PBA Xtra Frame Maine Shootout, Portland, USA
30/3 - 31/3
http://www.pba.com

I denna tävlingen är det bara 64:a spelare, lotten kommer avgöra vem man får möta och det är bäst av 3 serier som gäller. Först till 2 vunna serier och det gäller att vinna 6 sådana matcher för att vinna tävlingen!
Måste säga att jag hamnade i "dödens" grupp, jag möter en av de hetaste spelarna på touren just i första matchen, Ronnie Russell. Vinnaren får sedan möta vinnaren mellan Jason Sterner och Pete Weber, fortsättningen blir inte lättare men den tiden den sorgen.

Under denna tävlingen kommer vi spela på PBA World Championship profilen som är 40 fot lång och normalt ganska höga siffror. Detta är en så kallad Xtra frame tävlingen, den kommer alltså streamas på Xtra frame hela tiden.

Round of 64 mot Ronnie Russell:
Det började bra men tog slut väldigt tidigt, jag dubblade sista rutan för att vinna första serien med 1 pinne, 218 mot 217. Vår match var på samma banpar som Pete Weber och Jason Sterner, men alla spelade på ungefär samma ställe i banan så efter att vi spelat en serie trodde jag nog att det skulle bli rätt bra läge och ganska mycket strike. Men så blev det inte för 3 av oss, det var bara Ronnie som hittade ett bra läge och i serie 2 körde han över mig, Sterner slog Pete i 2 raka så i tredje serien var det bara jag och Ronnie och eftersom Ronnie började 2:a serien med 6 eller 7 raka kryss samtidigt som jag hade problem kunde jag testa nya bollar och försöka hitta rätt inför 3:e serien.
Det lyckades jag inte direkt bra med, bana 3 började skruva mycket mer än 4:an och jag kunde inta hitta rätt lösning, det gjorde inte Ronnie heller men  skillnaden var att han satte 2 vänster strike och båda gångerna fick han ihop en trippel tackvare dessa. Det var tyvärr inget jag kunde matcha, min reaktion var urusel och det var bara att packa ihop väskorna, lasta upp dem på PBA "trucken" och sedan försöka boka om hemresan. 
Tyvärr lyckades jag inte med det heller utan blir kvar här tills Onsdag morgon och kommer hem till familhen på Torsdag morgon, tungt att bara träffa barnen 1 dag innan det bär till Örebro och Elit SM. 

 

Martin Larsen
2015-03-31

« Tillbaka