13th Kingdom of Bahrain Open Int., Bahrain
2/3 - 7/3
http://www.abf-online.org/results/13thbahrain.htm

Precis som i Qatar är det 12 seriers kval som gäller här, fördelat på 2 6 seriers pass (1 per dag). Och det finns möjlighet att göra re-entry men det är väldigt dyrt (900$). Profilen är 42 fot lång och har nästan 29ml olja, vilket är väldigt mycket.
Idag (2/3) och imorgon spelar squad A, B och C. Sedan är det D, E och F på onsdag och torsdag. Jag spelar B och har plats för re-entry i E.

Squad B, serie 1-6:
Banorna verkade vara tuffa när jag tittade lite på squad A men jag fick en ganska bra start och dessutom trodde jag att min banlottning var riktigt bra, så efter 650 första 3 hade jag stora förhoppningar om att det skulle bli en bra dag på banorna.
Men det var tydligen alldels för positiva tankar, avslutnignen blev inte alls vad jag hade hoppats på. 190, 186 och 203 för 1238 totalt. Banorna är som sagt tuffa och käglorna ramlar inte gärna här men det är bara 27 spelare som går vidare på resultat så det kommer säkert att krävas ok siffror ändå men jag har svårt att tro det kommer bli mycket mer än 150 över.
Så ett bra pass imorgon så kan det räcka ändå.
Idag använde jag mest Optimus, men gick igenom det flesta i väskan. Måste komma på något bättre till imorgon, väldigt många tjejer som spelade bra idag så jag får kanske fråga Diana om några tips!!

Squad B, serie 7-12:
Det blev tyvärr en start som liknade den första väldigt mycket, 50-60 över efter 3 och sedan inget mer när man skulle tro att banorna öppnar sig lite. Känslan är att oljan spelas ner istället för att det spelas upp ett torrfält att spela mot och problemet för mig blir att jag inte får loss käglorna. Då försöker jag göra något med handen och så klart blir det ett hål här och där. Väldigt frustrerande och jag måste ju erkänna att det blir inte bättre av att se alla tjejerna strajka, 6 av de 7 bästa i våran start var damer.
1252 blev det idag och 90 över totalt, halva kvalet är nu avklarat och 11:a spelare har gjort 150 över eller mer. Nu ska det tilläggas att nästa halva innehåller bra mycket starkare spelare (på pappret i alla fall) så vi får väl se om det kanske blir lite högre siffror.
Jag kan ju inte påstå att jag hoppar och skuttar av glädje när jag nu måste lägga ytterligare 900$ för att testa igen, men inte mycket annat att välja på så nu gäller det att skärpa sig!!

Re-Entry
Squad E, serie 1-6:

3:e gången gilt???? Man kunde tro det när jag började med 258!! Hyper Cell Skid rullade fint och det höll i sig i serie 2 också, lite sämre carry och en miss gjorde att det blev "bara" 215.
Sedan var det tyvärr dags för 1-2, där jag trots bra starter bara slagit serier runt 190 innan men nu trodde jag att jag lärt mig tillräckligt för att lösa banapret där 1:an svänger "häst" och 2:an släpper men 164 poäng senare var svaret på den frågan NEJ!!
2 dåliga slag som båda blev tomrutor och dåligt med dubblar, den trevliga starten var som bortblåst. När jag sedan träffar fickan i stort sett 20 rutor irad och bara får 2 dubblar och 6 pinnar över pari kändes det ganska segt (minst sagt)! Sista serien var väldigt nära samma sak, men nu blev det 219 i alla fall. 1262 ger mig i alla fall chansen i morgon men kommer att behöva spela väldigt bra. 
Om detta hade varit på touren är jag ganska säker på att jag hade kunnat "borra mig ur" problemen för mina klot vill inte rulla igenom kägelhögen på något bra sätt efter 2-3 serier. Min normala rull gör att kloten svänger för sent och jag har försökt göra något åt det på alla sätt utan att lyckades direkt bra. Min ficka för att slå strike känns väldigt liten vilket gör att jag helt enkelt måste spela BRA imorgon!! 150 över pari ser fortfarande ut som en siffra som kommer vara väldigt nära vad som krävs för final, så ett 1300 pass i morgon skulle hjälpa!

Squad E, serie 7-12:
Nu j-klar small det till ordentligt, vilken dag detta blev! Jag började dagen med att planera en alternativ plan om dagens pass inte skulle gå så bra. Så planen var att boka nya biljetter och åka till Gibraltar för att spela en ny EBT tävling där, så klart var det inte vad jag först och främst ville men jag hade i alla fall en plan. Den planen (lappen) ligger nu i papperskorgen!
Vad hände då? Jag började med Hyper Cell Skid igen och utan att spela speciellt bra blev det 216, 219 första 2 serierna och sedan var det dags för dagens stora utmaning, bana 1-21 Efter mina 3 tidigare besök där (2 x 190 och 164 igår) ville jag vekligen ta revansch där och med lite hjälp från Robban kunde jag ta rätt beslut denna gången. Stog kvar med Hyper Cell Skid på 2:an och gick direkt till Hy-Road Pearl på bana 1, flyttade också 9 ribbor vänster på den banan. Äntligen gjorde jag rätt, spelade också bra vilket gav mig en lång rad med strike, de flesta riktigt bra men också en tunn turstrike i ruta 9 så inför sista rutan hade jag chans på 290! Lämnade då tyvärr 9:an på en bra smäll, 269 satt ju ändå inte fel i det läget!! 
Valde sedan att spela vidare med Hyper Cell Skid och slog 221 i 4:e serien och velade lite inför 5:e serien, byta till Hy-Road eller inte?? Behöll min Hyper och startade med 8:a raka kryss!! Tyvärr tomruta i 9 men 252 gjorde att jag helt plötsligt var med i jakten på en eller ett par bye istället för att känna stresen att missa cuten!
Sista banparet var bra mycket torrare och jag bytade till Hy-Road Pearl men fick inte riktigt loss sista käglan, blev 217 till slut och när jag tittade i listan trodde jag var klar för en bye!! Vilket var bra mycket bättre än jag vågat tro när jag planerade en eventuell resa till Gibraltar i morse!
In i sista stund på sista kval passet var jag precis utanför gränsen till 2 bye men på något sätt lyckades jag smita in och ta sista platsen för 2 bye, helt osannolikt, som sagt vilken dag!

Final (topp 18):
När jag gick in i finalen var det 18 spelare kvar varav 6 stog över detta passet, vi andra 12 skulle spela 6 serier om 6 platser. 4:a tjejer som spelat väldigt bra innan, 7 PBA proffs och en stekhet Jepser Svensson! Att jag lyckades knipa en av dessa plaster kändes nästan bättre än väntat efter hur jag spelat här, men på något sätt lyckades jag hålla ihop spelet och inte ha speciellt mycket tomrutor. Jeppe dominerade precis som igår när han vann de 2 finalpassen som spelades då, jag klarde mig vidare som 5:a före Belmo som trots 158:a i sista gick vidare som 6:a, 3 pinnar för Tom Daugherty.
Min Hyper Cell Skid rullade i stort sett hela tiden.

Topp 12:
Man hoppas ju såklart att allt ska stämma när det är dags för sista finalsteget, men så blev det inte och ni som läst och följt med mig i denna tävlingen blir nog inte förvånade av att det inte blev så bra på slutet. Jag hittade inte alls in när banorna nu var lite tajtare och allt blev hål kändes det som. Efter 34 rutor hade jag 10 hål!! Inte otur, utan jag spelade för dåligt och det mesta blev fel. Jag försökte givetvis justera men allt blev fel och jag lyckades aldrig blanda mig i fajten. Precis som i Qatar blev det tyvärr en rätt risig insats när det krävdes som mest, jag spelades helt enkelt inte tillräckligt bra för att kunde inte matcha de bästa denna resan. Jag blev 11:a och under förutsättningarna faktiskt ganska nöjd med det. Nästan lite förvånad att det gick såpass bra då det inte kändes bra under stora delar spel passen.  

En som inte hade problem något gång under alla de finalpass han spelade var Jesper Svensson, han dominerade finalen totalt, vann alla finalpassen (snittade över 240!) och avslutade med att sopa dit de sista kryssen för 258 och slå Jason Bemote i finalen och vinna sin första PBA titel, ett mega grattis till Jeppe och hans Sumo!!

Nu åker Robban, Osku och Jeppe vidare till Kuwait (lycka till boys!!) för spel i Kuwait Open, en tävlingen som jag gott ganska bra i innan men jag väljer ändå att åka hem för familje tid, vila och träning inför nästa uppdrag som blir Brunswick Eurochallenge och sedan PBA League.

 

Martin Larsen
2015-03-07

« Tillbaka