Kegel Aalborg International 2015, Ålborg, Danmark
22/5 - 24/5
http://www.kegelai.dk

Kval, start 1 och 2:
Första starten här i Ålborg höll på att gå precis enligt planen. Ganska stabilt spel första 4:a serierna utan att glänsa men dryga 100 över och nu skulle det "bara" till en avslutning så var detta kvalet avklarat. Spelet var ganska långt in nu och jag hoppade också från höga delen av hallen till låga, här någonstans gick det fel. Planen var ganska långt ifrån de 170 och 160 jag lyckades avsluta med!! Hade inget kanon läge innan heller men det kändes som jag visste vad jag höll på med, såg dock inte ut så sista 2!! Jätte dålig reaktion i banan och väldigt dåliga försök att göra något åt det:-(
Istället för en lugn och skön fredag eftermiddag blev det en start till, en start som jag bör skämmas över!
Det är inte ofta jag ger upp men jag får nog erkänna att det var precis vad jag gjorde ganska tidigt i denna starten, svårt att säga exakt varför men allt bara rann av mig. Ingen fajt, bara uppgiven och trött. Ska inte behöva hända men någon gång då och då händer det, glöm och gå vidare!!

Kval, start 3-5:
Vi började lördagen med vår andra gemensamma Team Sweden start och nu kvalde Jesper och Magnus in, Danne, Robban och Markus kvalade in i första starten alltså var det bara jag kvar nu! Jag var dessutom inte ens nära denna starten heller men kände ändå att jag spelade lite bättre sista 2.
Start 2 för dagen höll på att gå bra trots en dåligt start (175), efter 267 i 5:e skulle jag behöva en bra serie till runt 240 men jag tog alldeles för lång tid på mig att hitta rätt på 11-12. 4:a starter och nu var det första gången över 1300, när det krävs 1340 (1348 till slut), ganska bedrövligt får jag nog säga.
Lite sliten fick jag snöra på mig skorna igen för att försöka en 5:e gång!! Jag hade testat mina normala klot på nyoljat och även ett par som jag normalt sett inte använder förän senare i passen, nu var det dags för något mitt i mellan. Tog lite 2000 yta (tack Martin Paulsson!) på min Marvel Pearl (använde den hela passet) och började skruva lite mer och lite tidigare, fick en ok start med 440 första 2 innan det tog fart på riktigt. Bana 15-16 verkar vara ok för mig, gjorde 267 i starten innan och nu blev det 278!! Efter mycket slit började det nu kännas som detta skulle kunna gå att lösa, när jag sedan började med 9 kryss i nästa serie också (sedan dåligt slag och 275) kom tankarna på att ta vara på detta och se till att få sovmorgon! Serie 5 höll på att sätta stop för det, eller rättare sagt bana 7 gjorde ett bra försök. Jag spelade nog min bästa serie i denna serien men jag fick bara inte loss käglorna på 7:an. 209 med trippel i sista rutan på bana 8:a, 200 över nu och 220 skulle ge lång sovmorgon vilket efter denna dagen var mycket behövligt! För 3:e gången detta passet började jag med 8:a kryss och för andra gången blev det den något udda siffran 275!! 1476 och kval vinnare, känn på en efter att inte varit nära i de 4:a andra försöken!!

Final, topp 18:
4:a dåliga kval pass och 1 mycket bra, hade ju hoppats på att en natts sömn skulle ge mig nya krafter att fortsätta där jag slutade!! Så blev det inte, ett klart tecken på att jag fortfarande var lite sliten efter den långa lördagen kom i ruta 6. Svårt att säga hur mycket denna ruta kom att kosta mig men det kan helt klart varit en orsak till att finalen blev kort för min del. Man kan ju tro att jag skulle vara rutinerad nog att inte göra ett misstag av denna art men nu är det bara att skratta åt det och se till att inte göra det igen!!
Vad gjorde jag nu då?? Jo jag hade med mig 2 olika Marvel Pearls och som jag skrev innan rullade den ena hela blocket när jag vann kvalet, jag började också med den innan jag efter 2 spärrar och en trippel tog FEL!!! Något kändes fel men inte tillräckligt för att jag skulle bryta slaget, slaget kändes kanon därför blev jag lite snopen när bollen helt plötsligt kickade till och träffade mitt på 1:an och såklart blev det ett stort 5 hål!!! Väldigt klantigt och kostsamt, istället för en mycket möjlig 4 raka med strike och chans till en kanon start blev det nu griller i huvudet och bara 197!
Vad ska man säga?? Idiot!! Som tur är var detta inte den största tävling och det är inte ens säkert jag löst topp 8:a ändå, en läxa blev det i alla fall!!

Tyvärr finns det inte så mycket annat att orda om, jag spelade för dåligt, löste inte banan och missade cuten med ca 60 pinnar. En 16:onde plats var väl ingen höjdare, hoppas det mindre lyckade genrepet bordar gott inför EM i samma hall om 1 1/2 vecka!!
Juhani Tonteri vann före en trio av klubbkamrater (Mattias O, Jeppe S ochh Robban!). 
 

 

Martin Larsen
2015-05-25

« Tillbaka