Istanbul Open, Istanbul, Turkiet
10/4 - 13/4
http://www.istanbulbowlingopen.com/

1:a kval i Istanbul Open:
Första starten för mig i denna tävling blev en trevlig upplevelse, tangerat personligt rekord (1544)!!! Sämsta serien 238 och bästa  på 277, leder just nu kvalet men det är inte alls säkert det kommer räcka hela vägen. Banorna här i Istanbul är mycket resultat vänliga, Kegel använder en profil som heter Route 66 och är 45 fot lång, vi trodde att det skulle vara lite åt lång-olje hållet (som på mästerskapen). Men det visade sig vara mycket lättare, det finns både friktion utåt och häng innåt. Tror nog det kommer krävas runt 1370 för att kvala in.
Jag borrade en Cell en vecka innan vi åkte hit och den funkade skapligt bra, spelade med den hela blocket(Se www.teamtuba.se, klotrecensioner)!!!

Vi får se om det blir något mer spel innan finalen, tror det men vet inte riktigt när.

2:a kvalstart i Istanbul Open:
Jag vet inte riktigt vad man säga efter att ha mosat mitt eget personilga rekord med 59 poäng på 6 serier!! 
Igår spelade jag mycket bra, men idag var det bättre! Var lite osäker om jag skulle spela, men bestämde mig för att spela ett pass till idag och sedan vila. Skapligt bra val!!!
Började med min Break idag och fick ihop 242 i första, efter tre 9 spärrar i 2:a bytte jag boll till min Cell. Då satte 32 av 33 strike!!! Det betyder att jag noterade min 20:onde 300 serie här i Istanbul!!
Efter den serien flyttade jag till det första banparet jag haft problem med, bytte då boll igen till The Break och flyttade längre in i banan. Satte strike ut från ruta 6 och fick ihop 234!! Det bytte att jag hade 1324 efter 5 och hade chans att slå Robbans otroliga rekord på 1616!! Han satt bakom och jag kan väl bara säga att han fick svettas lite iallafall, för jag började med 9 kryss irad!!! Tyvärr lämnade jag 10:an i sista rutan, 279 i sista!!!
242, 268, 280, 300, 234, 279, det bytder nytt personligt rekord 1603!!!!!

Blir nog inget mer spel innan finalen på Söndag, man är GANSKA nöjd just nu!!!

Helt otroligt, cuten blev hela 1407!!!

Final i Istanbul Open:
Fick en riktigt dåligt start, 5 minuter inspelning var lite för lite efter 2 dagars spel uppehåll.. Jag fick inte riktigt någon koll på det banparet jag började på, ena banan var mycket tajtare och jag fixade inte det. Slutade på 189 efter mycket strul och här nere kändes det som 130 på en normal tuff bana Efter den serien kändes det ganska tungt men jag visste ju att det gick att skjuta höga serier här. Tyvärr blev det bara en hög serie och jag landade på 902, kan man ju tycka är ok men inte här. Det var 50 för lite, Tore missade cuten 6 pinnar ändå gjorde han 948!!!
Jag är ändå ganska nöjd med tävlingen, 12:a är inte så illa.

Nu gäller det bara att ladda om batterierna till nästa tävling som är i Kuwait om ca 10 dagar!

DAGS ATT HEJA FRAM LJUNGEN TILL EN NY SEGER!!!!!
(Blev tyvärr ingen Back-To-Back för Ljungen, Lasse Lintilä blev för tuff. Grattis Lasse!!)

 

Martin Larsen
2008-02-15

« Tillbaka