Bronzen Schietspoel Tournament 2015, Tilburg, Holland
13/2 - 15/2
http://www.schietspoel.nl/en/

1:a start:
Jag kan inte påstå att jag kände mig så het på inspelningen när jag missade 1:an 50% av slagen (det släppte lite när man spelade längre ut), på något sätt lyckades jag få till en 210 serie i första men känslan var allt annat än bra. Lite bättre i spel serie 2 men samma resultat, Marvel S rullade på den 41 fot långa profilen men den kändes lite seg så jag testade Optimus som var det logiska valet, logik verkade dock inte funka idag så då gick vi till trotjänaren Hy-Road istället. Den såg inte heller rätt ut men den slog ner alla käglorna, det är ju twister pinnar här och de kan ibland ramla utan att klotet gör det som man tycker det borde göra, så var det nu. 287, 248 och helt plötsligt kändes allt ganska lugnt och bra.
Det höll inte så länge, i serie 5 hade jag inte alls samma reaktion och testade lite andra bollar (Rocket, Hyper Cell Skid) men löste inte problemen, det blev 200 och en ok avslutning skulle så skulle kvalgränsen vara fixad.
179 är dock sällan ok, jag slog inte enda strike på bana 20, kanske var det bara tillfälligheter att jag fick så mycket strike i serie 3 och 4:a eller så skulle jag spelat banan annorlunda på slutet för mina klot läste inte banan på något vettigt sätt. Gled ena gången svängde tidigt nästa osv. 1342 komme inte räcka.

2:a start:
Tog av mig skorna men bara för ett minuter, på med dem igen och körde ett pass till. Nu valde jag att börja med IQ Fusion istället, överlag sett blev det dock skrämmande likt första starten. 420 första 2, 540 nästa 2 och sedan 170:-( Vad är det som händer?? Bollarna bara slutar svänga och så svänger de för tidigt när jag ska få dem att läsa. Återigen krävdes en ok sista serie, tack och lov för att jag fixade det denna gången. Hade inte sovit gott om jag hade "gummat" ner mig igen, nu blev det 247 i sista för 1398 och klar för final!
Topp 6 får en bye i finalen och just nu ligger jag 7:a, det plus att jag inte har något bra spel i början gör att jag kommer spela en start till. 

3:e start:
Nu vet jag inte vad jag ska säga, jag vet att det var fredagen den 13:onde igår men jag tillhör inte de mest skrockfulla personerna även om det händer att jag inte vill ändra på saker som har gått bra. Nu börjar det dock bli lite skumt det här.
Jag började med att testa lite andra bollar men Fusion rullade nog bäst ändå, vad tror ni att det blev första 2?? Jo 426, alltså alla 3 starter började jag med 420 någonting och så kommer serie 3 och 4:a. Nu blev det 268, 279!! Alla tre starter mellan 537 och 547 i serie 3-4 och detta med tre olika bollar (Hy-Road, Fusion och Rocket)!! I första starten slog jag 170 i sista serien och 2:a starten gjorde jag det i 5:e serien, tro inte f-n jag gorde det i serie 5 idag också!!!!  Vad händer? En blandning av att banan ändrar sig och att jag slår dåliga slag som gör att boll valen blir fel, men 3 gånger i rad??? Enda skillnaden denna gången var att när jag bytade från Rocket (serie 2-5) till Hy-Road inför sista serien blev det mycket bättre, jag började sista serien med 9 kryss, en till så skulle topp 6 se riktigt bra ut. Men käglorna ville inte, 7-10 stog kvar igen (lämnade den i 5:e serien också) och det blev 268. Lite små sur var jag såklart men det blev 1414 och en 6:e plats när en start återstår.

Klarar jag mig som 6:a slipper jag första steget i finalen där 40 spelare ska spela 4:a serie om 18 platser, sedan kommer de 6 in och 24:a spelare bildar 6 stycken grupper med 4:a spelare i varje. Därefter spelar man 2 serier och 2 klarar sig till nästa steg som sedan fortsätter på samma vis hela vägen.

Final:
Det var länge sedan jag var så här besviken över en prestation, visst jag fick inte mycket bättre förutsättningar än det sämsta tänkbara men jag borde helt klart kunnat göra bättre ifrån mig. Det var en dag full av små irritationsmoment som jag inte lykades skaka av mig utan istället bidrog till att fokus lades på fel saker. Jag brukar försöka och ofta lyckas hålla sådana saker utanför men idag gick det verkligen inte.
Jag tänkar inte avslöja alla dumheter som pågick i huvudet, men en stor del av det beror på att hallen enligt mig inte är lämpad för tävlings spel. Diverse sarger/väggar, pelare gör att det spelar väldigt stor roll vilka banpar man får spela på och det känns inte rätt.
Det blev en svart söndag på banorna och nu är det dags att lägga den bakom sig och gå vidare, 805 gjorde jag och det var ca 50 pinnar för lite.

Dagen blev inte alls lika svart för 2 yngre Team Sweden kompisar, Jesper Svensson fyllde 20 år och blev 3:a medan Mrkus Jansson såg till att tvåla dit 3 vänsterhänta grabbar i finalen för att ta sin första Europa Tour titel, stort grattis boys!!

 

Martin Larsen
2015-02-16

« Tillbaka