Brunswick Madrid Challenge, Madrid, Spanien
2/7 - 5/7
http://www.brunswickmadridchallenge.com

Start 1:
Det blev en ganska sen start (21:00), vi var inte klara förän efter midnatt. Men det var värt mödan, 1425 och 4:e plats just nu!
Profilen är 40 fot, svårighets graden är nog medium till lätt, jag tyckte inte mitt spel var på topp men bra klotval och lite mylla kommer man långt på. Marvel Pearl rullade första 3 serierna och sedan en helt ny Optimus de sista 3. Optimus hade precis kommit ut för ett år sedan och det var den jag använde när jag vann här förra året, tyckte det var vårt att borra en ny inför denna trippen och det verkade ju vara rätt!
Topp 10 får 2 bye i finalen och mina 1425 kommer nog vara på gränsen för att fixa det, tyvärr missade jag en enkel kägla i serie 4:a och de poängen kostade mig 1 plats (Mika 1427) och kanske fler senare. Barrett sköt 1438 samma start som jag och tidiagre i veckan slog Ildemaro Ruiz 1487.
Men väldigt nöjd med att vara klar för final, nu får vi se om det blir fler försök senare.

Start 2:
Det blev en start till, tyvärr lyckades jag inte bättra på mitt resultat men jag fick testat lite andra bollar och dessutom tyckte jag faktiskt att spelet kändes bättre under denna starten.
I början testade jag min Crux den var dock för stark, gick tillbaka till Marvel Pearl men vill inte riktigt strajka idag. Jag lämnade alla möjliga olika enkel käglor kvar, att det var olika hela tiden gjorde det svårt veta vilken boll jag skulle testa istället men i 3:e serien fick jag fram Unhinged och den såg kanon ut. 259 och 698 efter 3, banparet efter var dock inget kul, 198 utan dubbel:-( Sista 2 serierna testade jag mest, Optimus Solid i en serie och Sky Rocket i en. 1332 blev det, mina 1425 från första starten gör att jag just nu ligger 10:a, så tyvärr blir det nog inte 2 bye utan bara en.
Jeppe Svensson gick upp i ledningen starten innan mig, 1490 med sin Roro-Star X3!!

Final:
Mitt mål är att alltid uppdatera sidan ganska snabbt efter tävlingen är över, det är roligast att läsa då och det är lättast att gå vidare till nästa för min egen del också. Denna gången så var nätet så dåligt när jag skulle fixa uppdateringen och sedan glömdes det bort. 
Så här kommer en väldigt kortfattat sammanfattning av förra söndagen.
Stog över första blocket och tog mig sedan vidare ganska enkelt trots stora problem på sista banparet (9-10), men mina 909 räckte med god marginal.
I det andra passet spelade de 20 som var kvar i tävlingen 4:a serier och nu tog de 10 bästa med poängen till ytterligare 4:a serier. Jag kopierade nästan mitt första pass. 3 bra serier och sedan knas på 9-10 igen, ja jag hade samma banor bägge passen! Men strax över 904 räckte ändå till nästa steg, då oljades banorna inte om men det syntes ingen skillnad på mina siffror. Det blev 922 i det sista passet och det räckte till en 5:e plats (40 efter 3:e platsen i stegen).
Totalt sett kan man säga att jag spelade ok, någon riktigt dyr ruta här och där, sedan var det bana 9 som gjorde att jag inte tog mig till stegen. Jag löste inte den banan, problemet var att den inte svängde lika mycket på slutet som de andra och mina justeringar gjorde att jag fick för tidig skruv. Jag behövde helt enkelt slå väldigt bra slag, det gjorde jag för sällan.
OK men inte den sista skärpan/kylan som behövs för att vinna, vinna gjorde ju Jesper Svensson i en typ av utklassnings stil!! Grattis Jeppe och grattis Jenny Wegner till 2:a platsen!

 

Martin Larsen
2015-07-09

« Tillbaka