre än dag 1, tyvärr var dag 1 så dålig att det inte spelade så stor roll. Andres hade problem i första serien men sedan visade han att Storm's nya Rocket kan strajka, 261, 279 i serie 2 och 3, 959 totalt! Själv kan jag tyvärr inte skryta om Storm nya bollar då jag använda min Jack Rabbit spärrboll alla 4:a serierna idag och det var mellan 228 och 236, totalt 934. Med de siffrorna skulle man kunna tro att vi skulle klättra rejält i listan, vi gick från 37 plats till 31:a!!  Det säger väl en del om hur svåra/lätta banorna var, lite väl lätta för att vara på touren tycker jag men så är det ibland. Alla 85 spelarna lyckades i alla fall snitta över 200 och det händer inte ofta, mina 223 i snitt var inte tillräckligt för att slå halva fältet utan jag slutade på en 44:e plats. Så klart en besvikelse, men sådant händer.
Jag missade cuten till topp 24:a med dryga 50 pinnar, missade min första spärr i sista seriens fri ruta så det var inte där jag kan hitta de käglorna, men hade jag testat plastbollen 2 serier tidigare så hade jag nog klarat det!
Om inte om och men och kanske funnits....

Nu blir det några sega dagar med att titta på bowling (ska heja på Dom och Osku) och träna innan vi drar till Green Bay för USBC Masters till helgen.

 

 

 

Martin Larsen
2015-01-28

« Tillbaka