Elit SM, Örebro, Sverige
4/4 - 6/4
http://www.swebowl.se
Placering: 4:e

Ursäkta min dåliga uppdatering, mycket spel själv och så försöker jag supporta min kära flickvän också de gör att de flesta timmar av dagen (eller hela påsken!) blir spenderade i hallen (Strike&Co).

Serie 1-6, Stockholm 34 fot (43 spelare):
Det var länge sedan jag spelade kortolja nu men denna profilen skapade som tur var inga stora problem för mig, mycket tackvare att jag stundtals spelade mycket bra.
3 serier urethane (Pitch Black) och sedan Prodigy och Marvel S. Att jag bytade till reactivt i tid plus att jag under 2 serier hittade rätt med Prodigy på ena banan och Marvel S på andra gjorde att jag kunde slå höga serier. 1462 blev det totalt, det räckte dock "bara" till en 3:e plats, Micke Roos hade lite mer men Jesper Svensson hade mycket mer!! 1568 med en 300-ing och många svenska rekord.

Serie 7-12, Tokyo 43 fot (43 spelare):
Såklart helt annat typ av spel nu, började precis höger om 3:e pil och slutade vid 5:e. Optimus, Hyper Cell Skid och Hy-Road rullade och frånsett en serie så var det rätt bra nu också. 1364 med en serie på 179 och den serien började jag ändå med en dubbel, en 7-10:a och några 2-10:or senare stog det 179 på Mr Larsen. inte så kul men sådant som händer, räddade till avslutning bra ändå och än så länge har spelet kännts stabilt och faktum är att jag klättrade en placering. Efter 12 serier krävdes det 48 pinnar övr pari för att nå topp 32 och få fortsätta, jag ligger nu 2:a (24:a pinnar efter M Roos).

Serie 13-18, Atlanta 38 fot (topp 32):
Under förra årets Elit SM var det mitt spel på Atlanta profilen som gjorde att jag kunde rycka ifrån och vinna ganska stort. Resultatet blev bra även i år, nästan 1400 och upp i ledning.
Spelade halva passet med urethane (Pitch Black) och bytte sedan till Marvel S. Det kan vara svårt att byta från urethane till reactivt ibland, men nu spelade jag tillräckligt bra för att ställa om och göra de rätta förflyttningarna.

Serie 19-24, Montreal 41 fot (topp 16):
Allt kändes stabilt och bra innan detta passet, men det skulle visa sig att jag spelade bort mitt 3:e raka SM guld under detta passet. Montreal profilen brukar inte vara speciellt svår och många siffror visade också detta. Tyvärr inkluderade det inte mig, 159 i första serien och 165 i 4:e, dåliga klot och linjeval, jag såg inte "banan" alltså jag fattade inte vad jag skulle göra och kunde inte överföra det jag såg andra gjorde till mig själv. Jag hade ok chans att rätta till det sista 2 serierna men tyvärr slog jag ett par skitslag som kostade och mina 1238 gjorde att jag var hela 100 efter Magnus Johnsson Jr nu.
Måste nog säga att jag klantade bort detta, gick ifrån min gameplan och hade dåligt tålamod. Kan möjligtvis skylla på det tuffa schemat jag haft sista tiden, tröttheten satte kanske krokben på mig??

Serie 25-32, Round Robin på Montreal 41 fot (topp 8):
100 pinnar efter på en profil som de spelarna som ligger före mig stortrits på, ingen lätt uppgift men med 30p i bonus för vunnen serie ärdet helt klart möjligt. 
Möjligheten ökade helt klart när jag tackvare mycket flyt började med 277 och vinst över just Magnus. Min Marvel Pearl rullade då bra men tyvärr fortsatte det inte, jag spelade mycket smartare på denna profilen idag, lägsta serien på 206, 1850 och 4 av 7 vunna serier. Det låter ju nästan som jag skulle kunnat vara nära segern igen, men så var det inte. Jag missade bronset med 5 pinnar, Robban knep det. Men ingen av oss var nära Danne Fransson eller Magnus Johnsson Jr, de spelade mycket bättre och båda slog siffror långt över 1900. Magnus drog det längsta strået till sist och trots Dannes 290 i sista serien fattades det 5 pinnar för honom.
Stort grattis till Magnus!!

Av 32 serier hade jag 3 serier under 200, problemet var att de var ordentligt under och inte ens 500 totalt, det var helt enkelt lite för dåligt och ihop med att  jag inte kunde ta vara på de möjligheterna Montreal profilen gav oss gjorde att det blev en 4:e plats istället för den 3:e raka titeln jag var ute efter!
 

 

Martin Larsen
2015-04-06

« Tillbaka